7 Ekim 2017 Cumartesi

İyi ve formda olan futbolcular bu takımda oynamalı, ismi olanlar değil


Arda Turan'ı konuşmaya devam. Tansu Gürsel ağabey'in dediği gibi, "bir gülüşü var, sanırsın Türkiye 3-0 önde". Fotoğrafı inceleyin, başka bir şey değil. Arda Turan ve Nuri Şahin'in yüz ifadelerini kıyaslayın, hatta Ömer Toprak'ın. Hakkı teslim edilmeyen, ısrarla görülmeyen adamlar bunlar. Gurbetçi dersiniz bir de, kim kimi ne kadar seviyor ve benimsiyor o kadar iyi anlıyoruz ki..

28 yaşında Barcelona'ya 40 milyon avro'ya transfer olmuş bir futbolcusun. Bugün 30 yaşındasın ama ülkenin her yerinde istisnasız tepki alıyorsun, neredeyse sevenin kalmadı. Evim dediğin Galatasaray taraftarı dahi seni istemiyor, bu transferin önüne geçiyor. Barcelona'da kadroya giremiyorsun, istenmeyen adamsın, oysa en iyi olman gereken zamanlar.


Arda Turan'ın İzlanda maçı istatistiği bu şekilde. Şut yok, kilit pas yok, isabetli orta yok, sürekli kaybedilen ikili mücadele var, kısacası varlık yok. Mental olarak hazırım ama fizik olarak hazır olup olmadığımı bilmiyorum diyordu, her şeyi özetledi bir anlamda. Koskoca Arda Turan, Barcelona'nın futbolcusu, ne olursa olsun. Kendini bilmiyor, eminim ki daha iyi olmak adına bir çaba da göstermiyor. Göstermiş olsa durum bu olmayacak çünkü.

Yaşanan olaylarda kim haklı, kim haksız diye düşünmüyorum, geçti gitti. Bin tane olay yaşandı, yine de bugüne bakıyorum. Şu an içinde bulunduğun tabloda ne bekliyorsun ki, elbette tepki göreceksin. İyi ve formda olan futbolcular bu takımda oynamalı, ismi olanlar değil. Belki o gün bir şeyleri yeniden kazanmaya başlarız.

Herkes kendini sorgulayacak, biz şöyle / böyle adamız diye üste çıkmaya çalışmayacak. Saha içinde oynanana bakıyoruz, bizi o bir yerlere getiriyor ya da getiremiyor. Alttan futbolcu gelmese, iyi genç yetenekler olmasa neyse diyeceğim ama var işte böyle futbolcular. Heyecanı olanları, hak edenleri izleyelim..

10 yorum:

  1. Arda'nın -Galatasaray taraftarları nezdinde- baht dönüşümü/kırılma noktası, meşhur 'mercan' renkli formaya yaptığı sövgülü konuşma olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalarından biri ama kırılma noktası değil..

      Sil
    2. Mercan renkli formaya küfür değil ama yakın ifadelerde bulunmuş biri olarak o eleştiriyi hiç haksız bulmuyorum. :)

      Sil
    3. Eleştirirsin ama o ifadeyle değil. Arması Galatasaray sonuçta :)

      Sil
    4. 'Mercan' forma olayını açmamın nedeni, Arda'nın futboldan koptuğu dönemin başına tarihlenmesi. Bülent Korkmaz kadar emek koymadan bir anda efsane olan bir çocuktan bahsediyoruz. Son yıllarda efsane olmak çok kolaylaştı takdir edersiniz. Metin Oktay'ı hatırlayınız lütfen. Şahsen; Hagi'nin oynadığı dönemde, top toplayıcıyken (Ki, lakapları 2,5'luktur) Arda'nın gol sevincini paylaştım hep. O bir efsaneden diğerine aktarım olabilirdi. Olmadı. Üzüntüm o yüzden. Yoksa harika bir insan Arda. (Son dönemi yönetemedi-yönetemediler) Arda, Galatasaray içinde 'Arda' oluyor. Bilincinde olmalı. Gün itibariyle Emre Belözoğlu için 'Galatasaraylı' diyebilir miyiz? Arda'nın lümpen potansiyelini ilk keşfeden Aziz Yıldırım'dı. Israrla Fenere çağırması bu yüzden. Not: Arda konusu benim için sondur. Daha da bir harf bile yazmayacağım. Saygılar.

      Sil
    5. Atletico dönemi farklı ama, futboldan koptuğunu düşünmüyorum. Barcelona'ya transferi ve 6 ay oynamamış olması bence kırılma noktası. Oldum havasına girişi ve dev aynasında görmesi kendisini.

      Sil
  2. avrupa şampiyonasında ıslıklanınca maç son 30dk topu bırakıp orta sahalara gelmesi, lütfen hareketleri benim için bittiği noktadır.
    benzeri; volkan demirel (hiç sevmem) küfür ettiler diyip maçı bırakıp gittiğin de
    takım oyununda böyle bir harekete yer yok, halısaha maçı değil bu milli/kulüp maçı, temsil ettikleri ve giydikleri forma var.
    terim o maçta çıkarıp kadro dışı bırakmalıydı. eğer yapsaydı kamuoyunu da arkasına alırdı, şimdi bunları yaşamazdık.
    yoksa siyasi/ekonomi/adamlık vb. konuşmalarını hiç önemsemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir antipati var, kendi yarattığı. Maalesef bunun acısını yaşayacak..

      Sil
  3. Arkadaşlar son 15 seneyi hatta futbolu aklı erdiğinden beri takip edip iyi yı güzeli ayırt edebilecek olan kişilere söylüyorum bu cümleyi 82 doğumluyum hatırladığım en eski belki 3 0 sonrası. 5 0 aldığımız Nechautel maçı. Öğlen eve gelmisim trt de mac var beyaz formalı birileri oynuyor boyuna gol atıyor:)) yada ugur tütüneker frankfurt rahmetli dayım yattigi yerden nasıl firlamisti anlatamam. Zaman dilimi yerleşmiştir heralde 88 sonraları hafızamda. Soruyorum ne yaptık bu işe bu kadar sevgi saygı ilgi var iken futbol adına? Çok mu zor gerçekten sayısal olarak böyle bir nüfusa sahip iken bu ülkede, bir ekolü benimseterek belli bir sablonda yeteneklerine has özelliklerini sahaya yansitabilecek oyuncular ve bize ait bize özgü belki duygusal enerjimizin de tavan yapabileceği bir oyun özelliğine sahip olamama sebebimiz nedir? Dün yilmaz Vural diyor ki bu sistemsizlik kime neye fayda sağlar onu da hiç anladım diye. Katılıyorum. Gerçekten biraz futbolun kendisini ciddiye alabilirmiyiz acaba 3 büyük üzerinden istanbul da dönen duran paramanyak sistemi paramparça edebilmek uğruna.biraz gönül vermiş olanlara kulak vererek arkasında durarak sağlanamaz mi bu süreklilik.
    Özet olarak ıns avci 10 sene daha basaksehir le yada benzer imkanları yaşayabileceği takımlarla çalışır. Keyif alıyorum şu şartlarda asla 4 büyük ile çalışmamali. Diyerek ne anlatmak istediğimi açıklamak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım için benim de düşüncem Abdullah Avcı. Şu an ihtiyaç olan sistem ve disiplin olduğu için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir