28 Ekim 2017 Cumartesi

Selçuk İnan'ı alternatifler arasında rahatlıkla sayabilmek dileğiyle


Galatasaray'da son yılların en çok tartışılan futbolcusu. Nedenlerine girmek istemiyorum, geçmişi konuşmanın bugüne faydası olmadığından. Neden böyle oldu, niçin eleştiriyoruz gibi konuların şu ana bir yararı olmayacak, bundan sonrasını konuşalım. Kendisini kazanabileceğimize hiç ihtimal vermiyordum, Konyaspor maçı bu konuda bir ışık yaktı.

Fenerbahçe maçında oynamasını bekliyordum, gerekliydi de. Belhanda'yla değişmesini bekledim, topu tutabilmek, pas yapmak ve Gomis'i daha etkin kullanma noktasında. Gomis'i kaç kez savunma arkasına koşu gösterirken gördük, bir kez pas atılmadı. Konyaspor deplasmanında Gomis'i en etkin kullandığımız maçlardan birini oynadık. Gomis'i daha çok ceza sahası içindeki etkisiyle biliyoruz ama hareketli bu oyuncu, oldukça da güçlü. Koşturmak kötü bir fikir değil, bunu da en iyi sağlayan isim şu ana kadar Selçuk İnan.

Trabzonspor maçında Belhanda'nın yokluğu Selçuk İnan'ı 11'e taşıyacak gibi görünüyor. Bu onun adına bir barışma maçı olabilir, oldukça önemli. Konyaspor maçı bir ışıktı, Trabzonspor maçıyla birlikte altını çizebiliriz. Selçuk İnan'ı kazanmaya da kimse hayır demez, en ufak iyi görüntüsü bile insanlarda heyecan yarattı. Kendisini sevmiyorum, istemiyorum diyen kişilerin bile görüşü bu yönde değişti, çünkü zirvesini biliyoruz. Galatasaray'a kattıklarını, verdiklerini, neler yapabileceğini.

Kurguyu merak ediyorum, yarın bu konunun üzerine daha ciddi eğiliriz. Belhanda'nın yokluğu Selçuk İnan'ı 11'e taşıyoruz diyoruz ama Belhanda'nın pozisyonunda oynayacak isim o olmayacak. Feghouli mi oraya çekilecek yoksa Badou Ndiaye mi öne atılacak. Fernando / Selçuk İnan ikilisini bekliyorum, Badou Ndiaye'yi o pozisyonda izlemek başka bir heyecan. Ön alan baskısını korumak anlamına gelecek ve rakibin savunmasının durumu düşünülünce bu kıymetli. 

İyi performans göstermesini umuyorum, Selçuk İnan'ı alternatifler arasında rahatlıkla sayabilmek dileğiyle. İyi oynuyoruz, iyi bir takımız ve istikrarlı futbolcular var. Şans bulmak zor, formayı kaybedenin o formayı geri alması ise daha zor. Selçuk İnan için o fırsat geliyor, Trabzonspor maçının ardından güzel konuları konuşabilmek dileğiyle..

2 yorum:

  1. Evet Selçuk 11 de. Gomis yemeli Duricayı. Arta kalanı Badou sıyırmalı. Garry de olsa daha yıpratıcı olurduk.Demek Tudor'un başka planı var.Selçuk-Fernando uyumunu test edeceğiz TS maçında, ışık alırsak Badou için alternatif oyunlar çizebiliriz tahtaya..Allah yardımcıları olsun..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir