28 Ekim 2017 Cumartesi

Bugün düşünülenlerle yarın düşünülecekler farklı olacak, bunu söyleyebilirim


Sürekli konuşuluyor, herkesin de az çok bildiği isimler. Barcelona'da bir satış listesi var, o listede de Arda Turan, Vermaelen, Andre Gomez, Aleix Vidal ve Paco Alcecer bulunuyor. Galatasaray adına göze Arda Turan çarpacak, onu konuşacağız. 

Andre Gomez'i yaz aylarında Juventus istemişti ama satmadılar. Asamoah'ın Galatasaray'a gelmeme nedenini Juventus'un sol bek almamasına bağladık ama asıl etmen orta saha alternatiflerinin yaşadığı sakatlıklardı. Vermaelen neden hala orada bilen yok, sol stoper, temiz ayaklı ama sürekli sakat. Aleix Vidal de olmadı, o seviyede çok sırıttı. Alcecer'den beklenti yüksekti, o da kenardan geldiğinde ya da rotasyon içinde beklentiyi karşılayamadı.

Arda Turan da aynı şekilde, bir türlü olmadı Barcelona'da. Atletico Madrid'de izlediğimiz farklı bir adamdı, Simeone'nin düzeninde faydası büyüktü. Barcelona'da 6 ay oynayamamış olması onu geriye attı, zaten o sezonu kaybetmiş oldu. Ertesi sezona iyi başlamasına, Neymar'ın yokluğunda iyi görüntü vermiş, goller atmış olmasına rağmen istikrarlı bir şekilde düştü. 

Bu sezonu ise konuşmaya dahi gerek yok, kadroya alınmıyor işte. Amacı kalmamış gibi, ayağa kalkmak adına ne düşünüyor acaba. Barcelona'da kalmak için bir ısrarı var, bizim göndermek istediğimiz ama bir türlü gönderemediğimiz futbolcular gibi. Ayrılacak, orası kesin ama adresi neresi olacak, seviye ve piyasa giderek düşüyor.

Çin'den büyük bir teklif vardı, kabul etmemiş. Arsenal söylendi, neden olmadı bilmiyorum. Galatasaray'ı sürekli konuştuk, taraftar istemedi (ben de dahil olmak üzere). Transferin son günleri Monaco bir gündemdi, Jovetic öncesi Arda Turan'ı konuşuyorlardı ama o da olmadı. Milli maçlar harici bir resmi maçı yok, bu sezonu da kaybetmek üzere. Yaş 30, Ocak ayında 31 olacak ve ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum.

Yabancı sınırına güveniyor olabilir mi, bu şekilde Galatasaray'a gelmesi mümkün olabilir. Olacağı da bu zaten, Arda Turan'a mutlaka giydirecekler bu formayı. Görüşümü yazmıştım, sıcak bakmıyorum bu hamleye ama 3-4 yerli futbolcunun zorunlu olacağı bir 11'de Arda Turan'a mecbur bir görüntü doğacak. Bugün düşünülenlerle yarın düşünülecekler farklı olacak, bunu söyleyebilirim..

17 yorum:

  1. En kötü bir yerlerden talimat gelir yine olur o iş..Yönetim zaten istiyor taraftar engel oldu.Yabancı kuralı iyi bir bahane olacak.İnşallah abuk rakamlar verilmez.Arda "adamlık" edebiyatını bırakıp işini yaparsa sol ön de ihtiyacımız olan oyuncudur.Mutlaka etkili olur ligimizde.Ligde ve Avrupa'da başarılarla güzel anılarla kariyerini GS da sonlandırabilir. Gelirse bu şansını iyi değerlendirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sınır düşecek, en azından 11 için şu kadar yerli oynamalı denilecek..

      Sil
  2. En kötü yerli Arda Turandan iyidir. Duyguları bir kenara bırakıp bakacak olursak bizim sistemimize hiç uygun değil.
    Öncelikle Arda yı alırsak oynatacağımız mevkiye bakalım. Sol açık veya forvet arkası.
    Sol açık mevkisi için eski süratinin ve adam geçme kabiliyetinin körelmesi nedeniyle eksik kalacağını düşünüyorum. Yani sol açık Arda takımın kanadının kapanmasına neden olacaktır.
    Forvet arkası mevkisi için ise tekniği ve oyun görüşü yeterli olmasına rağmen topu çok tutması, topu eveleyip gevelemesi ve topların merkezi olmaya çalışması nedeni ile Tudor un istediği hızlı oyunu karşılamaktan oldukça uzak.

    Ayrıca 2 senedir doğru dürüst top oynamayan bir oyuncunun seneye kısmetse şampiyonlar liginde oynayacak bir takımın ayağına zincir olacağını tahmin etmemek içten bile değil.

    Duygusal bakacak olursak Tudor benim otoritemi bozuyor, takımın üstünde etkisi var, çeteleşme yapıyor, kilolu, koşmuyor deyip Sneijder i gönderip Ardayı alırsa bir zahmet Tudor da bavulunu toplayıp gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Arda Turan olayını sadece saha içiyle değerlendiremiyorum maalesef.

      Sil
    2. Tudor a Arda soruldu,kim istemez tabi ki isterim dediğini hatırlıyorum...Kasttettiğim işine motive bir Arda,şu an ki haliyle zaten olmaz.. En az bir sene diyet yapacak,Tudorun antremanlarını alacak ondan sonra olabilir bence ..zihinsel sorunlardan arınmış Arda yı hafife almam ben...

      Sil
    3. Sneijder yabancı Arda Türk. Türkiyede yaşıyorsan yabancı kontenjanın değişeceğini biliyorsun sayıyorum. belediye başkanı kalmadı yabancı kontenjanı mı değişmeyecek...

      fener alırda rahat edersiniz galatasarayın son 3 yılı zaten. .. bu kadar kötü yönetilen camia da hak ediyor her şeyi...

      Sil
    4. Son yoruma cevap olarak yazıyorum. Arda da futbola yabancı. İsterse yabancı sınırı 1 olsun yinede Arda Turanın futbol tarzının bu takıma uymayacağını düşünüyorum.
      Fenerbahçe alırsa şuanki durumlarında bir değişiklik olmayacak. En fazla Valbuena etkisi yapar. Sezonun sonunda Valbuena ile kavga eder. Soldado ya pas vermez vb şeyler olur. Yani no loss

      Sil
    5. Soruldu da o gün ile bugünün değişkenlikleri farklı diye düşünüyorum. Yaşananları Tudor da görmüştür. Kalitesine lafım yok, keşke futbola odaklansa ama sadece saha içiyle yorumlayamıyoruz işte.

      Sil
    6. Arda'nın fiziği kalitesini bırakalı yıllar oldu. Tudor un görüşünün değiştiğini zannetmiyorum çünkü değişecek bir olay olmadı.
      Bir oyuncunun kalitesini göstermesi için futbol oynamayı istemesi gerekir. Ne yazıkki Arda çoktan jübilesini yaptı

      Sil
  3. gs'nin her maç yenilmesi için dua eder hale geleceğim demek ki.. midesi kaldıran destekler.
    emrah başsan > bayrampaşa çocuğu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hayatımın hiçbir dönemi bu hale gelmem. Kişisel sevgisizliklerim ya da nefretlerim Galatasaray'dan daha güçlü değil çünkü.

      Sil
  4. emreyi de böyle soğuttunuz hakan ünsalı da fatih akyeli de fatih terimi de galatasaray camiası ve taraftarını sevmiyorum.

    hayret sadece 91 li yeni jenerasyon emre çolakı sevdiniz (futbolundan hiç hazetmem teknik ama oyun aklı taktik bilgisi çok zayıf üstüne kendini fazla görüyor) sabri aydın ceyhun eriş hepsi tukaka... seyretmediniz adını bildiğiniz 16-17 lik altyapı oyuncularının ise hastası bu taraftar profili...

    camia kültürü aşılayamamışsın demek ki oyuncuna hocana kimse güzellikle ayrılamıyor nedense...

    MKİ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Akyel ile ne alaka onu anlamadım yalnız :)

      Sil
  5. Galatasaray altyapı ürünü Gerets döneminde 18 yaşında forma verilen Uğur Demirok'un maç sonu demeci ilginç zerre kadar aidiyet duygusu minnet vefa kalmamış. Galatasaray camiası bunu düşünmeli. Eski yönetici nefret eder kuyu kazar eski oyuncu yorumcu olur kuluple arası acayip soğumuş şeklinde konuşur basketbolcusu (turgay Demirel) futbolcusu yöneticisi kulubunu nedense pek sevmez. Fenerbahçe Beşiktaş bu kadar değil kulup aidiyetleri çok daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ciddiye dahi almadım, tamamen hazımsızlık o yorumu.

      Sil
  6. hakan ünsal ve fatih akyel yazan arkadaş ne içiyorsa aynısından istiyorum. gs'ye sallamayan birçok isim de var. onların kanı bozuksa taraftar ne yapsın. bayrampaşa çocuğu ile mutluluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır yorumlar, yapmayın bence. Eleştiri tamam, ben de istemiyorum hatta ama kanı bozuk, şu, bu falan ağır sözler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir