1 Ekim 2017 Pazar

Sıkıntı şu, böyle bir istatistiğe rağmen son dakikalarda kazanmak


Opta'nın verdiği istatistik. Karabükspor maçında 56 kezle rakip ceza sahası içinde topla buluşmuşuz. Geçen sezonun başından bu yana böyle bir rakama ulaşabilen takım yok, son 2 sezonun Türkiye rekoru. Gomis, Feghouli ya da Belhanda, bu istatistiğin yükselmesinde büyük etkenler. Sıkıntı şu, böyle bir istatistiğe rağmen son dakikalarda kazanmak.

Hız ve tempo büyük unsur, kontra geldiğimizde daha etkiliyiz. Hücum kalitemiz yüksek, ligin en çok gol atan takımıyız ama bir organizasyon sıkıntısından söz ediyorduk. Artık bu da kalmadı, organize hücumları da izler olduk, baskıyı kuruyoruz ve rakip yarı sahasında ısrarla kalıyoruz. Bunu çok daha iyi değerlendirmek lazım, gerekirse ilk yarılardan işi bitirebilmek. Son maçlarda yaşadığımız sıkıntı bu, rahat kazanamıyoruz, böyle bir hücum etkisine rağmen. 

Rakip ceza sahası içine odaklanalım, son tercihlerimiz hatalı, özellikle Belhanda özelinde. Oyunundan memnunum, daha iyisi olacağından eminim ama neden şut atmadığı konusunda cevabım yok. Belki de Lincoln'den bu yana izlediğim en yetenekli 10 numaramız ama bu kadar çalımın ardından neden şut gelmiyor. 4-5 kişiyi çok rahat çalımlıyor, rakip ceza sahasına giriyor ama bitirmiyor. Bunu aşabilirse hücum konusunda en büyük sorun çözülmüş olur.

Feghouli zorluyor, gol sayısı 10 dolaylarında olabilir. Gomis iyi bitirici ama Karabükspor karşısında bu konuda zayıf kaldı. Tekte bitirmemesi sorun, ısrarla yatırmayı deniyor, devamında pozisyon kayboluyor. Rakip ceza sahasında bu kadar topla buluşabiliyorsak bunun asıl nedeni Gomis'in gücü, keşke tekte bitirmeye devam etse. Geçen haftalarda böyle yapıyordu, Karabükspor karşısında yapmadı.

Çok daha farklı bitmesi gereken bir maçtı, son dakikalara kalmaması gereken. Rakip ceza sahası içinde 56 kez topla buluşmak büyük olay, hele ki geçen sezonla kıyasladığımızda. Rakip ceza sahasına forvet sokmadığımızdan bahsediyorduk, Podolski'nin sahte 9 oyununu hatırlarsınız. Hücum organizasyonu yoktu, ısrarla uzaktan şut kovalıyorduk. Bugün farklı, hızlı ve organize olmaya çalışıyoruz, rakip ceza sahasına birçok ismi sokuyoruz (Tolga Ciğerci'nin de bu konuda etkisi büyüktü), haliyle daha verimli bir hücum var. Çok daha iyisi olabilir, o kalite var..

2 yorum:

  1. Gomis dışında bitirici adan yok Sasa İliç Alex Kewell vari oyuncumuz yok pozisyonları gole çevirmekte zorlanıyoruz biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol tarafa fena olmazdı böyle bir isim, keşke Podolski fizik anlamda iyi kalsaydı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir