19 Ekim 2017 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #3; Amin Younes


Garry Rodrigues'in transfer ihtimalini konuşur olduk. Newcastle United ve West Ham United gibi Premier Lig takımlarıyla anı anılıyor. Yazılan rakam ise 8 - 10 milyon avro civarında ve bu rakamın yüzde 25'i Paok'a gidecek.Yine de müthiş bir rakam, keşke gerçekleşse. Olası bir ffp anlaşmasından söz ediliyor, haliyle kazanç elde edebileceğimiz bonservis o kadar önemli ki.

Garry Rodrigues benim için iyi alternatif, kenardan getirebileceğiniz bir patlayıcı güç. Bu sezon şartlar itibariyle onunla başladık, o da buna iyi cevap verdi. Şu aşamada ise kulübeye gelecek, bahsettiğim role bürünmek durumda. Bu da önemli ama Garry Rodrigues için bahsedilen rakamlara kim hayır diyebilir ki. Yerini doldurabileceğiniz bir isim, üstelik bonservis dahi ödemeden.

Yabancı sınırını bilmiyorum, bunu da düşünmek lazım. Şartlar bizi "yerli" hamle yapmaya itebilir ama yazdığım her isim alınmalı gibi bir durum yok. Transfer tarzı derken "bonservisi olmayan isimleri" hedefledim, hemen hemen yazabildiğim herkesi yazacağım. Garry Rodrigues'in ayrılık ihtimali demişken o pozisyona odaklanmak istedim ve Amin Younes bu noktada keşke diyeceğimiz bir aday.

24 yaşında, son 2 yılı itibariyle çıkışta bir isim. Gladbach döneminde önemli bir potansiyeldi ama bu potansiyeli Ajax günlerinde yansıtmaya başladı. Bu süre zarfında Alman Milli Takım'ına kadar yükseldi ve sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle transferi konuşulacak. Kulüp taraflı 1 yıl opsiyon durumu var gibi bir durum var, o detayı tam olarak bilmiyorum.

Forvet özelliği olan, kat eden bir kanat. Ağırlıklı olarak sol tarafta oynuyor, dripling ve teknik özelliği yüksek bir isim. Özellikle geçtiğimiz sezona dikkat çekmeli, Ajax'la Avrupa Ligi finali gördü. Avrupa Ligi'nde 15 maçta 4 gol 4 asist, Hollanda Ligi'nde ise 29 maçta 3 gol 9 asist. Bu sezon ise Hollanda Ligi'nde 7 maçta 1 gol 1 asisti var. 

Bundesliga'ya dönme noktasında piyasasını parlatıyor ama ikna edilebilecek bir isim olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'la bu yaz döneminde adı anılmıştı, listemizde olan isimlerden biriydi ve o dönem 6-7 milyon avro gibi bir bonservisi konuşuyorduk. Listede olan futbolculardandı, eminim ki o ilgi hala devam ediyor ve olası bir ayrılık sonrası hamle yapılacaktır. 

Sadece Garry Rodrigues'in olası transferi diye düşünmeyelim, sözleşmesi bitecek Yasin Öztekin de var. Devam edilir mi bilmem ama sözleşmesinin uzatılması noktasında ısrarla adım atılmıyor. Yerli / yabancı dengesi yeni dönemde ne olur bilinmez, belki o zaman bir adım atılır ama hem gençleşme, hem de kaliteyi yükseltme noktasında adım atılmaması daha doğru sanki. Younes'i ikna edebilsek önemli bir iş olurdu, sağ tarafta Feghouli, solda da onu kullanabilsek.

14 yorum:

  1. Younes imkansız... Roma Lyon vb takımlar alır bonservis elindeyken... Hangi genç yıldızı bonservis elinde Türkiyeye gelmiş...

    YanıtlaSil
  2. Abi bu adam tolgayla cok yakin arkadas.
    Kankasi bizim tolganin. Tolga ikna edbilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu düşünerek hareket edeceğini zannetmiyorum :)

      Sil
  3. O değil de dün akşam maçta görünce aklıma geldi.Biz Mert Günok ile ilgilenmiş miydik,neden olmadı? bilemiyorum ama almalıymışız; hele ki dün ki performansını da görünce iç geçirdim.Zaten de iyi bir kaleciydi şimdi ise gerek yabancı kontenjanı gerekse ileride başlayacak olan uygulamadan dolayı,kaleci kontenjanını, yabancı değil de Türk pasaportlu biriyle kullanmak mantıklı olmaz mıydı?Hemde iyi bir kaleci ile;bence yazık olmuş.
    Konuya gelecek olursak, geçen hafta beğenmediğin Dirar ın ortasını, Q7 de ise her zaman olan gol ortalarını gördükçe iç yangınıyla diyorsun ki bizde büyük eksiklik!düşünsenize soldan defalarca bindir ortada 0 isabet.Onları gördükçe şuna karar verdim belki acımasız olacak tabiri caizse (muz):) orta yapamayan kenar oyuncusunun ne kadar özellikli olursa olsun iyi bir takımda işi yok arkadaş.Younes ın parası neyse verin gelsin o kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli anlattım bu konuyu. Mert Günok'un olmama nedeni tamamen kendine güvenememesi ve baskıyı kaldıramayacağını düşünmesi. Galatasaray'da yedek kalecilerin yıllarca yaşadığı sorunları görerek. Ortada bir başarısızlık yok. Dediğinde haklısın ama transfer başarısızlığı değil bu.

      Sil
    2. Yani kendi istemediyse yapacak birşey yok.

      Sil
    3. Tam olarak böyle, transfer sürecinin yakinen içindeydim.

      Sil
  4. Mert Günok olayında Başakşehir'e 2.kaleci olarak gitmeyi kabul eden Mert'i nasıl kaptırdık uzun uzun düşünmemiz lazım

    YanıtlaSil
  5. Açığa Younes olur beke Blind ya da Luke Shaw olur Ghoulam olur... böyle bir free steal yaparsak ne güzel... yaptıktan sonra satarım Garry'i Linnes'i vs... Yoksa 10 da verseler Garry'i falan satmazdım. Olay artık para değil oyuncuların fiyatı diye birşey kalmadı. adam 222 oyuncu satıp yerine doğru dürüst adam alamadı. Garry'i 6-7 ye satıp o paraya doğru dürüst kimseyi alamamak da var.

    Eskiden olsa Sisto'nun fiyatı şu derdin... şimdi öyle birşey yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar uçtu artık, iyi scout yapmak lazım. Ya da dediğin gibi doğru maliyetleri kovalamak.

      Sil
  6. Galatasaray formasıyla görmek istediğim oyuncu Anwar El Ghazi. Lille performansı vasat. Lille'den oyuncu almak zor ama harika bir ikinci forvet 3 lü hucumun her yerinde oynar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir