19 Ekim 2017 Perşembe

Haklarında çıkacak, yazılacak her şey "haber" niteliğinde


U17'li gençlerle alakalı geçtiğimiz günlerde yazmıştım, henüz hazır olmadıkları üzerine. Yaz kampına alındılar, hazırlık maçlarında şans buldular, çoğu bu yıl U21 oynuyor ama fizik noktasında sorun var. Üzerine titrenen, önemli bir jenerasyon ve doğru bir plan olduğuna inanmak istiyorum. Taraftar da yakından takip ediyor, bu anlamda vitrindeler. Haklarında çıkacak, yazılacak her şey "haber" niteliğinde.

Bir yanlış var ama, bu çocukların hepsi U21'de oynamıyordu ki. Çoğu U19 ile maçlara çıkıyordu zaten, U21'de gördüğümüz 3-4 isim vardı. Recep Gül, Atalay Babacan ve Yunus Akgün ağırlıklı olmak üzere. Son maçların çoğunda da Atalay Babacan ve Yunus Akgün'ü yedek görmeye başlamıştık, şu an olmaları gereken takım zaten U19. 

Genel performansa bakılıyordur, başarısız geçen U17 Dünya Şampiyonası'yla alakalı olduğunu zannetmiyorum. Recep Gül'ün performansı iyi, U21 performansıyla da o seviyede kalmayı hak ediyor. Bu çocuklar arasında ilk o şans bulmaya başlayacaktır, Türkiye Kupası maçlarında görürüz bence. Diğerlerinin ise biraz daha güçlenmeye, istikrar kazanmaya ihtiyacı var. Performansını yükselten zaten kendisini bir üst seviyede görür.

Ayrıca U17'lilere çok odaklandık, oysa 98 - 99 jenerasyonunda da fena isimler yok. Çoğuyla profesyonel sözleşme imzalandı ama hiç konuşulmuyor, gündem olan sadece 2000 jenerasyonu. Barış Zeren, Gökay Güney, Sefa Özdemir, Celil Yüksel, Ali Ülgen gibi. Bu isimlerden de çok şey bekleniyor ve fizik noktasında U17'lerin üstündeler. U17 özel bir jenerasyon ama 98 - 99'luları da konuşmak gerekiyor.

"Şok" diyebileceğimiz bir durum yok, ilgiyle alakalı biraz da çok fazla göz önüne çıktılar. Böyle bir kararı da doğru bulduğumu söylemem lazım. Zaman gerekiyor, çok aceleciyiz. Bunu en başta ben yaptım, erken havaya girdim ama fark bariz şekilde ortada. İş eğitimde, umarım o eğitimi doğru şekilde veriyoruzdur ve plan vardır..

2 yorum:

  1. Fiziki olarak kendilerini geliştirmezlerse Cafercan Aksu, İrfan, Mehmet Düz, Cem Sultan ve hatta Aydın Yılmaz gibi kaybolup giderler. Bundan sonrası onların bireysel performansına kaldı. Umarım akıllarını başlarına alır ve hem kendileri hem kulüpleri için dev adımlar atarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ama Galatasaray da bu isimlerin üzerine eğilmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir