26 Ekim 2017 Perşembe

Transfer ütopyası "2018" #4; Tolcay Ciğerci


Ocak ayında bir yerli operasyonu olacağı söyleniyor, özellikle genç ve potansiyelli isimler üzerinde. Tolcay Ciğerci'nin de izlendiği yazılıyordu, böyle bir gündem doğabilir. Bundesliga 2'de Greuther Fürth forması giyiyor, bu sezon oynadığı 10 maçta 1 gol 6 asisti var. Ölçü anlamında yazmıyorum, rakamlar biraz olsun çağrışım yapabilir. 

Tolga Ciğerci'nin kardeşi, kendisini böyle tanıyoruz daha çok. İsmi ile alakalı espri yapılıyordu, Tolgay Arslan / Tolga Ciğerci karışımı diye, oyun tarzı gerçekten de böyle aslında. 10 numara ağırlıklı oynuyor, o yaşlarda Tolga Ciğerci de bu pozisyonda oynardı, sonradan defansif orta sahaya kadar evrildi, şimdilerde sol kanatta. 

Tolcay Ciğerci'nin ise böyle bir oyun evrimi geçireceğini düşünmüyorum, çünkü teknik özellikleriyle daha ön planda ve oyun / iş disiplini için o kadar yüksek diyemeyiz. Yaşı 22 ama bu disiplini henüz sağlayamadı, istikrarsız görüntüsü bundan. Bu anlamda Tolga Ciğerci'yle farkı büyük, abisi gibi değil pek, daha zor, sorunlu bir karakter.

Teknik özelliği yüksek, iyi duran top kullanan, şutu fena olmayan bir futbolcu. Daha iyisi olabilirdi, istikrarsızlığı şu aşamada buna engel. Galatasaray böyle bir hamle yapar mı bilmem ama transferin yüksek bir maliyeti olmaz. Türkiye U18 Milli Takım'ında 2 kez forma giymiş mesela, sonrası yok. Wolfsburg altyapılı, Hamburg'un 2. takımında da oynamış, Fürth performansıyla biraz olsun kendisini göstermeyi başardı.

İzlendiği, takip edildiği yönünde haberler vardı. Ne kadar doğrudur bilemem ama araştırmalardan çıkan sonuç bu. Yazdığım her isim gelmeli demiyorum, basında yer alan isimleri iyi ya da kötü yorumlamaya çalışıyorum. Tolcay Ciğerci'nin Galatasaray seviyesinde olduğunu düşünmüyorum, yaşı 17-18 değil, 22 oldu ve bazı şeyleri kanıtlaması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir