23 Kasım 2017 Perşembe

Adebayor'un adı Galatasaray'la da anılmıştı ve istemediğimi hatırlıyorum


Bu tarz forvetlerin ülkemizde büyük iş çıkardığının altını ısrarla çizerim. Geneli boş çıkmıyor, ne durumda gelirlerse gelsinler takımlarını taşıyor, fark yaratıyorlar. İsim isim gitmeyeceğim, biliyoruz, konuşuyoruz. Adebayor'la alakalı şunu yazayım, forvetlerle alakalı bu düşünceme rağmen beklentim farklıydı. Adebayor'un en sorunlu ve dip yaptığı dönemde geldi, parasını kazanır ve düzen bozar derken Başakşehir'i taşıyan isimlerden biri.

Abdullah Avcı'nın hakkını veririm, bir sistemi var ve istikrarla büyüyorlar. Zaman geçtikçe futbolcu profilleri de değişti, iddialı futbolcular gelir oldu. Mehmet Batdal'la oynadıkları bir oyun vardı ve hücumda farklı aldıkları bir katkı vardı. Gol odaklı oynamıyordu, daha çok ön alanda pivot özellikleri ve mücadelesiyle ayaktaydı. Adebayor onun yerine geldi gibi göründü ve Mehmet Batdal'ın bu yaptıklarını yapıyor, Abdullah Avcı onu da koşturuyor. İşin içine bir de Adebayor kalitesi eklediğimizde fark ortaya çıkıyor.

Maç seçtiği oluyor, bu onun noksanı. Odaklandığı maçta ise farkı büyük, Galatasaray karşısında gördüğümüz gibi. Durduramadık, tek başına süpürdü savunmayı. Bunda Denayer'in de yüksek katkıları olmasına rağmen, hız noktasında dahi Denayer gibi bir ismi geçtiğini gördüm. Fizik avantajı var, havadan ezer de Denayer'i hızlı bir oyuncu olarak biliriz, Adebayor onu çoğu zaman geçti. Maicon'u da Elia bitirdi, haliyle Galatasaray savunması diye bir şey kalmadı.

Türkiye'yle alakalı yaptığı yorum da hoşuma gitti, böyle büyük isimler ülke için önemli tanıtım. Çoğu futbolcunun yurt dışındaki röportajlarını okuyoruz, ilgi görüyorlar, takip ediliyorlar. Ligin kalitesi de böylelikle artıyor. Adebayor kendini buldu, bir dönem Galatasaray'la da anı anılmıştı ve istemediğimi hatırlıyorum. Büyük yanılgı, şu sahiplenmeyi yaşayacağını gerçekten düşünmedim. Eto'o, Vagner Love gibi isimler için de bu geçerli, yaptıkları gerçek anlamda liderlik..

12 yorum:

  1. ben de istemedim. bu tip adamların gs'ye gelse yatacağını düşünüyorum. en ufak ispatım yok. sadece his. ryan babel de bize gelse yatardı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, biraz da geldikleri yapıyla alakalı yorumlamak lazım.

      Sil
  2. Konudan bağımsız düşünceni sormak niyetim.. sistem Fenerbahçe üzerinden daha fazla kazandırıyor diye mıdır endüstriyel futbol özelinde, Galatasaray bu kadar Savunmasız bırakılıyor lider hocanı koruyamıyor sun dahi tamam eksikleri var pekala hatalı seçimleri var yeni yetişiyor belki ama emek bu kadar ucuz ve değersiz mi Aykut özelinde tüm otorite sayılabilecek duayenlerin tudor dan daha renksiz Aykut u en ufak parıltıda dahi sahiplenmeleri de mi fark ettirmiyor orantısız adeletten yoksun türk futbolu medyasını.. inatla sırf bu yüzden tudor basarsın istiyorum gerçi başardığındaaaa bugün cellat kesilenler o gün görünmeyecek kadar küçük kalırlar şüphesiz küçükler çünkü büyümesin yeseremesin kimse istiyorlar çok sevdiklerinden mi terim yoksa büyük bir kaos ve olmayacağından emin olduklarından mi terim talebi fener medyasınin? Kısmen karmaşık ama sen anlamışsındır hezeyanimi saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sorulmamış ancak bu konuda ben de birkaç kelam ederim, mevzu Galatasaray'ın savunmasız bırakılmasından öte, FB'nin savunulması.. Aziz Yıldırım'ın elinde olduğu çok aşikar spor medyasının.. Eskiden bilfiil yapardı, şimdi ortalarda yok, ama buz gibi gündem değiştiriyor medya, hedef saptırıyor. Şuan FB'nin düştüğü hale (gerek aldığı sonuçlar, gerekse oynanan oyun açısından) son 15-20 yılda ne zaman biz düştüysek bırakın td'yi yönetim değişti sıklıkla.. Ancak ne Aykut konuşuluyor ne topçular ne Aziz..
      Onu bırakın yabancı sınırlamasının bile FB'nin yönlendirmesi ile gündem yapıldığını ve ilerleyen dönemde değiştirileceğini düşünüyorum öyle de bi komplo teorim var. Şöyle ki; sezon başında düzgün yabancı transferler yapılamadı, sağ açık diye sağ bek kullanılan bir takımdan bahsediyoruz, onu da ilerleyen dönemde kanattan ortaya aldı Aykut.. Ee iyi mi değil ama yerlilerin de neredeyse en iyileri onlarda (yerli topçuların bu dönemde kalitesizliğini göz önüne alırsak büyük oranda en başarılı / iyiler FB'de şuan). Ve sezon başlıyor ve takım başarı için tek bi sinyal bile vermiyor, bizim maça bakalım en yakınından, oyunun başı sayılabilecek bi zamanda mecburiyetten bi değişiklik ve buna bağlı taktik değişimi, maçın nson 20dk'sı ise 10 kişi kalmışız, ama galip gelmek için tek bir hamle, gram arzu / istek göstermediler.. Bu saatten sonra FB'nin başarısızlığını en kolay yoldan diğerlerini de bu başarısızlık barajına çekerek saklarsınız. Beşiktaşın uzun süredir takıma adapte olmuş yabancılarının bir kısmının, bizim takımın yeni ama umut veren yabancılarının büyük kısmının gönderilmek zorunda kalması ki güzel bütçeler ayrılarak yapılan transferler bunlar hem ekonomik olarak geri itecek bizi, hem de sportif olarak.
      Arda'nın da Fatih Terim'in de hergün boy boy medyada Galatasaray'a yazılmasını da buna bağlıyorum. Kombinasyonlara bakar mısınız; Fatih / Şimdiki yönetim, Fatih / Arda, Arda / Taraftar.. Normal koşullarda olmayacak hatta olmaması gereken kombinasyonlar. Suyu bulanık tutmak büyük fayda.
      Bunun yanında elbette çuvaldızı kendimize batıralım ama, kritik maçlarımıza bakar mısınız, hakemlerin 90dk boyunca sahada futbol oynatmamaya yönelik kararlarına ve bu işi ne kadar ince yaptıklarına.. Mesela sadece bize karşı yanlış kararlar verilmiyor ki çok ses çıkarılmasın. Ama maç bittiğinde bi bakıyorsun 90dk boyunca futbol oynatılmamış. Çoğu puan kaybettiğimiz maçlarda dikkat edin Galatasaray'ın performansını, iyi mi kötü mü olduğumuzu ölçebilecek kadar futbol yok yahu. Sonu nasıl olur bilmem ama FB'yi şampiyonluk yarışına yeniden dahil edecekler, futbolla değil tabi ki..

      Sil
    2. Söylediklerinize aynen katılıyorum ayrıca Galatasaray'ın galip geldiği her maçtan sonra yabancı sınırını gündeme getirenler 10 yabancıyla çıkıp 5 yediğimiz maçtan sonra sus pus oldular ne hikmetse!! Kimse çıkıp ta cumhurbaşkanı tarih verdi falan demesin!! 3 4 maç üst üste alalım bakalım yeniden yabancı sınırı zırvaları nasıl gündeme getirilecek göreceğiz!!

      Sil
    3. O biraz da yerli hoca korumacılığı. Aykut Kocaman demeyeyim, x bir yerli için de geçerli. Genel olarak herkes haklı tabii.

      Sil
    4. Elinize sağlık farkında olmamız güzel bu sakat tablonun..
      Daha çok konuşulmalı ve gündemde kalmalı bu adaletsizlikler
      Yabancı sınırına gelince tamam türk oyuncuya pozitif ayrımcılık sağlayın ilan edin yapamıyoruz yetişmiyor diye sınırlayin eyv da . Fb nin Avrupa cezası hop sinir fb nin ceza bitti hop sınırsız şimdi gs Kadro kurdu biraz işaret verdi hop sınırlanması lazım. Cb dahil sitemim fb kursa idi şu kadroyu ve bu sonuçları alsa idi bu kadar gündem olur muydu sınır? İnanmıyorum samimiyetsiz riya dolu hallerinize bu da benim kusurum olsun kusura bakmayın

      Sil
  3. Katiyen katılmıyorum yerli hoca korumacılığı değil fb li hoca korumacılığı.. Bugün hocanın maç sonu çıkışı güzel, kontrolü kaybetmeden stratejik bi hamleyse tabi ki, artık Aziz yıldırım ile özdeşleşmiş klasik şey ve aslında memleketin en büyük sorunlarından biri; rakiplerini geçmek için başarılı olmaya çalışma, düştüğün bol batağının içine onları da çek mantığı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yerli hoca korumacılığı diye bir şey de var.. Şenol Güneş için de bu geçerli.

      Sil
    2. Yerli hoca korumacılığı var elbet, yerli oyuncu korumacılığı olduğu gibi.. Ama yukarıda yazdığım durum o değil bence :) Medyanın tek insanın emrinde oluşu, algı yönetimi, vs..

      Sil
  4. Denizli için de geçerli miydi Burak hocam???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçerliydi tabii, Riekerink veya Tudor'a yapılan yapılmadı ona.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir