28 Kasım 2017 Salı

Bunu göze almak zorundayız, Tolga Ciğerci'nin sakatlıklarla alakalı gerçeği


Tolga Ciğerci'yi ne kadar övsek de güvenemezsiniz. Sık sakatlık sorunu yaşayan bir isim, ne kadar dikkat ederseniz edin bu değişmiyor. 3-4 hafta olmayacağı açıklandı ve Aralık ayına dahi gelmeden 2. önemli sakatlığı bu. Üstelik dikkat ettiğimiz, zorlamadığımız haliyle. Geçtiğimiz sezon zorladık, geri dönüşü 2-3 ayı bulmuştu. Bunu göze almak zorundayız, Tolga Ciğerci'nin sakatlıklarla alakalı gerçeği.

Beşiktaş karşısında önemliydi, Quaresma karşısında Linnes'i hayal ediyorum da. İki saf kanatlı oyunu özlediğimi yazmıştım, esas beklentim o olsa da Beşiktaş karşısında Tolga Ciğerci'nin önemi vardı. Beşiktaş'ın önemli bir kanat etkisi var, buna bekleri de dahil. Özellikle Quaresma bu maçlarda çok daha başka oynuyor, Linnes'i de orada güçsüz görüyorum. En azından Tolga Ciğerci'nin mücadelesiyle orayı kapatabilirdik.

Tudor ne yapacak, asıl soru o. Kendi oyunu ve düzeni mi yoksa rakibe göre bir 11 mi. Kanat etkisi dediğim olay basit bir konu değil ve sol tarafımız zayıf. Mariano / Garry Rorigues'le sağ tarafı güvenli kılarken sol kanat için aynısını yazmam mümkün değil. Sadece Linnes de değil, önündeki isim kim olacak. Yasin Öztekin en yakın isim gibi görünüyor ve ekstra bir savunma katkısı vermeli. Feghouli'nin maç eksiği var, onu kupa maçında görmeli ve şu aşamada daha çok hamle olarak kullanılmalı.

Ya da Tudor formasyon değiştirecek, yine 3'lü savunmaya dönmek durumunda kalacak. Denayer'i sol stoper veya sol bek gibi görmemiz benim için sürpriz olmaz. O pozisyonda hücumu biraz daha kenara atmak ve rakibi durdurmaya oynamak gibi. 3'lü savunma ve Denayer'in sol stoper olması durumunda da sol çizgide Linnes'den ziyade Garry Rodrigues daha iyi bir hamle olur. Daha tempolu çünkü, hücumda da tamamen sıfırlanmamak demek.

Latovlevici'nin de 3-4 hafta olmayacağını söyleyelim. Şu an bir haber değeri taşımıyor tabii, son maçtaki eleştiriler malum ve Ocak ayıyla birlikte takımdan gönderileceğini düşünüyorum. Mutlaka bir sol bek alınacak, orada ayağı kayan isim Latovlevici. Büyük tepki aldı, zaten olmayan bağ koptu ve bu noktadan sonra imkansız..

8 yorum:

  1. Abi bence Denayer oynarsa üçlü oynama ihtimali çok artar gibi geliyor bana ve sanki doğrusu da bu gibi. Şunu kabul etmek gerekir ki bu takımın sol tarafı zayıf. Senin de dediğin gibi Tolga bu maç için önemliydi. Eğer Denayer sağlıklıysa atletik bir Denayer'in sol stoperde olması Quaresma'yı zorlayabilir. Hem böylece Denayer'in pozisyon zaafiyetini kapatmışş oluruz hem de onun faydalı özelliklerinden yararlanabiliriz.

    Muslera
    Maicon Serdar Denayer Rodrigues
    Mariano Fernando Badou Rodrigues
    Belhanda Feghouli
    Gomis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçında üçlü oynarız diye tahmin ediyorum ben de. Linnes'i yetersiz gördüm Sivas karşısında dahi. Lato'nun önünde ama o pozisyonda eksiğiz.

      Sil
  2. Sağlıklı bir tolga üzerinden konuşacaksak bu etki geçerli olabilir ama tolga ilk sakatlığından beri toparlayamadı zaten trabzon maçında yusuf yazıcıyı kovalayamadı vücut gitmiyor çünkü zaten fiziği ve temposuyla oynayan bir futbolcu onlarda olmayınca oyun içinde hiç çekilmiyor! Beşiktaş maçında da linnes le ilgili en büyük problem yerini çok kaybetmesi bjk bu hataları maç içinde affetmez 3 lü oynamak değil de denayer direk sol bek başlayabilir yasinde onun önünde idare edebilir diye düşünüyorum ki yasin eğer galatasaray da kalmak istiyorsa bu maçta varını yoğunu ortaya koymalı. Yasin in olası bir iyi oyunu ve skora katkı vermesi ona yeni bir sözleşme getirebilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat eline geçti, hatta o şans Sinan Gümüş için bile geçerli. İki saf kanatlı düzene geçiş beni heyecanlandırdı, en azından hız kazandık.

      Sil
  3. Tudor aslinda rakibe gore oynamiyor, degisen rakiplere karsi ayni baskili oyunu oynayabilmek adina bazi mudahaleler yapiyor, bunu anlamak lazim, ornegin Basaksehir macinda yapmaya calistigi sey tam da buydu, risk aldi ama olmadi.. Besiktas macinda da aynisini yapacak, buyuk ihtimalle uclu oynayacagiz, solda rodrigues olacak cunku baska bir alternatif yok gibi gozukuyor, ileride de feghouli ve gomis (3-4-1-2).
    Tolganin yoklugu bunu dayatiyor, ancak denayer de bir sorun olur ve 3 lu cikmaktan vaz gecerse o zaman linnes ile baslayarak 4-3-3 gibi bir dizilisle oynayabiliriz.
    Dolayisiyla, bunlar hep bilinen seyler, Tudor'un oyun plani net, basaksehir macinda Feghouli yerine Eren, Rodrigues yerine Lato oynadi; Fener macinda solda garry yerine Tolga, Trabzon macinda linnes ve tolga oynadi, hepsi bu..
    Bazi futbolcularin alternatifi yok, bunlar Serdar, Maicon, Fernando ve Belhanda. Sol bekimiz yetersiz, sol on oyuncumuz da mac taktigine gore degisiyor, Tudor da tam bu cercevede davraniyor, sol onde oynayacak oyuncu disinda taktik degisiklige gitmiyor, sol bek icin ise zaten net bir isim yok ve belki tum zaafimiz da burasi.
    Besiktas maci elbette zor bir mac olacak, besiktasin ofansif gucu bizden daha yuksek ama bizde hizli bir takimiz ve cok hizli kontraya cikabiliyoruz, Besiktas kontrollu bir oyunu tercih edecektir, oyunu surekli genisletmeye calisarak Basaksehir baskimizi asmayi basardi ama onlar bunu Adebayor ve Elia sayesinde basardi, Besiktasta bu isi yapacak oyuncular Quaresma ve Babel onlar da bunu surekli yapamazlar, macin belirli donemlerinde skora gore deneyebilirler ama bence besiktasin ilk plani merkezde kompakt kalip dar alandan hizli cikislarla kontraatak aramak olacak.
    Cenk, Talisca, Q7, Babel cok ofansif bir dortlu, bizim skor gucumuz ise tamamen Gomise dayaniyor. Buna karsin Belhanda-Feghouli-Gary uclusu Besiktasa cok ters gelecektir.
    Bence macin favorisi Galatasaray, ozellikle de erken gol bulup one gecersek skoru tutabiliriz. Bu maci kazanirsak ruzgari arkamiza aliriz, Fenerbahce de Kasimpasaya karsi puan kaybederse Basaksehir ile birlikte zirvede yalniz kaliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyor da ters tepiyor o hamleler, sıkıntı o.

      Sil
  4. Kadro aslında o kadar belli ki. Muslera-Mariano-Maicon-Serdar-Linnes-Fernando-Ndiaye-Belhanda-Feghouli-Garry Rodrigues-Gomis. Sol kanada Feghouli de olabilir keza Garry solda içeri girerek oynuyor asıl amaç çizgiye inmek olmalı. Linnes şu anda tartışmasız. Denayer ile hücum anlamında sıkıntı yaşarız. Tek bacaklı adam hücümları da güçlü rakiplere karşı işlemiyor. İki kanadı da iyi kullanan bir Galatasaray'ın yenemeyeceği takım yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üçlü savunmaya dönecek diye düşünüyorum, Linnes yerine Denayer beklentim var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir