22 Kasım 2017 Çarşamba

Carole'nin de Bruma gibi "öz güven" kazanabilme ihtimali


Bruma önemli potansiyeldi. Sakatlık dönemi oldu, beklenen etkiyi gösteremedi derken Real Sociedad'a kiralandı. İstikrarlı bir görüntüsü olmamasına rağmen "öz güven" kazandı ve Galatasaray'a geri döndüğünde bambaşka bir Bruma vardı. Geçen sezon Bruma'yı izledik, bana göre Galatasaray'ın en iyisiydi.

Bruma ile Carole'yi elbette kıyaslamayacağım. En başta yaşları, Bruma 3 yaş daha küçük. Sonra potansiyelleri, Bruma'nın yeteneklerinin ucu yok. Ortak nokta sayabileceğim, daha doğrusu olabilecek bir şey var, Carole'nin de "öz güven" kazanabilme ihtimali. Sevilla günleri iyi gitmiyor, pek fazla forma şansı bulduğunu söyleyemem. Yine de oranın havasını almak farklı, geri döndüğünde bir şansı daha olabilir mi dersiniz.

Galatasaray'a ilk geldiği dönemler heyecanlıydım. Maliyeti düşüktü, potansiyeli vardı ve Telles'le iyi bir rotasyon hayal ettim. Sonra Telles gitti, Carole tek başına sol beki taşıdı. Sakatlık dönemi oldu, Hamza Hamzaoğlu gitti derken Carole'yi de kaybettik. Devamı hayal kırıklığı ve sürekli hatalar. Daha iyisi olmalıydı.

Tudor geldikten sonra da heyecanlıydım, atletik ve onun isteyeceği tarzda bir isim. 3'lüyü çok deniyor Tudor, sol stopere dahi evrilebilirdi. Şans bulmadı diyemem, yine değerlendiremedi. Östersunds maçları ise ipin ucunu kaçırdı ve Carole'yi kaybettik. Sevilla'ya kiralanması benim için büyük sürpriz ve bir anlamda o kadar da boş futbolcu olmadığını göstermez mi.

Aklı burada, orası kesin. Geri döneceğine de inanıyorum, Sevilla'da bir geleceği yok. Bu sezon sol bek öyle sorunlu ki kalsa daha mı iyi olurdu diye soruluyor. Asamoah'ın gelmeyeceği bilinse takımda kalırdı, Latovlevici transferini gerçekleştirmezdik. Gitmesi iyi oldu gerçi, Carole'nin öz güven kazanması gerektiğini düşünüyorum, Bruma bu anlamda iyi bir örnek..

2 yorum:

  1. sol bek konusunda CSKA Moskovadan Georgi Schennikov da düşünülmeli bence. sözleşmesi aralık ayında bitiyor. hem sol bek hem sol önde oynayabiliyor. 1991 doğumlu rus oyuncu bu sezon cskanın şampiyonlar ligindeki bütün maçlarında ilk 11 başladı son maç hariç hepsinde 90 dakika görev yaptı. rus ligde ise 3 maç oynamadı.geriye kalan 14 maçta ilk 11 başladı ve 90 dakika görev aldı.total de skora katkısı 4 gol 1 asist oldu. cska genelde 3-5-2 ile oynadı bu maçlarda orta sahanın solunu tek başına kullandı. 4 lü oynadıkları maçlarda ise sol bekte görev aldı. güçlü ve tempolu bir oyuncu üstelik bonservis ücreti yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir tabii, bakmak lazım.. Yorum için teşekkür ederim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir