30 Kasım 2017 Perşembe

En azından giydiği formanın farkında, bir hedefi olduğunu düşünüyorum


Sivas Belediyespor maçı fırsat oldu, bazı futbolcuları değerlendiriyoruz bu sayede. Bugün de biraz buna döndüm, fırsat buldum ve son zamanlarda konuşamadığım isimleri yazıyorum. Emrah Başsan da o isimlerden biri. 

Onun da Galatasaray'da pek fazla şansı olduğunu inanmasam da en azından kapasitesi dahilinde en iyisini vermeye çalışıyor ve mücadele ediyor. Futbol oynamaya çalışıyor, sorunsuz adam. Geçen sezon futbol oynamak için Hollanda 2. Ligi'ne gitti mesela, bir hedefi olduğunu düşünüyorum ve bu doğrultuda hareket ediyor. 

Elimizde çok fazla hücum alternatifi yok, işin doğrusu Emrah Başsan'ı da alternatif olarak düşünmüyordum. Fikrim değişti bu noktada, en azından mevcut içinde yabana atılacak bir isim değil. Sivas Belediyespor karşısında ona gelen şansı iyi değerlendirdi ve rotasyon içinde kullanılabilecek bir isim. 

Sol ayaklı futbolcular konusunda eksiğiz zaten, gerek forvet arkası, gerekse kanatlar için düşünülecektir. Sorunsuz, maaşı az ve çabalıyor, amacı futbol oynamak. Takımda öyle isimler var ki onlara oranla Emrah Başsan'ı şu isteği için bile değerlendirirdim. Bu sezon ise çoğu maçta 21 kişilik kadroya dahi almadık, bundan sonra o kadro içinde yer almasını dilerim. Özellikli de, sol ayağını kullanıyor, şut özelliği var, mücadele ediyor, savaşıyor, giydiği formanın farkında. 

Patlayıcı özelliği olan futbolculara ihtiyacımız var, Galatasaray'ın kulübesinde bu tarz bir isim yok. Garry Rodrigues'i bu rolde düşünüyordum, şu aşamada 11'de olmayı hak ediyor. Sinan Gümüş'ü umarım kazanırız ama tarzı daha farklı, Yasin Öztekin de son 2 maçtır iyi işler çıkarıyor. Bu alternatifleri geliştirmemiz lazım ve Emrah Başsan da o isimlerden biri olabilir. Saydığım isimler kanat özellikli, Emrah Başsan'ın farkı forvet arkasında da oynayabilmesi..

2 yorum:

  1. Emrah'ı severim kulübün ağırlığını biliyor en azından.Uğraşıyor,çabalıyor.Başkaları gol "Ben Galatasaray'a geldim kazanacağım paraya bakarım" demeyen bi futbolcu ama işi çok çok zor kadroya girmek için

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir