30 Kasım 2017 Perşembe

Bu tarz 11'lerde isimden öte performansa yönelmek gerektiğini düşünüyorum


Bu 11'in kaynağı https://twitter.com/ITTC_football hesabı. İçeriğini tam olarak anlamasam da faal olarak futbola devam eden isimler üzerinden, son yıllarda Galatasaray forması giymiş en iyi futbolculardan kurulu bir 11 yapmışlar. Bu 11'de piyasa değerleri çok hakim olabilir, katılmadığım birçok futbolcu olacak. Üzerine konuşalım dedim, biraz da nostalji yapmış oluruz.

Bu tarz 11'ler üzerine kafamda oluşturduğum bir konsept var. Hatta 4-5 konu da hazır ama bir türlü başlayamadım, en kısa zamanda paylaşmak lazım. Konuya dönelim, katılmadığım isimler olduğunu söylemiştim. Bu tarz 11'lerde isimden öte performansa yönelmek gerektiğini düşünüyorum. Çok isimli futbolcular geldi ama daha iyi katkı aldığımız isimler de hep oldu. Bu onların hakkını yemek, bir anlamda yok görmek.

Faal isimler üzerine bir 11 diyeceğimiz için Ujfalusi ve Riera gibi futbolcuları yazmıyorum. Yoksa Ujfalusi varken Chedjou'nun adı bile okunmaz. Ya da Riera'nın sol bek performansı bana göre Telles'in çok daha önündeydi. Sol bek düşünüyorum da o kadar kıtlık var ki Telles'den başka seçenek kalmıyor doğal olarak. Yoksa Telles'in Galatasaray performansı da oldukça istikrarsız. Chedjou'yu da aynı şekilde yokluktan yazmış olmalılar, stoper anlamında da son yıllarda çekilen sıkıntı büyük.

Maicon'a tamam diyelim, iyi bir başlangıcı var, umarım devamını getirir. Muslera'yı tartışmıyorum bile, 2. isim söz konusu değil. Mariano mu Eboue mi sorusu sorulur burada. Mariano da iyi başladı, bana sorarsanız Eboue'ye oranla yere daha sağlam basıyor ama Eboue'nin de önemli bir ismi var ve Galatasaray'da geçirdiği 2 iyi sezon var. Bu anlamda Eboue yazılabilirdi.

Arda Turan niye kadroda onu anlamadım. Üstelik orta sahaya yazılmış, hiç anlam veremedim. Kabul edin, sevin ya da sevmeyin ama Selçuk İnan gerçeğini kimse inkar edemez. Bu kadroda yer almayı kesinlikle hak etmişti ki maalesef isim noktasına takılmış, kriter performans olmalıydı. Ya da illa isim üzerinden gittik diyelim, Mariano ve Maicon'un olduğu yerde Fernando dahi yazılabilirdi. Melo ve Sneijder gibi isimlerin ise tartışması yok, son yıllarda Galatasaray'da pozisyonlarının en iyileri.

Drogba çok büyük bir isim ama performansa yönelmiş olsak oraya yazılacak isimler Elmander ya da Baros olabilirdi. Çift forvet yapsalardı keşke şu formasyonu, bu iki isimden biri mutlaka olmalıydı. Ribery'i de anlamadım, Galatasaray'da geçirdiği 6 ay var sadece ve müthiş bir performans da diyemem ama isim noktasından kadroya giriyor. Bruma'nın da geçen sezonu onu kadroya atmış ama kanatlar için de saymaya kalksam birçok opsiyon var. Ribery ve Bruma'ya bakarak Kewell kesin olmalıydı, Keita dahi düşünülürdü. Ya da illa isim mi dedik, Podolski de kesinlikle burada olmalıydı..

6 yorum:

  1. Bu kadro zaten isim uzerine yapilmis. Bunda anlamayack ne var? Ribery var iste. Sadece isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunda tribe girecek ne var, ben asıl onu anlamadım. Neden bu kadar kasıldın :)

      Sil
  2. selçuk'un yanında arda bir hiç.. evet bir hiç.. arda ne yahu? boleslav maçı.
    2008 5-3 sivas maçı.
    2006 konya maçı 3-3 biten.
    o kadar.
    balık hafızalı bu 11'i yapan :)

    YanıtlaSil
  3. "What If they hadn't sold" ingilizce bilgime göre " eğer satılmasalardı" demek istiyor. Yani gönderilmiş satılmış oyuncular olmasaydı kurulabilecek bir 11 olarak değerlendirmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E peki Muslera, Maicon, Mariano nasıl kadroda oluyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir