24 Kasım 2017 Cuma

Eski düzen değil bu, daha hücuma dönük bir kadro


Alanyaspor'da her gün bir eksik açıklanıyor. Vagner Love'yle başladı liste, en son Mbilla'nın sakatlandığı açıklandı. Hücum noktasında sorunları olacak, özellikle forvet anlamında alternatifleri kalmadı. Gerçi bu tarz eksiklerin Galatasaray açısından önemi yok, bunları değerlendiremeyen, hatta rakibin avantajına çeviren bir teknik direktörümüz var. Yine de kazanacağımızı düşünüyorum, bu eksikler sahada olsaydı da fikrim değişmezdi.

Sorun zaten bu maçlarda değil. Böyle maçlarda kendi oyunumuzu oynuyoruz ve istediğimiz sonuçları alıyoruz. Fark da atabiliriz bu karşılaşmada, Başakşehir maçının ardından mutlaka bir reaksiyon olacak. İş Beşiktaş maçında, o maça yönelik sanırım kimsenin umudu yok. Tudor bu tarz maçlara yönelik tüm kredisini tüketti ve o maçın planını öyle merak ediyorum ki. Kendi bildiği yoldan mı yoksa ona yapılan uyarının etkisiyle mi hareket edecek.


Alanyaspor maçına dönelim, Hürriyet'in beklediği 11 bu şekilde. Fernando ve Feghouli'nin cezası var, bana da çıkabilecek en mantıklı kadro bu gibi geliyor. Eski düzen değil bu, daha hücuma dönük bir kadro. Eski düzenin devamı, Fernando'nun yokluğunda Selçuk İnan'ın oynaması anlamına gelecekti ki o da orta sahanın agresiflik ve savunma noktasında sorun demekti. Güvenilemiyor doğal olarak, olmaması doğru karar.

Tolga Ciğerci'yi göbeğe çekince de kanatlarda fazla bir alternatif yok. Ya Yasin Öztekin ya da Sinan Gümüş, biri oynayacak işte. Hangisinin oynayacağına o kadar takılmıyorum ama Garry Rodrigues'i solda kullanınca sağ tarafta Sinan Gümüş daha doğru tercih. Forvet özelliği var, rakip ceza sahasının içinde kalabalık olmak anlamında önemli.

Serdar Aziz'in dönüşü önemli, Latovlevici'nin bu görüntüsünün ardından forma yine Linnes'e geçti ve Eren Derdiyok kulübeye geliyor. Tolga Ciğerci / Badou Ndiaye ikilisi ise tempo noktasında kıymetli, uyumlu hareket edeceklerini düşünüyorum. 4-3-1-2 büyük bir hayal kırıklığıydı, orta sahada ikili oynamaları onların yararına. İkisi de hem 6 hem de 8 gibi oynayabilir, 10'u da destekler. Belhanda zaten 8 gibi oynuyor, yine kalabalık bir orta sahamız var ama doğru profildeki futbolcularla..

4 yorum:

  1. Çok güzel bir analiz yazısı olmuş.
    Geçen sene son maçlarda Tudor denemelerini(bazılarına göre maceralarını) bırakıp. Sezon başından oynadığımız 4-2-3-1 e dönmüştü. Bazı yorumcular buna yönetimin Tudor ile konuşması sonucunu söylerken, bazı kesim onun doğru yolu görmesine bağlamıştı.
    Yine aynı noktadayız.
    Kadro yu uzun uzadıya konuşabiliriz ama şu maçın iç saha olması nedeni ile Sinan ın olmaması taraftarıyım. Sinan ın taraftar ile arası bu kadar kötü durumdayken iç sahada oynatmak oyuncuyu kaybetmek olarak görüyorum.
    Bunun dışında SportifCümleler in dediği gibi Belhandanın Ndiaye ye yakın olması rakip takımın defans ve orta saha elemanlarına baskı için çok önemli. Tabi anlayışımız rakibe baskı olması gerektiğini konuşmak ayıp olur.

    Dip Not: Tudor un denemelerine kızamıyorum. Rakibi açma konusunda hafif sıkıntımız var. Bu yüzden rakibi geride karşılayıp rakip sahada alan açma konusunu düşünmesi mantıklı.

    Sonuç: Diziliş, sayılar, eksiklere bakmadan çatır çatır kazanalım şu maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu da Denayer ihtimali belirince yazının bir önemi kalmadı :)

      Sil
  2. Alanya ve Beşiktaş maçları futbolcularla Tudor arasındaki ilişkiyi gözler önüne serecek.Bütün futbol camiası bu iki maçtaki sonuçların Tudor un takımdaki kaderini belirleyeceğini biliyor da futbolcular bilmiyor mu? Eğer Tudor futbolcular arasında seviliyorsa takım sonuna kadar mücadele edip bu iki maçı alır ama aksi bir durum olursa ki her zaman kullanılan bir arguman vardır " Futbolcu kötü oynar fakat kötü koşamaz " diye !! Eğer bu iki maçta takımın mücadele gücünde düşüş olursa o zaman Tudor' a geçmiş olsun!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reaksiyon maçı her anlamda, ben de merak ediyorum neler olacağını..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir