22 Kasım 2017 Çarşamba

Fatih Terim'in de bu yönetimle çalışacağını düşünmediğim için Tudor'la devam


Biraz süreci izleyeyim diyerek yazmak için bekledim. Güven kaybına uğradığı kesin, Mayıs ayında kongre var ve Dursun Özbek devam etmek istiyorsa şampiyon olmak zorunda. Bu noktadan sonra Tudor'un arkasında olmadıkları kesin ama ellerini bağlayan bir durum var. Mayıs ayında kongre olacağı için x bir teknik adama bağlayıcı sözleşme veremezler. Fatih Terim'in de bu yönetim altında çalışacağını düşünmediğim için Tudor'la devam etmek durumundalar.

Benim de düşüncem bu yönde, Tudor'un yerine getirebileceğimiz bir teknik direktör yok. Fatih Terim'i ben de isterim ama gelmeyeceğini biliyorum. Hamza Hamzaoğlu mu Cihat Arslan mı gelecek ya da bu yönetimin getirebileceği iyi bir yabancı teknik adam var mı? Hamzaoğlu sonrası Mustafa Denizli süreci de aklımda, bu yüzden en azından Ocak ayına kadar Tudor'la devam diyorum.

Uyarılmalı, kulağı çekilmeli. Tudor'u övdüğüm noktalar vardı, iyi günlerin de sahibi o. Yalnız bir insan kendisini ancak bu şekilde hançerleyebilir, iyi düzeni bozan da o. Belhanda ve Gomis gibi isimlerin de isyanını görüyoruz, futbolculardan kaynaklı daha büyük sıkıntılar da olabilir. Eski düzene dönmek zorunda, büyük ve rakip diye adlandırdığımız maçlara karşı yeni arayışlara girmemeli. Beşiktaş maçı bu anlamda kader noktası ve ne yazık ki çok büyük bir umudum yok.

Uyarıldı diye ümit etmek istiyorum, Alanyaspor karşısında eski düzene döndüğünü göreceğiz. 4-1-4-1 oynayan, Badou Ndiye'nin hücuma daha yakın olduğu, Garry Rodrigues / Tolga Ciğerci kanatlı olan o düzen. Bu düzeni geliştirmek yerine arayışlara gittik, tutmadı o da. Puan farkı neredeydi, şu an ise neleri konuşuyoruz. Lideriz, ipler elimizde ama o ruh zedelendi, yeni teknik direktör konuşur olduk. Emin olun ki yerine gelebilecek bir isim olsa Tudor'un dönemi de biterdi.

Ayhan Akman konusuna girmiyorum bile, çok daha önce gitmesi gereken bir isim olmasına rağmen hala orada. Herhangi bir yeterliliği yok, yer dolduruyor. Hari Vukas'ın bu süreçte daha aktif olmasını bekliyorum, Tudor'un 2. adamı olarak. Yerli yardımcı gerekliliğine de inanmıyorum, yok çünkü. Hasan Şaş diyordum, nedeni de en azından kenarda isyan eden birinin olmasıydı..

6 yorum:

  1. terim ve özbek asla berbaer çalışmaz. imkan yok. terim varsa mehmet özbek florya'ya adım atamaz. terimci yorumcuların bundan bile haberi yok.
    arda hamlesi de tamamen futbol dışı. arda gelirse terim diyenler susar diye düşünüyorlar. yoksa arda'yı beğendiği falan yok cenk ergün'ün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşündüğüm için bu yorumu yaptım.

      Sil
  2. Terim - Mancini, Hamzaoğlu - Denizli ve Riekerink - Tudor değişiklikleriyle bu takım 3 sene kaybı yaşadı. Acaba 2006 yılında Fener'den 4 yediğimizde sosyal medya olsaydı Gerets hakkında neler konuşulurdu?

    Tudor Başakşehir ve TS maçlarında felaket kararlar verdi, doğrudur. 79'a kadar oyuncu değiştirmedi misal veya gitti Trabzon'da Gomis - Eren yaptı vs.. Ama şu an böyle bir durumda Terim hariç bir hoca değişikliği bizi gerçekten olumlu etkiler mi? Hatta yıpranmış ve yorgun bir Fatih Hoca, bu beceriksiz yönetimle ne kadar ileri gidebilir? Bunları kendimize sormamız ve de Tudor'u ona göre sorgulamamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor güven vermiyor, şu aşamada sıkıntı bu. Geçtiğimiz sezondan geldiği, kendi takımını kurduğu için de eleştirilmesi doğal.

      Sil
  3. Tudor'un yerine Fatih Terim den başkası gelecekse gelmesin zaten çünkü hiç bir yararı olmaz bu senemiz de boşa gider! Ya dursun özbek kardeşi mehmet özbeğe rağmen Terim'i getirir ya da Terim bu yönetimden haz etmesede elini taşın altına sokar görevi kabul eder. Şu unutulmasın ki Galatasaray 'ın Fatih Terim'eihtiyacı yoktur , aksine Terim'in Galatasaray'a ihtiyacı vardır! Bence Tudor'un problemi vizyon sahibi olmaması.Büyük takım hocası vizyon sahibi ve cesur olmalı. Tudor zamanla Conte'ye evrilirmi derken Hamza Hamzaoğluna evriliyor ki işin acı olan tarafı da bu bence!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna da katılıyorum, Terim harici bir hoca yok. Zaten öyle bir isim olsa emin ol ki Tudor çoktan gönderilmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir