28 Kasım 2017 Salı

Fedakarlık bu, kendinden öte takımı adına


2-3 gün önce performans üzerinden bir yazı yazdım. Serdar Aziz özelinde kurulan ön yargıların ne kadar kötü olduğunu kendimce belirtmeye çalışıyorum. Bu sezon Galatasaray için birçok ismi ön plana çıkarırız, gerçekten büyük oynuyorlar. Emin olun, Serdar Aziz'in de o isimlerden altta kalır bir yanı yok ve olmadığında yaşanan sorunları izledik işte.

Tekrar paylaşayım, dileyen bakabilir;

Şimdi de karakterden girelim. Transfer olduğu gün de aynı şeyleri yazıyordum, bu adam lider karakterli. Bursaspor'da öyleydi, o karakteri Galatasaray'a da taşıdı. Geçen sezon öyle eleştiriler alıyordu ki, akıl almaz yorumlar. Gerçi o yorumlar bugün de gelir, sendelemesine bakıyor sadece. Ön yargıların bittiğini düşünmüyorum, şartlanmış insan çok.

Maalesef ki onun da gerçeği yaşadığı sakatlıklar. Tolga Ciğerci için yazdıklarım onun için de geçerli, çok önemli isim ama güvenemezsiniz. En az o ayarda bir alternatifiniz daha olmalı ki o olmadığında sorun yaşamayın. Şanssız da, sürekli onu buluyor. Bu sezon yüzüyle alakalı çok sorun yaşadı mesela. Önce burnu kırıldı, son maçta yüz kemiklerinde kırıklar oluştu. 

Korumuyor kendini, daha doğrusu sakınmıyor. Geçen sezon yaşadığı sakatlığı hatırlayın. Osmanlıspor'un buz zemininde yere düşmesiyle sakatlandı ama bir anda ayağa kalktı ve o pozisyonu engelledi. Devamında da sezonu kapatmak durumunda kaldı. Bugün de ameliyat olması gerekiyor mesela, olmuyor. Fedakarlık bu, kendinden öte takımı adına. İyi bir sözleşmesi var, kontratı garanti ve ameliyatını olur, köşesine çekilir. O ise sahada ve kendi için değil.

48 saat içinde ameliyat olmaması durumunda yüzünde göçük kalacağı belirtilmesine rağmen yapmıyor bunu. Doğru bir hareket değil aslında, önce sağlık ama şu fedakarlığı öyle büyük ki. Herkesin kolay alamayacağı kararlar bunlar, cesaret etmek hiç kolay değil. Ben unutmam mesela, her fırsatta dile getirir, yazarım. Seviyorum Serdar Aziz'i, ilk geldiği gün de yazmıştım, bugün ise yanılmadığım için çok mutluyum..

4 yorum:

  1. Herhalde bu yazıyı okuyan yüzde 95imiz yüzümüzde göçük kalacagı ihtimalini duysak o an ameliyat oluruz, futbolcu olsak belki futbolu bile bırakabiliriz.Serdar Aziz yeni Bülent Korkmaz olması gerekirken Tarık Çamdal muamelesi görüyor taraftardan.Beşiktaş maçında bir kritik hata yapıp gol yedirse bir hafta sonra kendi sahamızda çılgın gibi ıslıklanacağını da biliyordur muhtemelen.Helal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı doğru demiyorum ama bu hareketi yapan da çok büyük iş yapıyor demektir. Herkes kolay cesaret edemez.

      Sil
  2. Bence lider profili olarak uzun zamandır ihtiyacını duyduğumuz bir 'Bülent Korkmaz' kazandık. Biz taraftarlar, bazen oyunculardan fedakarlık adı altında 'sakatlığına rağmen' tarzındaki haberleri görmeyi severiz. Senin de belirttiğin gibi her şeyin başı sağlık. Ama 'sakatlığına rağmen' oynama isteği, hissettiği aidiyet duygusunu ve formanın ağırlığını hem takım arkadaşlarına, hem de taraftarla yansıtması açısından son derece pozitif bir etki yaratıyor. Temennim, başta Serdar ve Tolga olmak üzere, tüm oyuncularımızın sakatlıksız, kazasız ve başarılı bir kariyere sahip olmaları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, lider oyuncu. Bülent Korkmaz uç yorum ama Serdar Aziz'in böyle bir karakteri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir