26 Kasım 2017 Pazar

Fernando önemli, Serdar Aziz de en az onun kadar önemli


Başakşehir karşısında herhangi bir iyi futbolcumuz yoktu. Denayer'i daha ağır eleştirdim, vitrinde o olduğu ve benim için en büyük hayal kırıklığı olduğu için. Maicon da hatalıydı yoksa, Denayer Adebayor karşısında nasıl ezildiyse Elia karşısında da Maicon varlık gösteremedi. Stoper uyumu o kadar mühim ki, birbirini bozdu bu adamlar. Maicon havadan iyi, Denayer hızlı gibi görünse de iş hayal edilen gibi yürümüyor.

Maicon'u vitrine koyuyoruz ağırlıkla, sezonun en iyilerinden gerçekten de. Benim beklentim bu düzeydeydi ama ağırlıklı olarak ön yargılı bakıldı, kusurları daha ön plana çıkarıldı. Başakşehir karşısında felaket bir maç yaşadı, genele baktığımda ise sigorta isimlerden. Fernando önemli, Serdar Aziz de en az onun kadar önemli.

Duran top konusuna girmiyorum, Alanyaspor karşısında yine savunamadık. Akan oyunda iyiyiz, rakibe net pozisyon vermiyoruz, gol yeme alışkanlığını bıraktık. Maicon / Serdar Aziz ikilisi büyük etken burada, harika bir uyum var. Her ikisi de havadan iyi, agresif, hamleli, rakibini caydırıyor ve anlaşıyorlar işte. Bunun bozmanın alemi yok, buna 3'lü savunma oynamayı da dahil ediyorum. Maicon / Serdar Aziz ikilisi mümkün oldukça sahada kalmalı, Fernando'nun varlığıyla da akan oyunda iyi savunuruz.

Serdar Aziz'e ön yargıyla bakılıyor, bu maalesef değişmeyecek. Öyle yargılar ve şartlanmışlıklar var ki kötü anında en kötü stoper ilan edilir, iyi anda herkes susar. O gün de yazdım, bugün de. Transfer şartlarına takıldınız da önümüze baksak, 1.5 yıl oldu. Geçen sezon da sağlıklı kaldığında oynuyordu, bu sezon ise iyi takımın içinde gelişme gösteren, büyüyen futbolcularımızdan biri. Tolga Ciğerci ya da Garry Rodrigues'den daha fazla hatta.

Bakın burada Alanyaspor istatistikleri var, üzerine konuşalım;
https://twitter.com/fcnblog/status/934510561278283777

Kilit pas dediğimiz olay golle sonuçlandı. Serdar Aziz'in Gomis'e attığı o pasta bir an Hummels'i, Pique'yi gördüm. Sorulsa bu adamın ayakları çok kötü, topa Allah ne verdiyse vuruyordur. Uzun oynamıyor, o işi Maicon yapıyor zaten. Kısa oynuyor, daha isabetli ve topla da çıkıyor artık. Rakibi orta sahada karşılayabiliyor, takımını bir anda hücuma da taşıyor. Kötü diye adlandırılacak özellikleri bunlar, yapıyor yani. Hakkında büyük ön yargı var..

10 yorum:

  1. Serdar Aziz'in bu sene üzerine çok fazla koyduğu ve Bursaspor daki cok iyi sezonlarinin bile önünde oldugu konusunda hiçbir şüphe yok ama sıkıntı su ki cok sakatlaniyor ve onu yedekleyecek aratmayacak bir isim mutlaka transfer edilmeli diye düşünüyorum. Ahmet, denayer, koray ve donk dortlusunun ikisinden veya üçünden vazgecip bi tane saglam bir stopet gelebilir. Vida uzerinde ozellikle neden durulmadi istense alınabilirdi rahatlikla mesela?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Denayer'den bekledim o isim olmasını ama olamadı. Vida alınabilirdi de ben çok tutmuyorum kendisini. Bilmiyorum neden :)

      Sil
  2. vida olayı çok ilginç. 4 milyon falan versek hemen alırdık. tudor da bi telefon açardı iş tamam :) ver abi kiev e parayı, battı balık yan gider.
    bunun dışında serdar cidden "aman bir şey olmasın" dediğim bir adama dönüştü. çok etkili. denayer ile kıyaslanmaz. sert ve rahatsız edici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vida'ya soğuk bakıyorum, nedenini bilmiyorum :) Serdar Aziz iyi durumda, oynadığı maçlarda oynamadığı maçların kıyası ortada.

      Sil
  3. serdarın sadece gomise verdiği pas değil ikinci yarıda kazanılan bir topta, tek top oynayarak hem de en doğru adam atarak takımı kontra atağa çıkardığı bir pozisyon var. kısaca serdar bu ligin yerli en iyi stoperi bu artık kabul etmek lazım. doğru bir düzen ve iyi bir partner ile hem gelişim hem de özellikleri gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit oynuyor, hata yapmıyor. İlla 80 metreye pas atmaya gerek yok, Maicon yapıyor zaten o işi. Akıl da koymaya başladı ortaya, Serdar Aziz'in Gomis'e attığı pası x hücumcu atsa destanlar yazarız.

      Sil
  4. Neden düşünmezler bilmiyorum(aslında biliyorum da :) futbolumuza oyuncu gelişim koçunun girmesi lazım. Serdar Aziz gibi pek çok örnek var. Örneğin Semih tecrübesi arttıkça geriledi, Servet Çetin kapasitesini aşan bir hücum merakı yüzünden kariyerini taşrada sonlandırdı. Serdar Aziz'de bir kıpırdanma var olmasına ama hala şunu iyi yapıyor diyemiyoruz. Saatli bombadan hallice oyunuyla heyecan katsayımıza katkı yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saatli bombadan hallice oyunu yok, böyle yorum yapmak biraz ön yargı. Maicon'un oynadığı oyun daha riskli mesela, ona böyle yorum gelmiyor nedense.

      Sil
  5. Serdar Aziz ' i izlerken sergio ramos'u izliyor hibi oldum maç sırasında:) Türkiye'nin en iyi stoperidir tartışmam bile bu konuda! En büyük eksisi dengesiz müdahalelerinden dolayı darbeye çok açık oynaması ve sık sakatlanması. Bu sık sakaltlanma olayını halledebilse, istikrarlı olarak 2 aezon oynasa ,fiyatı 20 milyon Euro'dan başlar. Serdar'ın maicon'u yükselttiğini düşünüyorum. Çünkü maicon la oynarken ilk hamleyi hep serdar yapıyor ve fizik gücüyle sert hamle yaptığından oyuncuyu hem döndürmüyor oyuncu dönse dahi aldığı müdahaleden dolayı dağılmış oluyor maicon çok daha rahat kademeye girip işi hallediyor. Bu durum denayer le tam tersi denayer hem ilk müdahalelerde yumuşak kalıyor hem de yerini sürekli kaybettiği için maicon a çok yük biniyor ve dağılıyor. Serdar tek başına 3 Maicon 3 desek birlikte oynadıklarında ikiside 5'lik oyuncu oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi yerli stoperidir diyelim, katılıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir