26 Kasım 2017 Pazar

Tudor'un canı yanmış, çoğu söylediğinde de haklı


Östersunds hezimetinin ardından yapılan basın toplantısını hatırlayın. Ortada büyük bir başarısızlık vardı ama Tudor bunu savunmuştu, kaçmadı. Başkaları kaçtı, 1 ay sonra başka bir hezimetin ardından. Yönetim de Tudor'un arkasında durdu, transferler devam etti, lige iyi başlandı ve orada kazandığı bir kredi oldu.

Sonra kötü gidişat, büyük maçların kazanılamaması derken biten kredi. Alanyaspor maçı sonrası da Östersunds havası vardı sanki. Tudor esti gürledi, çoğu noktada da haklı. Yine de üzüldüm, bir teknik direktörün bu triplere girmesi ya da sokulması diyelim. Hamza Hamzaoğlu da 2015 - 2016 sezonu içinde böyleydi, kazanılan maçların ardından "zaten bizim etkimiz yok, katkımız yok, biz kimiz ki" modundaydı. Sonu kötü bitti, Tudor da maalesef o moda girmiş.

Serdar Aziz konusunda verdiğim örnek burada da geçerli. Bir kesim var ve beğenmiyor, ilk kötü anda da ortaya çıkıyor. İyi noktada ise sessiz, konuşulmuyor, şu da iyiydi denilemiyor. Kendimden örnek vereyim, iyiye iyi, kötüye kötü demeye çalışıyorum. İyi anda iyiyi görürüm, kötü anda kendimce eleştirimi yaparım. Ön yargılarım veya şartlanmışlıklarım yok, Tudor da başarılı olsun isterim. Gördüğümü ise yazarım.

Tudor'un canı yanmış, çoğu söylediğinde de haklı. Her şey bitmiş gibi hareket edildi, iyi anda sessiz kalındı, kötü anda yerin dibine sokuldu. O da insan, haklı yani. Bitmiş bir şey yok, lideriz, bence önümüz de açık, şampiyon da olabiliriz. Büyük maçlar travma yarattı, o eşiği atlayamadık ve Beşiktaş karşısında da umutsuzluk var. 6 puan önündeyiz oysa Beşiktaş'ın, bu neden konuşulmuyor. 

Bir şey var, Tudor'un da bu söylediklerinin altını doldurması lazım. Uyarılmasının doğru olduğunu söylemiştim ama bu travmaya sürüklenmesi de hata. Oyuncu değiştiremez durumda, Ahmet Çalık dahi 90. dakikada oyuna giriyor ve yuhalanıyor. Latovlevici'ye tepki vermeyin dediğinde yine yuhalanıyor, taraftar profili de garip. Tudor'un bu anlamda çıkıp Beşiktaş karşısında istediğini alması, artık macera aramaması lazım. Taraftar nazarında ancak bu şekilde kredi kazanacak, maalesef ki herkes bu tarz maçlara odaklı.

12 yorum:

  1. Tudor içinde bulunduğu duruma tepki verecekse bu medyadan önce yönetim olmalı. Medyamız spekülasyona bayılır ama bu defa sağlam malzeme var ellerinde. Mis gibi bir oyun ve gidişat vardı. Ancak baskı üzerine sinerek açık verdi, geri adım attı. O kadar puan farkı eridi. Üstüne futbolcular hocayı medya önünde eleştirmeye başladı. Otoritesi kalmadığının göstergesi bu. Onların söylediklerine yanlış diyebilir miyiz ? Öte yandan sezon başında Lucescu’nun kapısında yatılırken sessiz kalarak dik duramadı. Bu kadar malzeme üstüne yönetim B C D planları için görüşmeler yapıyor. Fatura birine çıkacak. Yönetim, koltuğu kurtarmak için harcar. Bizde tarz budur. Geçen sene başlayıp, sezon başında zirve yapan Sneijder’ı itibarsızlaşma olayı şayet işler yolunda gitmezse; hocaya başına neler gelebileceği konusunda fikir vermemiş demek. Yapacağı şey medyaya çemkirmek değil, BJK’ı deplasmanda nasıl yeneceğinin formülünü bulmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime nasıl tepki verebilir ki, çok zor. Zaten kredisi yok, bir kaşık suda boğulmaya yer geziyor. Bence otoritesi var, takım içinde pek sorun göremiyorum.

      Sil
  2. Kim ne derse desin Tudor un bu şekilde meydan okumasi cok mutlu ediyor beni. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye de spor basininin yuzde 99u tarafisz degil herkes birilerinin adami. Tudorsa buna karsi tek basina bi seyler yapmaya çalisan bi adam. Beğeniyorum bu tavırlarını hocalığını ise geliştirecektir. Sadece daha mantıklı olmasi lazim bazen gereksiz cesaret gosterileri yapıyor taktiksel anlayış ve kadro anlamında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho yapsa destanlar yazılır, Tudor bu tavrı gösterdiğinde eleştiriliyor nedense. Tabii ki bir şeyler kanıtlamak zorunda, o imkan verilmezse nasıl yapacak peki.

      Sil
  3. Mr.Tudor'un maç sonrası demecinde ki vücut dili hafta içinde bayağı bir fırçalandığını gösteriyor.O da hırsını bir yerlerden çıkaracak elbet.Ettiği laflara daha dikkat etmeli.Başakşehirden 5 yedik evet yolun sonu değil ama Alanya'yı yendin diye de şampiyon olmadın, havan kime?Haklı bile olsan üsturubunu kaybetmemen gerek.Alanya karşısında şansı yaver gitti.Alanya eksik kadrosuyla bile ikinci yarı bir ara gole yaklaştı eğer atsalardı maç dönmez berabere biterdi bence.Bu esnada Tudor yine seyretti hiç bir müdahale gelmedi oyunu toparlamak adına.Haftaya yine taktik dehasını göstermeye niyetlenirse GS'da ki hanedanlığı son dönemine girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçı yorumuna katılıyorum, diğer yorumuna hayır..

      Sil
  4. burak patlat bi analiz de okuyalım :) mevzu şu:
    gomis her maç atıyor, bu gidişle 34 golü bulacak inşallah :) ama yetmez. şimdi diğer isimlere bakalım:
    tolga: önemli goller attı ama bir yere kadar atar..
    belhanda: adamın gol atmakla alakası yok.
    garry: golcü kimliği yok.
    feghouli: daha ortada yok.
    yasin: bence "gol koklama" konusunda en iyisi. ama yasin işte malum..
    31 Aralık gecesi serbest kalacak olan lavezzi'ye ne dersin? golcü kimliği olan sol açık işte.. yönetime haber uçuralım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır demem de maaşı, başka konular ya da. Araştırmak lazım :)

      Sil
  5. Tudor üzerinde ki bu baskıyla nasıl başa çıkabilecek göreceğiz zaten büyük teknik direktör olarak adlandırılan insanlar bu baskıyla başa çıkabilen kişilerden çıkıyor ama her şey bir yana basın toplantısında ki tavırları şahsen hoşuma gitti artık basın toplantılarında iyi mücadele ettik ,maçı kazandık , önümüzdeki maçlara bakacağız şeklindeki klasik demeçlerden sıkılmıştım. Medya dönüp kendine de bakmalı! Akıllarına geleni yazıp, saygısızca tuzak sorularla gündem yaratabilecek işlerin peşindeler! Şahsım adına Tudor' un ağzına sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dirayet gösterdi, önemli bence. Kaybolmadığını, burada olduğunun mesajıydı bu. Hoşuma gitti benim.

      Sil
  6. Herşeye tamam, eleştiriye eyvallah, absürt diye nitelenebilecek hatalar yaptı Tudor, kabul. Ama yine de hali hazırda lig lideri değil mi bu takım? Tekrara düşmemek için uzun uzadıya yazmıyorum; birilerinin elinde soytarı olmuş medya, medyanın gazına gelen taraftar ile ne bekliyoruz ki? Adam çıktı net olarak derdini anlattı, üslubunda da seçtiği sözcüklerde de hata görmüyorum. Bırakalım bi başarılı olup olmadığını anlayacak kadar adamı rahat yahu. İlker Yağcıoğlu çıkmış "bu takımı bu hale ben mi getirdim?" diyor, Gençlerbirliği için değil ha, halen lig lideri Galatasaray için diyor. Sonra yeni yüzyıl taraftarı da bu herifi alkışlayıp Tudor'a küfürler ediyor. Tam da şu eksisozluk girisini okuduktan sonra geldim buraya, onu da şuraya bırakayım biraz uzun ama okumaya değer.

    https://eksisozluk.com/entry/72392428

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, ben de senin gibi düşünüyorum. Acımasız şekilde harket ediliyor ki lider olduğumuz tabloda üstelik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir