28 Kasım 2017 Salı

Galatasaray 5-1 Sivas Belediyespor, skor iyi ama rotasyon kötü


Skor iyi olabilir, oyun anlamında ise kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum. İştahlı başladık, maçın hemen başında 1-0'ı bulduk ve oyunu orada koparmak gerekiyor. Biz ise ilk yarıda koca bir kargaşa ve kaos izledik. Östersunds deplasmanında geçtiğim acıyla benzer bir durum, görüntü farklı değil. Birbirinden habersiz, planı veya sistemi olmayan, isteksiz ve durgun bir Galatasaray.

Rotasyon kötü, orası net. Beşiktaş'la kıyaslayın, aradaki fark öyle büyük ki. Transfer yazdığımda "hala mı" diyorsunuz, evet "hala". Bu yaz yaşanan büyük değişime rağmen iş bitmedi, bizim bu yerli kalitesini mutlaka yükseltmemiz gerekiyor. 11'in özellikle sol bek noktasında sorunu büyük, kulübe için ise birçok pozisyon sayarım.

Şuna bakıyorum, ne kazanabiliriz. Kimi kazansak kazanç, sürpriz çıkışlar bekliyorum ve böyle maçlar o isimler için şans olmalı. Bundan kastım Tarık Çamdal veya Donk değil, Sinan Gümüş ya da Koray Günter gibi isimler. Takımda kalmayacağı belli olan, gönderilmek istenen isimlere bu tarz maçlarda şans vermek tamamen bir zaman kaybı. Tarık Çamdal'dan yana beklenti ne ki, adam bu işte. 

Feghouli hazır değil, tam forma girmişken 44 günlük bir ara girdi araya ve geriye atmış kendini. Gerçi oynadığı yer de enteresandı, sol kanatta kullandık ki bu adam sağ çizgide oynamalı. Yine de vuruş kalitesinden dahi hazır olmadığı sonucu ortaya çıkıyor. 2. yarıda oyundan çıkması doğru karar ve 2. yarıda oluşan farkta Emrah Başsan'ın istekli oyunu önemli etki etti.

2 ismi öne çıkarıyorum, Sinan Gümüş ve Emrah Başsan. Sinan Gümüş'ü en çok eleştiren isimlerden biri değil, o ismim belki de. Yeteneğinden hiç kuşkum yok, beklentim var. Doğan tepki isteksizliğinden, mücadeleden uzaklaşmasından ve olmadan oldum havasına girmesindendi. Geçen sezonu müthiş bitirdi, Östersunds karşısında ise o halinden eser yoktu. Yetenekli adam nihayetinde, ne vereceği belli, bunu da önceki sezonlarda gösterdi. 2. yarıda o sorumluluğu aldı ve maçı kopardı. Yapar bunları, keşke kazanılsa ve iyi bir alternatif konumuna gelse.

2. yarıda biraz daha derli topluyduk diyelim. En azından istek vardı ve Sinan Gümüş, Emrah Başsan gibi isimlerle sonuca gittik. 2. yarıda pek imkan vermesek bile (gol yememize rağmen) rakibin ilk yarıda önemli pozisyonları da var, hiç kimsenin konsantrasyonu yoktu. 2. yarıda hücumla, kalite farkıyla kazandık diyelim. 2. golü geç bulduk, sonrasında ise oyun açıldı. Yalnız şu takımda 5 metreye pas atamayan futbolcular var ve onları izlemek çok acı.

Biraz erken sonucu alsaydık keşke, Recep Gül'ü daha uzun izlemek isterdim. Kaliteli kumaş, oyuna girdikten sonra da etki etti. Tudor onu yaz kampı döneminde de çok tutuyordu, bu maçta da şans verdi. Barış Zeren'i değerlendiremiyorum, o kadar ön plana çıkmadı ama Recep Gül potansiyelini biraz olsun konuşturdu. Sivas Belediyesi'yle oynanacak rövanş maçında bu tarz isimleri ilk 11'de görmeyi diliyorum..

6 yorum:

  1. Bir Enes Ünal'ın zihniyetine ve kariyer planlamasına bakın bir de Sinan Gümüş'ün yetenek olarak Enes'ten çok daha yetenekli bir oyuncu ama kendini harcıyor resmen çok yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.. Maalesef bir menajerin etrafında dönüyor ve bu da onun kariyerini kemiriyor.

      Sil
  2. Tarık Çamdal, Ryan Donk gibi isimleri konuşmak bile hata. Koray Günter acilen kiraya gönderilmeli.Ahmet Çalık'ı da birisi temiz fırçalamalı. Eren Derdiyok sene sonunda satılabilir. Yasin Öztekin küçük takımın büyük oyuncusu olur ötesi yok. Yaptığı kartlık faul gibi bir adam işte.Sinan Gümüş kanat için ağır bir oyuncu 10 numaraya evrilebilir mi göreceğiz ama Tudor onu forvet arkası düşünüyor olsa gerek. Kafasını saça sakala artistliğe değil Galatasaray'a verirse büyük oyuncu olabilir. Ama kupa çocuğu oldu ıktı işte ötesi yok. Feghouli ise bu sezonda şu ana kadar hayal kırıklığımdır. 3 maç oynamamış adamın maçı tınına almaması da ayrıca bir sorun. Linnes kötünün iyisi bizim takımın sol beki asla değil ha gelişir mi muamma. Recep Gül'ü beğendim azıcık tecrübe ile rostasyona girer gibi görünüyor. Asıl mesele EMRAH BAŞSAN. Bakınız top bu çocuğun ayağına yakışır. Kanatlarda etkilidir iyi şut atar sadece birazcık ısrar ile kazanılabilir bir futbolcudur. Donk ve Tarık ile falan kıyaslanmaz. Tudor dikkat etmeli. Genç oyuncumuz Barış Zeren'in sol kanattan ortaladığı bir top var ki Latovlevici yarım sezonda öyle top kesmedi. Anlayana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter'in sözleşmesi bitiyor, artık kiralamaya gönderilecek bir durumu da kalmadı.

      Sil
    2. Ben sözleşmesini uzatılabileceğini düşünüyorum. Sözleşmesi uzatılıp kiralanabilir. Ha giderse de büyük kayıp değil.

      Sil
    3. Olabilir tabii de ışık vermiyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir