15 Kasım 2017 Çarşamba

Ocak mı olur yaz mı bilmiyorum, ayrılık ufukta


Ligde 4 maçı var, toplamda 67 dakika sahada kalabildi. Sinan Gümüş'le birlikte pek düşünülmüyorlar, yolun sonuna yaklaşıyor gibiyiz. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Galatasaray yönetimi ısrarla bu sözleşmeyi uzatmadı. Yasin Öztekin'in de çoğu açıklamasından bu durumu kabullendiği belli, eminim o da yeni dönemini planlamaya başladı. Ocak mı olur yaz mı bilmiyorum, ayrılık ufukta.

125 maçta 26 gol 27 asist, Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonluğun da en önemli parçalarından biriydi. Yine de bir türlü taraftar benimseyemedi. Önce sözleşme mevzularıyla soğuttu kendisinden, devamında ise bencil görüntüsüyle. Her sezon 10 gol civarında gezen bir kanadı kötü olarak adlandıramayız, geçen sezonu da bana göre iyi geçti. Yine de benimsenmiyor işte, bazı noktalarda öyle tercihleri var ki.

Östersunds maçları bazı futbolcuların sonu oldu, o zamandan bu yana şans bulamıyorlar. Yasin Öztekin, Sinan Gümüş, Ahmet Çalık, Selçuk İnan gibi isimler buna örnek. Tudor'un geçtiğimiz sezon Yasin Öztekin'i beklenmedik pozisyonlarda oynattığını gördük oysa. Beşiktaş maçı vardı, 3-4-2-1'in sağ kanadı tamamen onundu ve sırıtmamıştı. Bu sezon Bursaspor karşısında da 3-4-2-1'e döndüğünde Mariano / Yasin Öztekin değişikliğini yapmıştı, yine sırıtmadı. Başka etkisi yok ama, bu sezonu tamamen kayıp.

Birçok talibi çıkacaktır, özellikle Anadolu için kıymetli alternatif. Emin olun, yabancı sınırı katı bir şekilde uygulanıyor olsaydı beklediği sözleşmeyi çoktan almıştı. Kabul edelim ki alternatif noktasında güven vermiyor, en azından o bağ koptu. Gideceği takımda iyi işler yapacağını bilerek yazıyorum bunları..

4 yorum:

  1. Yasin'i severdim ama sende belirtmişsin sözleşme konuları ve bencil hallerini.Bencil olmasa yaptığı asist sayısı 40 olurdu çok rahat hatta 50'yi de zorlardı.Emre transferinde takas olarak da ismi konuşuluyor.Alanya iyidir hem ne de olsa fırsatı bulduğu an öyle tatil bölgelerine gidiyor hemen.Sözleşme uzatılmaz zaten hem yaşı var hem Tudor tutmuyor onu.Emre transferi olursa ocakta gider yoksa zaten sezon sonu ayrılır bi anadolu takımının yolunu tutar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sezon neredeyse 10 gol civarı gezmiş, yararsız diyemeyiz asla. Ama buna çok odaklı, takım oyunundan bağımsız hareket eden bir hali vardı.

      Sil
    2. Yararsız değil zaten ama daha fazlasını yapabilecek durumdayken yapmadı bunu sorun bu

      Sil
    3. Sorun şu, kendisini olduğundan fazla görüyor. 7 numarayı almasıyla başlayan bir süreç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir