12 Kasım 2017 Pazar

Orta saha o kadar alternatifsiz ki


Ümraniyespor'la oynanan hazırlık maçının yayını yoktu. Tudor belki de Başakşehir maçının taktiğini denemek istedi, bu yüzden yayının olmaması tercihi olabilir. Türk Telekom Stadyumu'ndaydı maç, bana kalsa yayınlar, hatta taraftara dahi açardım. Taraftarın takımını özlediği dönemdeyiz, güzel bir ortam olabilirdi.

İlk 11 üzerinden çıkarım yapmaya çalışayım ama farklı bir düzen de olabilir. 4-4-2 gibi düşündüm;

Carrasso
Mariano Maicon Denayer Latovlevici
Feghouli Fernando Günter Yasin
Derdiyok Gomis

Orta saha o kadar alternatifsiz ki Koray Günter'i orada düşünmek dışında başka bir yol kalmıyor. Ayağı temiz, pas özelliği güçlü, hatta altyapısında orta saha da var ama nihayetinde stoper. Orta saha olarak kazanılabileceğini, oraya evrileceğini sanmıyorum. Tudor onu hazırlık kampı ve ligde sonradan oyuna dahil ettiği iki maçta yine orta saha düşündü. Bu alternatifsizlikten, keşke stoper olarak kazanabilme imkanı olsaydı.

2. yarıda oyuncu değişiklikleri oldu, neredeyse bütün takımı değiştirmişiz. Şu maça 11 başlayamayan ve altyapı oyuncularıyla birlikte oyuna girenler oturup düşünmeli. Ahmet Çalık'ı silmiş bence Tudor, Östersunds maçlarının ardından hiç şans vermedi. Sinan Gümüş'ü de düşünmediğini görüyoruz, bu maçta sonradan oyuna aldığı bir isim. Oysa geçen sezon kazanıyordu ve kaybedilmesinde suç Tudor'un değil. Donk'u falan zaten saymıyorum, Ocak ayında ayrılığını bekliyoruz.

Carrasso'yu da ilk kez Galatasaray formasıyla görecektik. Yıllar sonra ilk kez yedek kaleci aldık demiştim ve onu izlemek adına Türkiye Kupası'nı bekleyeceğiz. Dediğim gibi, keşke izleyebilsek ve görüntü üzerinden yorum yapabilseydik. Bazı genç isimler var, bu tarz maçlarda ısrarla şans bulan. Türkiye Kupası'nı bekliyorum, bazı isimler özelinde meraklıyım..

6 yorum:

  1. yabancı kısıtlaması meselesinin ne olacağını bilmediğimiz için geleceğe dönük bir transfer planlaması yapmak imkansız. Gerçekten 3. dünya ülkesiyiz. Plan, program hiçbir zaman bizim genetiğimizde olmadı. Devamlı yer değiştiren, göçebe kültürden gelen genlerimiz hep kısa vadeli ve anlık aksiyonlar üzerinden hareket etmemize sebep oluyor. ama bu durum artık sınırların saydamlaştığı şu dünyada iyice dayanılmaz bir hal almaya başladı. yeni nesi ve yenilikleri yakalamış eski nesiller için dahi herşey acı verici, absürd ve bir o kadar asap bozucu. bazı paşaların/siyasilerin/iktidarı elinde tutanların sırf göz zevkleri ve populizm kokan yalan dolan bir takım hamasi, şoven duygularından başka hiçbir sebebi olmaksızın; futbolun liyakat esaslı değil tabiyet esaslı kritelere göre oynattırılmak istenmesi, işin merkezindeki futbolseverlerin/taraftarların istek ve beklentileri zerre kadar dikkate alınmadan hareket edilerek kalitesizliğe, yetersizliğe mahkum edilmek istenen vasatlığın çölünde futbol yine boğdurulacak. önce sözcüleri Rıdvan fitili ateşledi, şimdi herkes konuşuyor. Mesele de garip bir şekilde Galatasaray üzerinden değerlendiriliyor. Sanki bu kuralı GS getirmişçesine, sanki 3 yıldır yokmuş gibi! bütün bu saçmalık içinden anlamlı bir takım, futbol yaratılabilir mi? ŞL'de rekabet edebilecek bir şeyler üretebilir miyiz? Bunlar cevabı kesin olmayan sorulardır.
    Galatasaray 10 yeni oyuncu ile değişimin ilk ve en önemli adımını attı. 20 milyon € ilave maliyetle neredeyse %70-80 oranında çok başarılı bir transfer sezonu geçirdi. Kadrosundaki hemen hemen tüm çer/çöpü temizledi. Ama operasyon hala tamamlanmadı. Eğer seneye veya ondan sonraki senelerde yabancı kısıtlaması gelmeyecek olsa idi; 3 veya 4 ilave yeni kaliteli nokta atışı yabancı katkısı ile (donk, carole, cavanda, denayer, lato, rodriges, carasco, lines vs. gibi isimlerin uzun dönem galatasaray'ı içinde yer alabilecek kalitede olmadığını düşünüyorum). maalesef bir kural gelecek. bu durumda total yabancı sayısına dokunacaklarını sanmıyorum; daha önceden yapılan 3-4 yıllık kontratlardan dolayı; ama sahada eğer 8 yabancı oynayacaksa ve aldığım tüm yabancıları yedeklere yazamayacaksam o zaman 14 kişiye yatırım yapmak aptallık olur. sahadaki 2 veya 3, yedekteki 3 veya 4 yerli dahil elinizde en az ŞL kalitesinde 6-8 yerli artık şart oldu. şöyle bir düşünüldüğünde GS'nin geniş kadrosu içinde bu klasta sayabilecemiz bence kimse yok. Serdar aziz, tolga belki eren derdiyok yedekteki 3-4 kişiden biri olabilir.

    YanıtlaSil
  2. @devamı..
    Görünen o ki Galatasaray'ın bu yıl da dahil olmak üzere önümüzdeki yıllarda ama kendi özkaynaklarında ama türkiyeden ama beşiktaş'ın çok akıllıca yaptığı gibi gurbetçi piyasasından bu eksiğini tamamlaması şart. Ve maalesef Galatasaray'ın yerli transferi konusundaki sicili rezalet. Beşiktaş'ta cenk, tolgay, oğuzhan, gökhan ,caner, tolga zengin gibi 6 tane adam var. ama bizde hiç yok. bu durum bizi hem mali açıdan hem sportif açıdan çok zorlayacak. bu kısıtlama geldiğinde herkes özellikle GS ve Fener aynı adamlara mecburen yönelmek zorundalar. Adı geçen Emre Akbaba, Deniz Türüç, Kaan Ayhan, Çağlar, Enes, Emre Mor, Arda vs.. gibi oyuncuların aynen geçmişte olduğu gibi değerleri haddinden fazla şişecek.

    Galatasaray muslera, maicon, fernando, mariano, gomis, fegholi, belhanda, n-diaye'yi (toplamda 8 ) ne pahasına olursa olsun oynatmak zorunda. Serdar, tolga mesela kanada Arda'yı yazdığında ancak 11'i buluyorsun. Diyelim ki seneye n-diayeyi sattın, yerine aynı işi yapacak hangi yerli var? hele fernando'nun asla yedeği yok. ya sol bek? asamoah süper olurdu. hazır bonservisi de yok. Ama alsan oynatabilecek misin? ya Chilleni. şahane bir ikili olurlardır Maiconla. havadan yerden... ama o da aynı.

    Cenk Ergün ve ekibinden bu yıl yaptıkları gayet planlı ve bilinçli operasyonun aynını hem devre arasında hem de seneye yazın bekliyorum. hem gönderilenler boyutunda temizliğe devam edip en az

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurbetçi piyasasının da sıkıntısı var. Avrupa'ya isim bildirirken Türkiye altyapısı şartı oluyor, Anadolu turu da yapılabilir.

      Sil
  3. Koray'ın şimdiye kadar yedek tutulması da ayrı bir sorun. Dortmund altyapılı bie adamı Bundesliga 2'de kiralık oynatamama gibi birşey olabileceğini hiç sanmıyorum. Geldiği günden bu yana üzerine koyabileceği bir durum olamadı bizdeyken. E biz neden bu kadar ısrarla beklettik o da anlaşılır gibi değil. Şayet Koray şimdiye kadar kiralık yöntemiyle hazır hale getirilebilseydi hem defansif orta saha hemde stoper rotasyonu açısından kendisini kazanmış olabilirdik.

    YanıtlaSil
  4. Bir süredir Mehmet Topal'ın Fenerbahçe'deki geleceği tartışılıyor, bi dolu şey yazılıyor tabi içinde olmadan doğrulama imkanım yok fakat. Bence güzel bir alternatif olurdu, hem yerli, hem kulübü, kültürünü bilir, hem ziyadesi ile efendidir, hem de mevkii itibari ile alternatif olabilir. Acaba yetkililerden biri bari, olasılık ufak da olsa böyle bir şey akıllarına gelip bir nabız yoklaması yapmış mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız, o da temposunu, sertliğini tamamen yitiren bir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir