11 Kasım 2017 Cumartesi

Öyle güzel 8 numara ki, her zaman keşke dediğim isimlerin başında geldi


Seyir zevki yüksek futbolcuları seviyorum. Manuel Fernandes de böyleydi, rakip takımdaydı ama onu izlemek büyük keyifti. Tek başına seyir değiştirecek, maç kazandıracak, hatta şampiyonluğa oynatacak bir futbolcu. 

Öyle anlar oldu ki Fernandes ligin en iyisi dedik, biraz istikrar sağladığında farkı büyük oldu. Beşiktaş'ın kötü zamanlarına denk gelmesi onun şanssızlığı, o dönem içinde en büyük beklenti Fernandes içindi. Onu ise istikrarsızlığıyla konuştuk, pozisyonları farklı ama Galatasaray'lı Lincoln'e benzetirim bu anlamda. 

Beşiktaş formasıyla 112 maçta 20 gol 41 asist görünüyor, bu müthiş bir rakam ama Türkiye günlerini yetenek / istikrarsızlık üzerinden hatırlarız. Geçmişinde önemli takımlar var, o dönemleri de istikrarsızlığı üzerinden konuşuyoruz. Bugün ise farklı, Fernandes'in altını çizdiğimiz en önemli özellikleri liderliği, istikrarı ve disiplini. 

Lokomotiv Moskova'ya serbest futbolcu statüsünde gitmişti, feda dönemi onun için gelen tekliflere rağmen satılmamıştı. Doğaldır, yerini doldurmak zor ve elinizde kalan yegane yıldızlardan biriydi. Sözleşme uzatılamadı, Almeida için olduğu gibi. Almeida konusunda hayırlı bir gelişmeydi ama Fernandes için böyle olmadı. 2

2014 - 2015 sezonundan bu yana Lokomotiv Moskova forması giyiyor, bu onun için bir düşüş gibi görünse bile ait olduğu yerde sanki. Büyük bir karakter sınavı verdi, Rus Ligi'nin en önemli futbolcularından biri. Ara ara Türk takımlarının gündemine geldi, Galatasaray / Fenerbahçe yazılsa da böyle bir ismi niye bıraksınlar. 

31 yaşında, önünde rahatlıkla oynayabileceği 3-4 sezon daha var. Eminim ki iyi kazanıyor, sahiplenildiği yerde, Portekiz Milli Takım'ına geri döndü ve mümkün olduğu kadar orada devam eder. Öyle güzel 8 numara ki, her zaman keşke dediğim isimlerin başında geldi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir