11 Kasım 2017 Cumartesi

Feghouli'nin yokluğu dindirilebilir yine, Garry Rodrigues'in varlığı bunu sağlıyor


Feghouli ve Badou Ndiaye dönünce üzerinden bir yazı yazmayı planlamıştım ama Feghouli'nin onanan cezasıyla başlayalım. Konuşulması gerekti, biz ise tam aksi şekilde çok sessisiz. Kırmızı kart dahi yememesi gereken bir pozisyonda 3 maç ceza alıyor ve bu onanıyor. Başakşehir ve hafta içinde oynanacak Türkiye Kupası maçında olmayacak. Başakşehir deplasmanı kritik bir eşik, sahada veya hamle ihtimali olarak kullanılabilmesi öyle değerliydi ki.

Badou Ndiaye'nin dönüşü avantaj, tempo unsuru çünkü. Gençlerbirliği karşısında bu yoklukları pek yaşamadık, Başakşehir karşısında ise özellikle Badou Ndiaye özelinde bizi zorlayabilirdi. Bozmamız gereken bir rakip olacak, tempo yapmamız gereken. Ligin en iyi takımlarından biri Başakşehir, belki de bu tarz maçları en iyi oynayan takım. Orta saha konusunda alternatif sorunu yaşıyoruz, Badou Ndiaye'nin ise halefi olabilecek bir futbolcumuz yok.

Feghouli'nin yokluğu dindirilebilir yine, Garry Rodrigues'in varlığı bunu sağlıyor. Sezona formda girmişti, sağda Mariano'yla birlikte sağladıkları iyi bir uyum vardı. Sonra Feghouli'ye geçti forma ve Garry Rodrigues'i daha farklı pozisyonlarda izlemeye başladık. Sol açık ya da 3-4-2-1'in sol kanadı gibi. 

Burada konuşulması gereken, Başakşehir maçı düzeninin nasıl olacağı. 4-2-3-1 mi yoksa 3'lü savunma mı izleyeceğiz. Her iki düzende Garry Rodrigues'i farklı pozisyonlar bekliyor. 3-4-2-1 dediğimizde Belhanda / Feghouli forvet arkasını izliyorduk, Garry Rodrigues ise sol kanada geçiyor. 4-2-3-1 dersek ve Tolga Ciğerci'yi sol tarafa atarsak Garry Rodrigues sağ kanada geçecek, bu da sezon başındaki düzen demek.

Badou Ndiaye de olmasaydı o zaman sıkıntı vardı. Selçuk İnan'ın olamayacağını gördük, mecburen oraya Tolga Ciğerci'yi çekme durumunda kalıyorsunuz. Gençlerbirliği maçında böyle oldu ama Başakşehir karşısında bu durum bizi zorlardı. Feghouli'nin yokluğunu ise Garry Rodrigues'le dindirebiliyorsunuz, Feghouli'nin de hala tam anlamıyla hazır olmadığını belirtmek lazım. Garry Rodrigues'in son tercihleri ne kadar hatalı olsa da mücadele anlamına geliyor, kıymeti oradan..

2 yorum:

  1. Büyük maçlara Latovlevici ya da Linnesle başlayacağını sanmıyorum, Denayer oynar yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonda solda Ciğerci vardı, öyle oynaması da zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir