1 Kasım 2017 Çarşamba

Sözleşmesi bitecek bazı isimler var ve Koray Günter'i konuşmak gerekiyor


Sözleşmesi biten isimlere odaklandık, sürekli yazıyoruz. Bir de Galatasaray açısından bakalım, sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı isimler var ve Koray Günter'i konuşmak gerektiğini düşünüyorum. Uzun zamandır Galatasaray formasını giyiyor, 23 yaşına geldi ama hala beklenti duyulan bir futbolcu. Farklı özellikleri var, onu değerli kılabilecek. 

Bunu Galatasaray'da gösteremedi. Şans bulduğu dönemler var, yok diyemeyiz. 1 yıllık sakatlıktan dönmesi de diğer bir handikabı ama o şansı bulduğu, ısrar edildiği zamanlar var. Hamza Hamzaoğlu denedi, Mustafa Denizli aynı şekilde, yapamadı. Oynayabileceği, gelişim göstereceği bir kulübe kiralanması en mantıklı yol olsa da bunu denemedik ya da Koray Günter istemedi, bilemiyorum.

Kalabalık bir stoper rotasyonu var, şans bulması güç. Ahmet Çalık'ın dahi yüzüne bakmıyoruz ki Koray Günter şu an 5. stoper durumunda. Yetenek noktasında çoğu isimden iyi özellikleri var, çok iyi kullandığı sağ ayağı ya da gücü gibi. Bunu Galatasaray'da gösteremeyecek, sıkıntı bu. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, Ocak ayında dahi ayrılabilir, sürpriz olmaz.

Sözleşmesi de uzatılmayacak gibi görünüyor. İtalyan basını Udinese yazmış, ne kadar doğru bilmiyorum. Bundesliga'ya dönebilir, Bundesliga 2 yapabilir ya da sürpriz bir takım konuşuruz. Potansiyeline inanan bir ekip mutlaka ortaya çıkar. Türkiye'de kalması da güçlü ihtimal ama burada kalmasını istemem.

Tudor onu orta sahada denedi, en son böyle hatırlıyorum. Sağ ayağını iyi kullanabilmesiyle alakalı, çok temiz bir ayağı var, geriden oyunu müthiş kuruyor. Dortmund altyapılı, kumaşı sağlam ve geldiği gün itibariyle de büyük beklentim vardı. O potansiyeli burada görememiş olmak üzücü olmasına rağmen hala yaşının çok genç olması avantajı. 

11 yorum:

  1. Tudor kendisini Fernandonun alternatifi olaral goruyor. Devre arasi fernandonun yerine yabanci alternatif alamaz kontenjan cok bos degil,turk bir alternatifte kaan ayhan harici yok. Ondan dolayi takimda kalacagini dusunuyorum.
    Kaan Ayhan gelmezse koray 2.yarida takimd kalir,sezon aomu oturulur konusulur.

    YanıtlaSil
  2. Bana kalirsa søzelsemi bitecek oyunculardan sadece Koray ve Carrasso kalmali. Carrasso cunku kaliteli, kariyerli ve sessiz bir yedek. O unlu Bordeaux-Galatasaray macindaki rakip kaleci Carrasso iste. Koray kalmali diyorum cunku hala genc ve potansiyeli. Ayaga temiz, ve ben begeniyorum acikcasi. Hummels'in velihati olarak gørunuyordu Dortmund'da. Evet hala kanitlamasi lazim birseyleri. Kendisi Denayer'den sadece bir yas buyuk. Ben Ahmet'i begenmiyorum. Cok siradan bir stoper gibi. Bizdeki butun stoperlerde kendilerine has bir øzelikleri vardir. Ama Ahmet'te ben hicbirsey gøremiyorum. Kupa maclarinda bence Denayer-Koray denenmeli. Ikisi farkli øzeliklerde ve belkide iyi bir uyum yakalarlar diye dusunuyorum. Olmadi Koray'in søzlesmesini kisa sureli uzatirsin ve opisyonu olur, al sana sans diye, iyi kulan. Yada en mantiklisi søzlesme uzat, 1-2 sene kiraya ver. Lato konusunda ise performansa dayali bir opisyonu var. Doldurursa eyvallah, maasi da dusuk, bir sene Asamoah'in yedegi olur. Opisyona kalmaz ise Linnes'te iyi bir yedek. Pek aramayaiz Lato'yu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso kalmamalı, yabancı sınırı düşecek gibi görünüyor ki yabancı hakkını orada kullanmak zor olacak.

      Sil
    2. O mactaki kaleci Cedric Carasso degil Ulreich Rame. Suan antrenorluk yapiyor.
      Hatta sabrinin son dk golunde lincoln orta rame kaldi kalesinde sabri sutt goll repligi aklimda kaldi.

      Sil
    3. O mactaki kaleci Cedric Carasso degil Ulreich Rame. Suan antrenorluk yapiyor.
      Hatta sabrinin son dk golunde lincoln orta rame kaldi kalesinde sabri sutt goll repligi aklimda kaldi.

      Sil
    4. Burak abi yabanci siniri 2kisi acilacaktir diye ongoruyorum. Donk ayrilacak. Dejongta kendisine amerrkadan bir takim bulacaktir diye dusunuyorum. Zarar etmezmiyiz bilmem belki maasida odenir ama kalmaz. Carasso kalmali bence de. Zaten gomisi ikna icin kullandilaraa yuzustu birakmak istemezler gomisi ve carassoyu 6ay icinde gonderip. Cunku gomis cocuklarun ixin fransz okullari var felan demis. 6ayda geri yollanmaz.
      Donk Dejong gider asamoah ve yabanci stoper alinir. Tudor maiconun yanina gamerikali biri istiyormus

      Sil
    5. Carrasso emeklilikten vazgeçip GS'ye geldi. Antrenör ekibi için de düşünüyorlar gibime geliyor benim.

      Sil
    6. De Jong'un lisansı yok, o yabancı sınırından sayılmıyor. Donk / Asamoah diye bakıyorum. Carrasso iyi isim, hoca da olabilir, bilemiyorum.

      Sil
  3. Koray dan birşey çıkmaz bence. Stoper için yumuşak ve ağır önlibero için temposuz ve toplu oyunda pozisyon bilgisi tecrübesi zayıf (önlibero için) ve her şeyden önemlisi yaşına göre çok tecrübesiz Aykut Erçetin gibi kariyerini kulübede geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında serttir, güçlüdür ama düştü, gösteremedi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir