30 Kasım 2017 Perşembe

Transfer ütopyası "2018" #8; Filipe Luis


Asamoah'a odaklıyım, o konuda fikrim değişmeyecek. Juventus Asamoah'ı takımda tutmak istiyor ve bu durum yaz ayında da böyleydi. Yaz aylarında Asamoah'ın Galatasaray iştahı yüksekti, bu devam ediyor mu bilmiyorum ama Galatasaray bu transferi istiyor. Asamoah'ın duruşu önemli, Galatasaray demeye devam ediyorsa bu iş gelecek sezon adına biter. Ocak ayında gerçekleşeceğini sanmıyorum, sezon sonunda serbest kalacak diye 2-3 milyon avro'ya tav olmazlar.

Asamoah haricinde de bazı sol bekler yazmıştım. Blind o isimlerden biriydi, sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olmasıyla değer kazanıyordu. Asamoah haricinde de bir sol bek alabilirsiniz, Asamoah'ı sadece bu pozisyonda düşünmemek gerekiyor. Blind stoper özellikliydi mesela, 3'lü savunma düşünülünce doğru plandı. Galatasaray'ın mevcut sol bek rotasyonu sıfır, acı gerçek.

Mantıklı isimleri kovalamak lazım. Sol bek için birçok ismi yazarım, işin mantığını da kurarım ama Filipe Luis'i transfer ihtimalini pek görmüyorum. Performansı eski düzeyde değil, daha rotasyon içinde düşünülür oldu ama Atletico Madrid'in güvendiği bir isim. Niye vazgeçsinler noktasındayım ve Atletico Madrid olmasa bile çok önemli takımlarda forma giyebilir. 32 yaşına geldi, gelecek yıl 33 olacak ve buna rağmen yazıyorum. 

Filipe Luis'i anlatmaya gerek yok, herkesin tanıdığı bir isim. Sol çizgiyi müthiş kullanır ve teknik özelliği çok yüksektir. Son zamanlardaki tek sıkıntısı sakatlıklar olabilir, biraz olsun onu sekteye uğrattı ve eski havasında değil. Yine de çok önemli bir isim, Türkiye'de neler yapabileceğini az çok tahmin edebilirsiniz. Arttırayım, Türkiye için yıldız sol beklerden hatta. Sol bek noktasında Asamoah'ın da önündedir.

Menajerinin İstanbul'a geldiği, Arda Turan ve Galatasaray'ın Brezilyalılarının araya girmesiyle Ocak ayı için söz kesildiği haber yapılmış. Dediğim gibi, ihtimal vermiyorum ben. Sözleşmesi 2019'da bitiyor, o süreyi de Atletico Madrid'de tamamlar. Eski havasında olmasa bile kalitesi ortada, Juventus Asamoah'ı neden bırakmıyorsa Atletico Madrid de Filipe Luis'i ondan bırakmaz. Gelse çıldırırız, o ayrı nokta..

6 yorum:

  1. Lato devre arasinda gonderilecek gibi duruyor. Umarim yerine Asamoah gelir ve sol bek pozisyonu icinde sag bek gibi nokta atisi yapmis oluruz. Asamoah gibi bir profil takima seviye attirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gelir, destanlar yazdım uğruna :)

      Sil
  2. bu bitik adamı asla istemem. asamoah!!! ille de asamoah!! gurur meselesi oldu! :)

    YanıtlaSil
  3. Hem Filipe Luis hem Asamoah olabilir mi, olursa beraber oynayabilirler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynarlar tabii. Asamoah'ı sol önde ya da orta sahada rahatlıkla kullanırsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir