29 Kasım 2017 Çarşamba

Ve Infinity War..


İlk Iron Man filmiyle başlayan bir evren ve yıl 2008'di. En son Thor Ragnarok'u izledik, Şubat ayında da Black Panther'i izleyeceğiz. Toplamda 18 tane film, hepsinin de temelinde olan şey Infinity War. Büyük düşman Thanos'un varlığı çoğu filmde hissettirildi ve izlediğimiz tüm süreç bu film için. Avengers 4'ü de dahil edelim bu işe, o da Infinity War'ın devamı niteliğinde. Thanos'la olan savaş bir filmde bitmeyecek.

Sonsuzluk taşlarını konuşmak lazım, evrenin temelini oluşturan süreç bir bakıma. Çünkü Thanos bu taşların peşinde ve tüm galaksiyi ele geçirmek istiyor. Sonsuzluk eldivenini hatırlarsınız, Avengers Age Of Ultron'un en son ki after credits sahnesinde Thanos bu eldiveni takıyordu. Sonsuzluk eldiveninde her bir sonsuzluk taşı için yerler var, amacı bunu tamamlamak.

İlk taş Uzay Taşı, yani Tesseract. İlk olarak Captain America: First Avenger filminde Red Skull'un elindeydi. Avengers filminde ise Loki ve Chitauri ordusu bu taş sayesinde Dünya'ya gelmiş, New York'a saldırmıştı. Filmin sonunda da Thor bu taşın Asgard'a ait olduğunu söyleyerek kendi gezegenine götürmüştü. Thor Ragnarok'u izlemeyenler için devamını yazmıyorum, spoiler vermek istemem ama fragmanda gördünüz artık, bu taşı Loki Thanos'a veriyor.

İkinci taş Güç Taşı. Bu taşı da Guardians Of The Galaxy Vol.1'de görmüştük. Taşın özelliği gezegenleri yok edebilecek bir güce sahip olması. Thanos'u da ayrıca ciddi anlamda ilk olarak bu filmde görmüştük ve Ronan'la arasında bu taş üzerinden kilit bir sahne vardı. Guardians Of The Galaxy ekibi de bu taş sayesinde Ronan'ı yendi ve taş Nova Corps'da korunuyor.

Üçüncü taş Zaman Taşı. Bu taş sayesinde zaman geri veya ileri alınabiliyor, durdurulabiliyor, kısacası kontrol ediliyor. Doctor Strange'in bu taşı kullandığını ve taşın nasıl bir gücü olduğunu görmüştük. Bu taş da Doctor Strange'in Tibet'te eğitim altığı tapınakta korunuyor.

Dördüncü taş Zihin Taşı. Bu taş Loki'nin asasının içindeydi ama bilinmiyordu. Loki'nin asası Ultron'un eline geçtiğinde bu taşı Vision'e eklediler ve şu an onda. Bu taşın gücü de adı üstünde, zihni kontrol edebiliyorsunuz. Fragmanda gördük, Thanos direkt olarak Vision'a saldırıyor ve tahminimce taşı alıyor. Vision bu noktada ölüyor mu, taşsız yaşayabilir mi bilmiyorum. Ölümü sürpriz olmaz.

Beşinci taş Gerçeklik Taşı. Bu taşı da Thor: The Dark World filminde görmüştük. Bu taşın özelliği de gerçekliği bükebilmek, yani gerçeği dilediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz. Thor'un Elflerle savaşında kurtarılmıştı bu taş ve Asgard'da iki sonsuzluk taşının korunamayacağı söylenmiş, Collector'a verilmişti. Guardians Of The Galaxy ekibinin Infinity War'a bağlantısı bence bu noktada olacak, taşın peşine düşecekler ama Thanos için ele geçirilmesi en kolay taş olarak görünüyor.

Son taş ise Ruh Taşı. Henüz karşımıza çıkmadı, yüzde 99 ihtimalle bu taş Wakanda'da korunuyor ve Black Panther filminde göreceğiz. Taşın özelliği ruhları hapsedebilmesi veya ele geçirdiği ruhları "ruhlar dünyasına" göndermesi. Infinity War'ın fragmanında Wakanda'da meydan savaşı izledik resmen, bu taşla ilgili olduğunu düşünüyorum.


Sonsuzluk taşlarını konuşmak gerekiyordu, Infinity War'ın temelinde bu yatıyor. Thanos bu taşların peşinde ve fragmanda gördüğünüz üzere birçok yere saldırıyor. Bu filmin de sonsuzluk taşlarını ele geçirmesiyle geçeceğini düşünüyorum, asıl büyük savaş Avengers 4'de olacaktır. Thanos bir filmde harcanacak bir kötü değil, tüm evren bu savaşı bekliyordu.

Thor Ragnarok'u izlemeyenler olduğu için spoiler veremiyorum, anlatacaklarım bu anlamda eksik kalacak. Thor Ragnarok'un after credits sahnesini izlemenizi öneririm, kısa ama çok şey anlatan bir sahne. Bahsettiğim gibi, Thanos sonsuzluk taşlarının peşinde ve birçok yere saldırıyor. Wakanda'da meydan savaşı görüyoruz, Loki'nin tesseract'ı Thanos'a verdiğini, Vision'un alnındaki zihin taşını aldığını ya da zaman taşını almak için Doctor Strange'e saldırdığını.

Fragmanın tonu oldukça karanlık. Disney'in politikası gereği daha çok eğlenceye yatkın filmler izliyoruz, Infinity War'dan beklenti ise karanlık, biraz daha vahşete yönelik olması. Geçtiğimiz günlerde Kevin Feige'nin açıklaması vardı, Infinity War ve Avengers 4'ün diğer filmlerden çok farklı olduğunu ve şu ana kadar yapmayacakları şeyleri yaptıklarına yönelik. Büyük finallerin bizi beklediğini söyledi ve çoğu önemli kahramanın bu filmlerde öleceği neredeyse kesin. Chris Evans, Robert Downey Jr. ve birçok karakterin sözleşmeleri bitiyor, bir anlamda Marvel Sinematik Evreni yenilenecek.


Temkinliyim ama, 2. fragmanı görmeden bir şey demeyeceğim. Avengers: Age Of Ultron'un ilk fragmanı da böylesine karanlıktı. Ultron'u görüp, kahramanların öldüğü, Captain America'nın kalkanının kırıldığı bir sahne görmüştük ve herkes yükselmişti. Sonrasında işin dozu öylesine eğlenceye kaçtı ki Marvel Sinematik Evreninin bana göre en kötü filmlerinden birini izledik. Şimdi Russo Kardeşler var tabii, beklentim onlardan yana. Captain America: Winter Soldier ve Civil War filmlerinde müthiş işler çıkarmışlardı, hatta kendi adımaWinter Soldier'ın en iyi Marvel Sinematik Evreni filmi olduğunu söyleyebilirim. Eminim ki farklı bir iş ortaya çıkacak ve Civil War'da karanlık tonu yer yer o kadar iyi kullandılar ki.

Comic Con'da sızdırılan bir fragman vardı, onu da izlemiştim. O fragman Thor'un uzayda sürüklenirken Guardians Of The Galaxy ekibinin uzay aracına çarpmasıyla başlıyordu. Görüntüler daha dağınıktı ve yine böyle karanlık tonda bir fragmandı. Thanos'un bir gezegenin ayının parçasını kopardığını ve kahramanların üzerine fırlattığını görmüştük, gücünü anlamak anlamında. Bu fragman ise farklı, görüntüler biraz daha derli toplu ve hikayenin temelini bizlere gösteriyor. Bu yazıda çok sık tekrar ettiğim gibi, Thanos'un sonsuzluk taşlarını toplamak için birçok yere saldırdığını gördük. Thor: Ragnarok spoilerı vermemek adına yazmak istediğim şeyleri yazamıyorum aslında.

2 yorum:

  1. Thanos tüm galaksiyi ele geçirmekten ziyade "ölüm" istiyor. Çünkü kendisi "ölüm"e aşık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizgi romanla aynı paralelde ilerlemiyor hikayeler.. Hela'ya aşkını işleyecekler mi emin değilim. Hela mesela Loki'nin kızı ama filmde ablasıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir