17 Aralık 2017 Pazar

2. bir ihtimal benim nazarımda yok


Uzun uzun yazmaya gerek yok, 2. bir ihtimal benim nazarımda yok. Ne olur, nasıl ikna edilir ya da bu süreçte ne gelişir bilmem, Fatih Terim dönemi yeniden başlamak zorunda. Bu işin gerçekleşme ihtimalini az görmeme rağmen yazıyorum, o da yönetime güvenmiyor olmamdan kaynaklı. Hocaya gitmemeleri sürpriz olmaz ya da saçma sapan bir teklifle gidip "biz istedik ama gelmedi" demeleri de. Daha iyi bir çıkar yol düşünemiyorum, Fatih Terim ihtimal dahilindeyse 2. bir seçenek konuşulmamalı. Hala yitirilen bir şey yok, değişim adına da tam zamanı. Tüm maçlarını kazanırsan şampiyonsun, bu herkes adına geçerli, Galatasaray için olduğu gibi. Fikstür avantajından falan da bahsetmeyeceğim, yitirilen bir öz güven var ve Ocak ayındaki kamp dönemi müthiş bir fırsat. Önce Göztepe tabii, yeniden ayağa kalktığımızın mesajı olmalı. O da Tudor'la olmayacak, bağın koptuğunu ve ayrılığın kesin olarak yaşanacağını herkes biliyor. Taraftarı, yönetimi geçtim, saha içindeki futbolcu grubu bile Tudor'un karşısında. Bu saatten sonra Tudor'la başarılı olabileceğimize inanan kimse kalmamıştır..

20 yorum:

  1. Terim harici kim gelirse gelsin bu takım ilk 5 e zor girer tamamen tepetaklak oluruz! Ben artık ciddi ciddi yok proje takımı olalım , genç ve aç hoca gelsin , yok alman olsun, yok olmaz fransız olsun söylemlerinden çok sıkıldım. Terim boştaysa bu takıma o gelir başkabir yolu yok bu işin ,kendimizi kandırmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terim harici etrafında kenetlenebileceğimiz tek hoca yok..

      Sil
  2. yemin ederim espri yapmıyorum. "ayrılmak isteyen 8 milyon euro öder" gibi bir madde olmalı kontratında. genelde kulüpler tazminat öder. bu sefer bu madde terim'i de içermeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anlamadım aslında :(

      Sil
    2. gs'nin tekrar başarılı olması halinde, yeni tff başkanı (tüpçü elbet gidecek) gs'nin önünü kesmek için yaşayan lobilerin etkisine girecektir. "milli takıma terim yakışır", "o varken başkası olamaz" gibi haberler bi anda yayılacaktır.
      ve ne yazık ki
      üzgünüm ama
      maalesef
      hocamızın "vatan millet" aşkı kabaracaktır.
      amacım bunu önlemek :)

      Sil
    3. Bilemiyorum, haklısın ama bilemiyorum :)

      Sil
  3. Bence diger tercihler Tuchel ve Koeman ancak nispeten piyasasi olan ve ara transferde riskli hocalar. Yerli hocalarindansa suan alınabilecek bir hoca zaten yok. Medyanin ise Daum ve Hagi iddialari olur ama gerçekten olmamalilar. Acikcasi yonetimden mmenajer tavsiyesi ile mihajlovic,montella, mazzari gibi bir hoca hamlesi gelse de sasirmayacagim. Gerci Özbek yonetimi vizyonu gelenegi devam ettirip Cihat arslan, ersun yanal,ziya doģan arasinda kalir gbi geliyor bana. Umitsiziz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuchel, neden gelsin, bunu hiç düşünüyor musunuz. Ciddi talipleri var, bekliyor, en kısa zamanda büyük de bir takımın başında olacak. Koeman desek burada ne verecek bilinmez.

      Sil
  4. tudor gider ve terim gelmezse ilk 3 hayal,
    kalırsa yarış içerisinde kalırız.
    hep aynı film
    HH-Denizli
    Bey-Tudor iki sezon boşa gitti.
    HH arada gelip şampiyon yapması kısa vade kupa uzun vadede şampiyonluklara mal oldu

    YanıtlaSil
  5. Bir iki lakırdı edeceğim müsaadenizle. İtalyan liginin hali ortadayken ve bizim Mancini ve Prandelli dönemlerimiz hiç iyi geçmemişken gidip hiçbir başarısı olmayan, Karabük'te iyi antrenman yaptırıp tribünlere şov yapan İtalyan kafalı Hırvatı almamız zaten baştan hataydı. Menajer bahçesi Galatasaray bunu da yedi çünkü biz Galatasaray'ı belki kafamızda bile küçültüp Tudor'a layık gördük. Tudor çok iyi bir ikinci adam olur ama taktik bilgisi, kaprisleri ve egosu onu katiyyen iyi bir teknik adam yapmayacak. Planı ve programı yalnız medyatik olmak olan yönetim (bakınız DONK'un ve TUDOR'un geliş aşamaları) maalesef bir projeyi ortaya koyamıyor/ koyamadı. Medyadaki şakşakçıların, sözde yorumcuların, hatta benim gibi heyecanlı taraftarın gazına geliyor/geldi. Ki yönetim de aslında bu kafadan farklı değil. Nitekim geride Ostersunds'a elenip Avrupa'ya perde çekmiş, paraşütsüz düşerek liderliği devretmiş bir Galatasaray kaldı. ilk yedi haftadaki oyunu ancak canı sıkılan bir adam bozabilirdi Tudor'un da canı sıkılıverdi. Bu İtalyan kafası, fıtratı hücum olan takımın el frenini caaart! diye çekti. Ee her maç da lastik değiştirince motor hararet yaptı. Servis belli. bu motorun ustası da tek. O da Fatih TERİM. Neden Fatih TERİM? Çünkü taraftar, çünkü medya ve yönetimin etkilendiği bütün zümreler TERİM diyor, TERİM'i istiyor. Hal böyleyken başka kim gelirse gelsin tüm çevrelerde hayal kırıklığı yaşanacaktır. Taraftarın muhayyilesinde Fatih Terim çoktan gelmiştir. Peki Terim bu yönetimle çalışır mı? Bu konuda hiç ümitli değilim ancak Terim'in de düşüşe geçen kariyerini parlatmaya, evine dönmeye, nahoş hadiseleri unutturmaya ihtiyacı var. Belki bundan Bosna haberleri, Florya'ya "ya Terim ya gidin" etiketleri yapıştırılması dahil Fatih Terim oyunu olduğunu bile düşünmüyor değilim. Yönetimin ise Fatih Hocaya daha fazla ihtiyacı var. Ki Terim gelmez şampiyonluk giderse mayıs ayı yönetimin nihayeti olacaktır. Dursun Özbek o muhalif yöneticileri ikna eder, cesaret gösterir, Floryay'ı Terime bırakmayı kabul eder, söz verdiği üzere kendisi sadece mali yapıyı düzeltmeye kanalize olursa iyi iş yapmış olur yoksa işine karışılabilecek bir adam arayışına girer. O zaman yandı gülüm keten helva. Gönlümden geçen Fatih Terim ile Sir Alex Ferguson misali ömürlük sözleşmeyi yapıp futbolu teslim ve tesis etmektir. Yönetim ise mali yapıyı yönetir Galatasaray da en azından böyle yönetilebilir. Hayırlısı olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje yok ki, bir projeden bahsetmek büyük hata. Doğaçlama yaşıyoruz, öyle hareket ediyorlar yani.

      Sil
  6. Galatasaray'ın yönetim problemi var. 3 yıldır böyle. Dursun Özbek gerçekten Galatasaray'ın hayrına iş yapan biri mi; yoksa yetersizliğinden, çapsızlığından, beceriksizliğinden mi böyle yapıyor bilmiyorum. ya da kötü niyetli ajan, sırf iktidarın GS arsalarına çökmek için belli bir proje dahilinden görevlendirilmiş biri de olabilir. Ama en azından bu iş için Abdurrahimin de işin içinde olduğu yine iktidar yanlısı birileri gelseydi de biz yıllardır şu yaşadığımız skandalları, kepazelikleri, rezillikleri yaşamasaydık. Hamza ile başlayan denizli, rikerink ve tudorla devam eden şu süreçte yapılacak tek şey iyi bir hoca bulmak olmalıydı. Dursun kendinden önceki başkana kulübün mali yapısını bozduğu için eleştiri getiriyor ama kendisi 3 yılda ve 6 transfer sozundan eşşek yükü ile para harcayıp çöplerden oluşan bir takım kurdu. Transferde başarılı denen bu sezona bakalım: 20 milyon euro bonservis ve yıllık 3'er milyon € maaş verilerek alınan Belhanda ve N'diaye ikilisi sahadayken Galatasaray hiçbir deplasman maçında ve baskı yediği hiçbir maçta topu kendi yarı sahasından çıkartmayı başaramadığı için 4 maç üst üste kaybetti. N'diaye asla bir 8 numara playmaker değil. Belhanda ise hiçbir zaman 10 numara olmadı.ZAten vasat üstü performans gösterdiği bir sezon var kariyerinde. Güvenilir bir oyuncu değil. bu ikisine misal 20 milyon € bonservis vermek gerçekten kimin fikriydi. Beşiktaş kendi orta sahasındaki 4 oyuncunun tamamını neredeyse bedavaya kurdu. Bütün rakiplerin buna fener de dahil bir sürü playmaker orta sahalar varken sen de hiç olmaması üstelik 40 milyon € bonservis ödediğin bir sezonda bunu başarmak ne demektir? Sol beksiz sezona başlamak. Sağ bek yedeğin olmadan başlamak. Yedek kalecin olmadan başlamak. Stoperin olmadan başlamak üstelik Serdar + Maicon'a totalde 12 milyon € bonservis ödeyerek bunu başarmak. Rakibin beşiktaş hiçbir bonservis ödemeden pepe, marcelo, vida gibi adamlar bulup getiriyorken sen eşşek yükü ile para döküp hala maçlara denayer, ahmet çalık, lines utancı ile çıkabiliyorsun.
    Konuşacak bir şey yok. Galatasaray'ın 3 yılda 200 milyon € belki daha fazla parasını çöpe atan, 5 tane hoca değiştiren her sene ilk 3'e bile sokamayan, eldeki 2 arsasını haraç mezat satan bu yönetimden hala medet umuyorsak bize de yazıklar olsun, Genel Kurul'daki komprador iktidar yalakalarına da yazıklar olsun!!!
    Dursun Özbek bir kayyum projesidir. Kulübün iktidar tarafında ele geçirilmesi için operasyon yapılmak üzere gelmiştir. 2013 yılında Fatih Terim üzerinden yapılan operasyonun devamında Özbek getirilerek finalize edilmiştir. 2018 Mayıs'da bu adam yeniden seçilirse Galatasaray diye bir takım kalmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın çok büyük problemleri var, temel haliyle yönetilememek..

      Sil
  7. Abdullah Avcı da bir seçenek olamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olmaz, inanılmaz antipatik bir isim ve Ocak ayında geleceğini düşünmem.

      Sil
  8. duzen lazim, cenk ergun, tugberk ve scout ekibine guvenerek ayni cizgide devam etmeliyiz, koeman basarisiz bir teknik direktor, nedir basarisi, tuchel ise potansiyeline ulasamamis bir isim, kisa vadede beklentiyi karsilamasi zor, tartisilmayacak bir isim lazim, fatih terim elbette bu kisidir ama o olmazsa ne yapip edip bielsaya gitmemiz gerekir, onu simdi getiremezsek bir daha getiremeyiz, bence dogru zamandayiz..
    Bielsa hakkinda yazilan sacmaliklarin aksine oyunculari tarafindan cok sevilen biri, ayrica oyuncularin bireysel gelisimlerine yaptigi katkilarla meshur, yani cilgin transferler ister olmazsa gelmez yaklasimi yanlis, sadece transfer kararlarini kendisi vermek isteyecektir ki bu da zaten normal, hatta scout ekibiyle cok uyumlu calisacagina eminim..
    Galatasarayin tudorla yasadigi sikinti, rakiplerin fernando ve defans uzerine yaptigi baskiya cozum uretememesiydi, ayrica alan paylasimi ve topa sahip olmayla ilgili de sorunlar yasadik, iste bunlari asmak icin bielsadan iyi bir isim olabilir mi bilmiyorum, zira tek merkez oyuncusuyla oynayan bir hoca olarak surekli bu baskiyla karsilasiyor ve en azindan bu konuda bazi receteleri vardir..
    Ustelik bielsa gibi bir ismin getirilmesiyle guney amerika pazsrinda takip ettigimiz oyunculari transfer etme sansimiz artar.
    Son olarak bu adam ispanyolca ve fransizca konusuyor, bu da buyuk bor avantaj olacaktir takimla iletisiminde..
    Lille de yasadigi basarisizlik, birazda yuksek beklentilerle ilgili, herkes ondan bir cesit sihir bekliyordu sanirim, tamamen yeni ve genc bir takimla fransa ligi gibi bir ligi birden domine etmek cok kolay degil,aslinda birazda tudorla ayni zorluklari yasadi, rakiplerin on alan baskisi onlari baya zorladi, ama sonucta turkiye ligi farkli, ustelik galatasarayin tecrubeli bir kadrosu var, burada bu sorunu asacaktir, en azindan bireysel savunma ve hucum performanslarini artirarak bile istedigi sonuclari alma sansi olacak zira bu lige gore cok iyi bir kadromuz var.

    YanıtlaSil
  9. Hagi yı bir şekilde getirirler gibi geliyor. Bu şekilde tepkileri bir nebze azaltacaklarini düşünürler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir