10 Aralık 2017 Pazar

Badou Ndiaye / Belhanda, dizginlemeyelim bu adamları


Badou Ndiaye'nin dizginlenmemesi gerektiğini haftalardır yazıyorum, Akhisarspor maçının 2. yarısı buna öyle güzel örnek oldu ki. Hücuma daha yakın oynaması gerektiğiydi benim görüşüm, bunu biraz daha özgürlük tanımakla da değiştirebiliriz. 20 metrelik bir alan belirlememek gerekiyor, sıkışıp kalmasın. Topla daha fazla hücuma çıksın, şu dripling özelliğinin ekmeğini nihayet yiyebildik.

Pasör olmadığını ben de biliyorum, bu anlamda ideal bir 8 veya 10 numara olamayacak. Onu farklı kılan özelliği temposu, enerjisi ve patlayıcı özelliği. Bu özelliklerinin üzerine gidelim ve etrafını yaratıcı oyuncularla donatınca gayet 10 numara oynar. Büyük boşluklar, açık alanlar bulamaz gibi yorumlara katılmıyorum, topla dripling etmeye başladığında çalım özelliği de var, durdurmak zor.

Konuyu Belhanda'ya bağlayalım, ben onun da dizginlendiğine inanmaya başladım. Belhanda'nın açıklamaları da garip gerçi, önce 8 numarayım diyordu, şimdi 10 numarayım der oldu. O da klasik bir 8 veya 10 numara değil, en azından bunları olmaktan çıktı diyelim. Badou Ndiaye'yle yerlerini değiştirelim diyordum, geriden daha sağlıklı çıkabilmek noktasında. Buna da gerek yok, bu iki isim, hatta Feghouli'yi de ekleyerek üç isim aynı hizada oynasın.

Belhanda'dan beklenti basit, ceza sahasına daha sık girmesi ve biraz daha bitirmeye odaklanması. 30 - 40 metrelerden şut atmasını beklemiyorum, belli ki bu özelliği yok. En azından ceza sahası içinde bunu düşünmeli, ilk yarıda vardı böyle bir pozisyon. 2. yarıda ise Denayer'in asistinde ise bitirmesinden ziyade orada olması mühim. Daha sık girse çok daha fazla golü olacak, bunu denemeli. 

2. yarıda net şekilde forse ettik oyunu ve bu saydığım üç ismin aldığı sorumluluk kıymetli. Aynı hizadalardı, gezerek oynadılar, ısrarla dikine şekilde hücumu zorladılar. Badou Ndiaye'nin olması gereken pozisyonu bulduk, Belhanda ise daha yaratıcı olmalı, dizginlenmemeli ve bitirsin işte. Büyük yetenek, kreatif oyuncuların hastasıyız işte. O kadar güzel top saklıyor ve rakibini geçiyor ki, asla bir hayal kırıklığı değil.

9 yorum:

  1. Sevili Burak Abim yazılarını her zaman takip eden birisiyimdir ve size bir soru yöneltmek istiyorum.
    İgor Tudorla şampiyonluk yarışını kaybedeceğimizi biliyoruz. Dursun Özbek bunu sezdi mi ya da devre arası yollama gibi bir niyeti var mı? Çünkü yollamazsa aynı kayıplar yaşayacağız 2.devre ve çok geç olacak bizim için. Tehlikeyi sezdi mi sizce?

    YanıtlaSil
  2. Badou yu öne atmak en mantıklı seçenek gibi duruyor ama bu formasyon değişikliklerini saha içinde daha sık ve hızlı bir şekilde yapmalıyız artık, Yeni bir takım olmamız bu durum için en büyük handikap gibi görünüyor şimdilik! Umarım devre arasında ki kamp döneminde bu kaymaları daha hızlı şekilde yapabilecek alışkanlığa kavuşuruz.Bu arada değinmeden geçemiyeceğim, dün akşam devre arası tudor maicon-rodrigez değişikliğiyle en doğru kararı vermiş üstüne sülen görevi yapmıştır.Hem kendi takımına sonuna kadar hücum edeceğiz mesajını vermiş hem de karşı takımı iyice geriye doğru itmiştir.Fakat basında Tudor un maça hiç etkisi yokmuş maçı tribünler almış paralelinde bir sürü yazı okudum! Bu zihniyet ayıptır! Bende Tudor u eleştiriyorum ve şu an galatasaray teknik direktörü olarak stres altında ezildiğini düşünüyorum ama objektif olmak ta zorundayız! Bizim tudor dan istediğimiz nedir? Dün akşam ki gibi gerektiğinde cesur olması ve stres altında ezilmemesi yoksa bizim derdimiz galatasaray başarısı tudor ya da terim ismi değil!! Terim gelse şu hamleyi yapsa yere göğe koyamazdık ama Tudor yapınca hiç bahsedilmemesi yanlış ve yanlı bir bakış açısıdır! Yiğidi öldür hakkını yeme demişler! Ben tudor la devam edilmesinin yanlış olduğunu düşünsemde bu maç özelin de tudor u tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin için zaman lazım yalnız, 6-7 ayda olacak iş değil. Takımlar onun için en az 2 sezonu gözden çıkarıyor, biraz istikrar gerekiyor.

      Sil
  3. ikinci yarıya "tudor ve yönetim istifa" diye bağıranlar (özellikle taraftar demiyorum,kendi doğrusu takımın başarısından daha önemli)maçı takım 2-2ye getirdikten sonra tezahürata başladı. dolayısıyla musleranın bu kötü performansına rağmen tudor başarılı hamleleri maçı ile aldı.
    gelecek için en büyük tehlike veya engel; bu tip insaların çoğalması, giderek trabzonspora benzememesi: iç saha maçları deplasmana dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, Taraftar profilimiz giderek garip bir noktaya doğru evriliyor..

      Sil
    2. Yarın bu konuda yazdım, size katılıyorum :)

      Sil
  4. Milanin efsane 4-1-2-1 si geldi aklima fernando-pirlo, feghouli-seedorf gattuso-n'diaye belhanda-kaka(bu biraz fazla iddiali oldu).... tolga nin gelmesi ile bunu tek forvete evirerek oynayabiliriz tabii bir de sol kanadi forse edecek bir sol bek lazım... denenebilir bir sistem rodrigues ve yasini etkili kullanamama hatta yok sayma gibi bi sorun çıkabilir ortaya ama...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir