30 Aralık 2017 Cumartesi

Bir de Fatih Terim'le mi görelim diyeceğiz bu durumda, bilemiyorum


Sol bek konusuyla alakalı son yazı da bu olsun, en azından bir süre için. Sol bek zehirlenmesi yaşatmış olabilirim, maalesef ki başka bir gündemimiz yok. Olabilecek tüm senaryoları yazdım, her ne kadar son desem de yazmaya devam etmek durumundayım. Lionel Carole de bu işin son ayağı, kimseyi alamamamız durumunda onu geri döndürmek ciddi bir ihtimal.

Carole'yi anlatacak değilim. Galatasaray formasıyla 2 sezon izledik bu adamı. Büyük bir beklentiyle gelmemişti ama transferi heyecan yaratmıştı. Scout adımları her zaman sevilir, mantıklı adımlardır. O dönem de Telles'in arkasına alınan Carole çok akıllı bir işti. Telles gittiğinde tek kaldı, yine iyi performans veriyordu ama sakatlık dönemi oldu, devamında Hamza Hamzaoğlu gitti ve Carole'nin büyük düşüşünü izledik.

Sonrasında hangi teknik adam gelirse gelsin çare olmadı, kötü bir Carole profili vardı. Linnes dahi sağ bek olmasına rağmen sol bek performansıyla Carole'nin önüne geçti, ötesi yok. Şu an 26 yaşında, Galatasaray'a da 24 yaşında gelmişti, genç futbolcu algısı kurmaya gerek yok. Bu kadar kötü bir 2 senenin ardından Sevilla'ya gitmesi ise benim adıma büyük sürprizdi. Asamoah'ı cepte görünce Carole'nin kiralanmasına onay verdik, sonrasında sol beksiz kaldık. Beğenilmeyen Carole dahi ihtiyaç oldu, öyle diyeyim.

Lionel Carole'nin Sevilla performansı da hiç parlak değil. 9 maçta şans bulmuş ve 1 asisti var. Şöyle de bir şey var, o pozisyon için Guilherme Arana'yı transfer ettiler. Haliyle Carole'ye yer kalmadı, Ocak ayında Galatasaray'a geri gönderilmesi sürpriz olmayacaktır. Galatasaray'ın da eğer kimseyi alamazsak üzerinden oluşturduğu bir Carole düşüncesi var. Sol bek transfer harekatının son halkasını kendisi oluşturuyor.

Bir de Fatih Terim'le mi görelim diyeceğiz bu durumda, bilemiyorum. Bruma etkisi olmuş mudur ya da, La Liga'yı gördükten sonra bir yükseliş. Bruma'nın da Sociedad günleri o kadar parlak geçmedi ama geri döndüğünde büyük bir etkisi vardı. Carole'de de bu olabilir mi, gerçekten bilmiyorum. İş ona doğru gidiyor yalnız, emin olduğum tek konu o..

8 yorum:

  1. Geçen sene lige iyi başlamıştı sonra ise inanılmaz düşüş yaşadı.Bence kötü oyuncu değil kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmadığı Sevilla'ya gidişiyle kanıtlandı ama beklenen görüntü bu değil.

      Sil
  2. Evra ile opsiyonlu 1.5yillik imzalanabilir carole guvenip husra yasamaya gerek yok. Ha evra kabul etmezse okey o zaman donebilir ama suan evrayla gorusme yok

    YanıtlaSil
  3. carole vasat bir oyuncu, ama su an bize vasat solbek yeter, onemli olan onun onundeki oyuncu..
    Carole geriden oyun kurma konusunda becerikli bir oyuncu, hizli, dayanikli, bence onde basan, pres yapan bir takim icin yeterli, ama birebir adam savunmasinda ve arkasina atilan toplardaki zaafi dusundurucu, yaninda serdar oynarsa belki performansi artar..
    Bence transfer icin oncelikli mevkilerimiz orta saha ve sol acik..

    Orta saha rotasyonumuza bir oyuncu eklenmesi onemli, asamoahi bu kadar cok istememizin sebebi de buydu sezon basinda, belki fernandosuz, badou ve asamoah gibi bir orta saha kurgusuna donebiliriz bazi deplasman maclarinda, mevcut kadroda badou ve tolga, ya da badou-donk ta dusunulebilir..

    Oyunumuzu bir basamak yukariya tasimak icin tempolu ve yaratici bir sol acik gerekli, garry ve yasin cok iyi iki rotasyon oyuncusu, onlarin son haftalardaki performansina guvenip transferden vazgecmek dogru olmaz..
    Oyunun temposunu belirleyecek, hem kontraatak hem set hucumuna yatkin, kreatif ve skorer bir oyuncu icin butcemizi zorlamamiz lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk geldiği günlerde teknik özelliklerini gösteriyordu aslında, hücumu konuşulan kadar kötü değil asla.

      Sil
  4. Latovlevici mi Caole mu? Gözlükleri ve İspanya havası iyi gelmiştir belki :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir