7 Aralık 2017 Perşembe

Dokunuş lazım, bu oyuncuların yeri de olur, yeni futbolcuların kazanımı noktasında da


Tudor'la devam edileceği açıklandı, en azından Ocak ayına kadar diyelim. 3'de 3 tek şansı, ben de bu noktada yorum yapayım. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor, Tudor bu alternatifsizlik içinde dokunuşta bulunmalı. Formasyon değişikliği olarak algılamayın bunu, performansı düşen, eleştirilen çok fazla futbolcu var. 

Mustafa Denizli gibi Mariano'yu sol beke yazalım demiyorum. Mesela Tudor'un Tolga Ciğerci'yi sol kanada yazması doğru hareketti, tahmin etmezdik ama tuttu. Şimdi de 3'lü savunmaya dönüp, Fernando'yu direkt stoperlerin arasına yazabilir mesela. Benim düşündüğüm farklı bir şey var yalnız, Badou Ndiaye ve Belhanda'nın pozisyonlarının değişmesi gerektiği.

Bunu sık sık yazarım. Badou Ndiaye'ye 20 metrelik bir alan veriyoruz, haliyle görüntüsü kötü. Diyorum ya, köreltmek bu işte. Bu adam 8 numara da değil, o pas yeteneğine sahip değil çünkü. 10 numara oynamalı, forvetin arkasına. Hücuma mümkün olduğu kadar yakın oynatır ve enerjisini orada kullanırım. İşte o vakit gol katkısı yapar, rakip ceza sahasına sık girer, dripling özelliği öyle işe yarar ki.

Belhanda da onun arkasına geçebilir. Zaten 8 numara oynamaya şartlı hareket ediyor, rakip ceza sahasına yaklaşmamaya yeminli. Top kullanma özelliği iyi, yine topla çıkabilen, pas aksiyonu daha yüksek, geriden oyunu kurar. Fernando baskı yiyor sevdasına Badou Ndiaye'yi oraya çektik ve köreldi. Belhanda'nın 8 numara oynamaya bu kadar odaklı olacağını tahmin etmiyordum, haliyle bu şekilde oynaması daha mantıklı.

3'de 3 için bu tarzda dokunuşlar gerekiyor, Ocak ayı transfer döneminde yeniden kurgulanırsın. En iyi durumda dediğimiz futbolcular dahi düşüşte, müthiş bir öz güven kaybı var. Dokunuş lazım, bu oyuncuların yeri de olur, yeni futbolcuların kazanımı noktasında da. Selçuk İnan mesela, sevmeseniz bile son zamanlarda gösterdiği performansla 11'de olabilir diye düşünüyorum. Geriden oyun kurma noktasında bir alternatif daha, düşünebilirsiniz..

14 yorum:

  1. Aklın yolu bir değil mi? Aynen böyle düşünüyorum. Bizimn asıl sorunumuz baskı yediğimiz zaman topu çıkaramıyor oluşumuz ki Belhanda ayağı en iyi isim. Prandelli bile bu uğurda Sneijder'i libero oynatmıştı bir zamanlar. Ndiaye 10 numarada daha iyi olur bu kesin. çünkü hücumda topu tutamamamız bir numaralı sorunumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ön alan baskısını yükseltiriz, hem Ciğerci yokluğunda rakip ceza sahasına futbolcu sokarız, hem de geriden daha iyi çıkarız.

      Sil
  2. Bence bir şekilde bu 3 maçtan kayıpsız geçeriz ama son bir kaç gündür medayada ki hareketlenmeye bakılırsa( Ahmet bulut un bjk maçı biter bitmez ardanın ayrılacağını açıklaması, burak ın arda paylaşımı vs vs) Arda devre arası galatasaray a dönecek! Ben dönmemesi taraftarıyım ama şöyle bir tezim var eğer Arda gelip ofansif orta sahaya yerleşirse belhandanın kurtarıcısı olur çünkü takımda şu an oyuncu olarak tüm şimşekleri üstüne çeken isim belhanda ve bunun altında eziliyor fakat Arda tam paratöner bir futbolcu tipi bütün şimşekler ve gözler onun üzerinde olur ki arda bu durumlara çok alışık eğer altından kalkıp sahada iyi bir performans gösterirse arda , belhanda ve feghouli üçlüsü bizi şampiyon yapar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dönecek, özellikle Filipe Luis iddialarının ardından.

      Sil
  3. 8 numaranın top saklama,topun ayağına yapışması gibi özellikler gerekmiyor mu?Belhanda da ben daha böyle bir şey görmedim.Hatta ayağında 3sn den fazla tutarsa patlayacak sanıyor.Ayrıca Badu 10 numara olacaksa yazık değil mi?! Ciddi maliyeti var ne de olsa;O paraya gidip adam gibi 10 numara bulunmaz mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gördüm, topla çıkabiliyor, saklıyor, faul alıyor, çabuk kullanıyor. Seri bir futbolcu, kreatif özellikleri de var.

      Sil
  4. oyun kurabilen bir stoper, teknik, guclu ve sakin bir solbek, skorer bir sol acik ve kadro derinligi saglamak icin bir defansif bir ofansif yerli ortasaha oyuncusu almamiz lazim, tam da boyle isimlerle aniliyoruz medyada, haydi insallah.
    kaan ayhan, emre akbaba, hic izlemesem de fransada oynayan genc turk forvet, asamoah, maksimovic gibi isimler cok buyuk enerji katar, arda da olur ama sanirim baska yere gidecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala lazım, bitmiyor istekler. Onca transfere rağmen, bu da enkazın boyutunu gösteriyor.

      Sil
  5. Ben bir takimdaki bu kadar düşüşünü kesinlikle sistemsizligin urunu olduğunu dusunuyorum. Cunku biz her oyuncuyu tabiri caizse bir çorbanın icine atiyoruz bir seyler yap et diyoruz. Ileride top tutmaya dair tek yaptogimiz gomisin gogusune atmak. Peki tamam galatasaray bir nevi dikine top oynuyor ancak bu kadar genis alanla dikinr futbolu ben yalnizca gsde gordum. Genis alanda oynuyorsan topa hakim olmalisin. Bunu uygulamiyoruz ve bosluklari kosu mesafesiyle kapatmaya calsiyoruz sistemsel olarak degil. Ayrica ben futbolcularinda belirgin ve uyumlu gorevleri oldugunu dusunmuyorum. Marianoyu cik iste yetenegini goster diyerek oynatiyoruz. Fernando n'diaye ye dair bir fikir bile olmayabilir . Lato ise tam bir bilinmezlik icerisinde oynuyor. Cunku bir bek 20 orta acacak kadar pozisyona girmez bir yanlislik vardir bence. Ayrica rotasyon noktasinda ise illa yıldızlar olmamali. Görev adamlari ve mrvki degisikleriyle alternatif olmali. Ancak bix bu noktada yokuz. Belhanda net brir sekildr kanatta 10 numarada oynar. 8 e odaklida oldugunu dusunmuyorum ki Burak abi sen soyle kim adam kovalamak ister ki belhanda gibi rahat tavirliysan? Ben inanmiyorum bireysel oldigunu ilginc bir taktiksizlik oldugunu dusunuyorum. Rotasyon olarakta belhanda kanada cekilir n diayeyi iki yonlu kullanirsin fernandoyi daha onde regista kullanirsin . illa fernando serdarin ayagindan top almamali sacmalik. Atalaylar falan 60 da galipken oyuna mi giremez. ? Yani yapmssi gerekeni soylersin yapsr ustun seylerde bekleme galipken girsin oynasin üretken olmasak ne olur belli dkden sonra. Ben bu noktalsrda kesinlikle sucun tudorda oldugunu ve tudorun iyi bir kondisyoner veya scout oldugunu dusunuyorum. "Teknik" adam oldugunu değil ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi maçlar bunu kanıtlıyor, doğru yorum..

      Sil
  6. Shakhtarlı Rakitsky Udineseli Sammir sol stoper için güzel isimler.

    Linnes ve Latovlevici yerine Aziz Behich ve Asamoah alınmalı.

    YanıtlaSil
  7. Benim için Ndiaye sadece Avrupa liginde bize kapanmayacak rakipler yada Beşiktaş, Fenerbahçe gibi rakiplere karşı 10 numara oynayabilir. Yani kontra yı düşeneceğimiz uygulayabileceğimiz rakipler. Onun dışında normal de 10 numara oynayabilecek ara pası, çalım gibi yetenekleri yok. Bunun dışında 6 numara için geliştirmesi gereken rakipten top kazanmayı geliştirmesi gerekiyor. Faul yapmadan top kazanabilirse hakikaten ingiltereden gelen 20 milyon poundlar hayal olmaz. Ama 10 numara oynayan Ndiaye nin Emenikeden farkı yok.

    Bir başka yorumda daha bahsetmiştim. Benim kafamdaki 3 tane formasyon var. 3-4-3 Muslera-Maicon-Fernando-Mariano-Yasin-Ndiaye-Belhanda-Linnes-Garry-Gomis-Sinan . Belhanda ve Ndiaye ile saf iki orta saha ile oynamak. Sağ kanatta geçen sene Tudor un Yasin ile denediğinin aynısını yapmak. Hep savunduğum şey MAriano nun Eboue gibi tek başına kanadı kullanan bir oyuncu olmadığı. Bu yüzden 3 lü savunmanın sağında oynaması ve takım hücumdayken destek vermesi. Bu sayede daha çok alan bulacaktır.

    Ya da 4-2-3-1 Msulera-Linnes-Serdar-Maicon-Mariano-Ndiaye-Belhanda-Fegholi-Yasin(Sinan)-Garry-Gomis. Bu sistemde Fernando yu kesiyoruz ama başka çare yok. Bu sefer Belhanda ve Ndiayenin arkasını kollayan olmayacak ama önde dar alanda etkili Feghouli ile oynayacağız. Ben artık Belhandanın 10 numara oynayamayağı gibi Fegholinin de kanat oynayamayacağını anladım. Yani 10 numara Feghouli daha iyidir kanat oynayan Feghouli den.

    En ütopik sistemim ise ; Muslera-Mairano-Fernando-Maicon-Ndiaye-Belhanda-Garry-Fegholi-Yasin-Tolga-Gomis yani 3-4-2-1. Tolgayı kaybetmemek ve bütün iyi oyuncuları oynatmanın bir yöntemi. Son sistem fazla ütopik ve kanatlar zayıf nokta ama ilk iki taktik konusunda rakibe göre oynayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye 10 oynar, etrafında çok fazla yaratıcı oyuncu var çünkü. Onun topla dripling olayı ve baskısı yeter, Osmanlı örneği veriliyor da açık alanda kilidi açacak isimlerle zaten etrafını donatıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir