8 Aralık 2017 Cuma

Emre Akbaba için bu durumun avantaj olduğunu düşünüyorum


Galatasaray'ın olası 10 numara transferi ihtimal dahili. Ben Belhanda'yı 8, Badou Ndiaye'yi ise 10 numaraya çekme taraftarıyım. Durum böyle olsa da bir 10 numara hamlesi gerekiyor, elimizde alternatif yok. Mümkünse o ismin de yerli olması lazım ki Emre Akbaba'dan daha uygun bir aday yok. O kadar sık yazdım ki onun hakkında, gerçekleşmezse üzülürüm cidden.

Sol bek transferi ise olmazsa olmaz. Orada alternatif değil, direkt oynayacak ve kaliteyi yükseltecek bir isim gerekli. Yerli sol bek alternatifi noktasında yaz dönemi bir adım atılabilir, Ocak ayında ise gerekliliği yok. Atila Turan'ın adı da Galatasaray'la bir süredir anılıyor. Bu yönde bir adım atılacağını sanmıyorum, bana sorsanız yazın gideceğim isim de Atila Turan olmazdı.

Bir haber gördüm, bu iki ismin ortak noktaları üzerine. İkisi de Fransa çıkışlı ve ana dilleri Fransızca. Galatasaray'ın da Belhanda, Feghouli, Gomis gibi Fransa kökenli futbolcuları olunca bu isimlerin adı Galatasaray'la daha sık anılıyor. Uyum sorunu yaşamayacakları düşünülüyor, özellikle Emre Akbaba için bu durumun önemli avantaj olduğunu düşünüyorum. Saydığım isimler hücumcu ve onların arasında aynı dili konuşabilen bir futbolcunun kıymeti daha büyük.

Ne yapalım ne edelim şu iş bitsin, transfer döneminin olmazsa olmazlarından olduğunu düşünüyorum. Çok yakıştırdık çünkü, dillendirdik ve hemen hemen herkesin kafasındaki yapıda Emre Akbaba'nın yeri var. Sürekli gelişiyor, üzerine koyuyor ve böyle dikine oynayan, ince düşünecek, daha önemlisi ceza sahası çevresi ve içinde bitirebilecek bir 10 numaramız yok. İstiyorum bu transferi;

6 yorum:

  1. çare tipik 4-3-3! :)
    fernando
    ndiaye belhanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapa Fernando mu diyorsun :) Mantıksız değil.

      Sil
  2. Emre akbaba için bende defalarca yorumlarda yazdım Olmazsa olmaz bir transfer! En büyük artısı da sizinde belirttiğiniz gibi, bitiriciliği! İnşallah devre arasında bu iş biter..

    YanıtlaSil
  3. casemiro modric kroos oynuyorsa fernando ndiaye belhanda neden oynamasın? belhanda rahatlar. 10 numara değil o adam işte net değil. ndiaye de rahatlar.
    realli yıldızlarla bizimkileri aynı seviyede görecek kadar delirmedim. ama la liga da tr ligi ile aynı değil zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar, oynayamaz demiyorum da verdiğin örnek çok uç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir