21 Aralık 2017 Perşembe

Farklı beklentilere girmeli, bu da daha saha dışı yönünde olmalı


Tudor'un gönderilmesinin ardından ilk icraat Hakan Balta'nın takıma dönmesi oldu. Beklenmeyen bir gelişmeydi, bu yönde haber dahi okumadık. İdman fotoğraflarında gördük, sürpriz oldu. Geçen sürede Hakan Balta'nın tutumunu eleştiriyordum, hatırlarsınız. Birçok teklif gelmişti, maddi anlamda bir zararı da olmayacaktı ama ısrarla kalmayı tercih etti. Ondan beklediğim ayrılmasıydı, o Nigel De Jong gibi hareket etmeyi tercih etti. Saygım var, sonuçta sözleşmesi var ama Hakan Balta işte, Galatasaray'ın çıkarları uğrunda hareket eder diye düşündüm.

Kadro dışı kaldığı için Tudor'u eleştiremem, kendi düzenine uymayan futbolcularla çalışmayı tercih etmedi. Daha atletik, hareketli isimleri isteyen bir teknik adam. Temposunu kaybetmeye başlamış isimlerle yola devam etmeyi düşünmedi ve birçok ayrılık yaşadık. Hakan Balta da 34 yaşına geldi, bana sorarsanız temposunu büyük ölçüde kaybetmişti. 30 yaşına doğru sol bek oynarken bu yorumu yapmıştım, 34 olduğunda stoper için de ağır kalmaya başladı.

Soğukkanlı, tecrübeli, sol ayağıyla fark yaratabilen bir isim, bunlar ayrı nokta. Onunla çalışabilecek, düzenine uyan takımlarda da iş görür belki. Benim beklentim yok yalnız, kendisinden ekstra işler bekleniyor gibi gördüm, bu yanlış. Tek başına çalışmalara devam ediyordur ama kamp dönemi, ligin ilk yarısı derken boş geçti ve bu adam 34 yaşında. Farklı beklentilere girmeli, bu da daha saha dışı yönünde olmalı. Liderliği özelliği, takımı bir arada tutabilmesi, varlığıyla etkili olması.

Tarık Çamdal'ın olduğu yerde hayli hayli oynar, bu ayrı konu. Denayer / Hakan Balta kıyası yapılıyor ama, bu hatalı. Hele ki sol bek için oynar yorumlar var, daha da hatalı. Beklentiyi düşürmek lazım, varlığı ve önemi daha saha dışı tarafında olacak. Sezonu da burada tamamlayıp futbolu bırakacaktır, beklentim bu. Niye döndü asla demem, Hakan Balta'yı sever ve büyük saygı duyarım. Kadro dışı durumunu da anlayışla karşılamıştım, Tudor'un o kararına da saygım var. Hayırlısı olsun diyelim, bakarsınız işin ona düştüğü anlar da gelir ve şampiyonluk yolunda bambaşka hikaye olur..

15 yorum:

  1. terim düşmanı falan değilim. keşke gelse de başarıdan başarıya koşsak. ama terim'e karşıyım. saçma cümle oldu farkındayım. demek istediğim şu:
    "abi kadro budur. para kalmadı. ayrıca bunlar da kötü futbolcular değil. 1-2 takviye elbet olur. ama malzeme bu" denecek adam lazım.. terim bi anda "belhanda? geç. ndiaye? hadi kardeş sen kulübeye. maicon'u da istemem. balta selçuk 11 e" gibi şeyler yaparsa sıkıntı büyük..
    kısacası şartlar gereği eldeki kadrodan (ki kötü oyuncular değiller) helva yapacaksın! başka çare yok diyebileceğimiz söz dinleyecek hoca lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim'i tanımıyor musun, neden yapsın. Geleceği şartları az çok bilmiyor mu. O söylediğini Bielsa yapar bak :)

      Sil
    2. tam tersi. terim'i tanıyorum. onun o inanılmaz egosu, gözünü kısarak bakıp gayet iyi bir oyuncuya bir sebepten kafayı takıp, "cık.. bundan adam olmaz" diye silişi :)

      Sil
  2. Bielsa yapmaz hocam, Bielsa başkasının kurduğu kadroya gelmez :)

    He keşke gelse, Bielsa'nın şu kadroda yapacağı tek değişiklik, gençlerin daha fazla zaman alması sonucu olacaktır.. Ya da pozisyonlarda değişiklik yapabilir ki burada çok defa zikredilen Belhanda'nın 8'e, N'Diaye'nin 10'a kayması, ne bileyim Garry'nin, Yasin'in bek oynaması vb. değişiklikler olur o da olsa olsa. Yukarıda Adsız arkadaşımın söylemek istediği milliyetçi değişiklikler olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bu konuşulanların bir önemi kalmadı :)

      Sil
    2. Evet, zaten daha önce de yoktu, her gidişinde ardında bir enkaz bırakması, egosuna bir tehdit algıladığında Ne kulüp Ne taraftar Ne başka bir şey düşünmeden çekip gitmesi hiç konuşulmadı çünkü.. 1-2 sene başarılı olursa, giderken neleri yıktığı yine konuşulmaz, bi milli takım döngüsü yapar döner, yine alkış kıyamet.. yozlaşma, bi arkadaşın başka bi yorumda yanlış kullandığı şovenizm bunu gerektiriyor demek ki, yazık

      Sil
    3. 1. ve 3. dönemi giderken nasıl bir enkaz bırakmış ben onu merak ettim ya :) Harbi merak ediyorum. Yahu sevmeyin, beğenmeyin, kırgın olun ya da. Hepsine tamamım da gerçeği, tarihi çarpıtmayın. O dönemi yaşamasak tamam diyeceğim de yaşadım işte, izledim.

      Sil
  3. Hakan Balta durusu ile saygı duyduğum bir futbolcu oynayabilir mi? belli olmaz kesin bi şey diyemem ama takımda antrenör vs. Olarak mutlaka görev almali... bunu sneijder için de cok isterim mesela sampiyonlar ligi kura çekimine bizi temsilen sneiijder le katılmak muthis bir karizma olurdu.Hakan Balta da duruşu ve sakinliği ile Türkiye içinde önemli bir karizma olurdu. İmaj konusunda hic calisma yapmiyoruz. Bunlari en iyi unal aysal yapardi. Diğer gs başkanlarının hiçbirinde bunu gormedim. Dursun ozbekle de dibe vurdu ne yazik ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim sonrası bu konu tekrar konuşulur :)

      Sil
  4. Yıllardır aynı senaryo td kovulur yerine altyapı hocası bir kaç maça çıkar kadro dışı kalmış bitik futbolcu eskileri geri döner.Taraftar bu eskilerin en iyi hallerini hatırlayıp yenilerden ne farkı var bunların çok iyi futbolcu aslında vs vs demeye başlar. Bir iki maç o gazla oynanır kazanılıt ama sonra şok bir mağlubiyet arkadan bir beraberlik gelir taraftar hem eskilere hem yenilere küfür etmeye başlar :) Bu arada yeni teknik direktör göreve başlamış maç sonlarında gelecek yılın takımını kuruyoruz demeye başlar başkansa çoktan transfer çalışmalarına başlamıştır sezon biter istiklal marşı ve kapanış :)

    YanıtlaSil
  5. Hakan Baltanin bu yasta sol bek oynayabilecegini zannetmiyorum hele ki birde takimdan bu kadar uzak kalmisken.
    Sol ayakli stoper olarak gerektiginde kullanilabilir ama su asamada sol bek olarak dusunmek olumsuz sonuclara yol acar. Olasi bir hata durumunda hemen Fatih Terim taraftarca neyazik ki evlatcilikla suclanacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek imkansız, ben stoperi dahi zor görüyorum hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir