14 Aralık 2017 Perşembe

Gomis'in Malatya deplasmanında sahada olması kritik


Olması gereken oldu, kafadan söyleyeyim. Gomis'in bu pozisyonda kırmızısını bile tartışırım, o harekete 2 maç ceza doğru olmayacaktı. Babel ve Alper Potuk gibi örnekleri biliyoruz, Gomis'in de cezası en kötü ihtimalle 1 maça indirilmeliydi ve öyle oldu. Feghouli'yi de unutmadık ayrıca, yine kırmızısının tartışılacağı pozisyon yüzünden 3 maç ceza almıştı. Gomis için verilen kararı adil bulmayanlara bunları hatırlatmak lazım.

Gomis olmazsa üzerinden çıkarımlar yapıyordum, bu iyi oldu. Alternatifi yok, Ocak ayında bu konuda bir hamle gerekecek. Eren Derdiyok, Gomis'in yerini bir türlü dolduramadı ve Gomis'in olmayacağı ilk maç olacaktı bu. Birlikte de uyumlu bir ikili değiller, özellik itibariyle benzer yanları var ve Eren Derdiyok mücadeleden çok uzakta. Gomis'in yerine oyuna girdiğinde de olmadı, birlikte kullanıldıklarında da Gençlerbirliği maçı haricinde fayda sağlamadılar.

Sinan Gümüş'ü düşünmek lazım demem bu yüzden, mevcut içerisinde farklı tek forvet alternatifi. Daha hareketli, kanat özelliği olan, top taşıyabilecek, bitirme noktasında iş görebilecek diyelim. Belhanda 8 oynamaya şartlı, Gomis'e yakın oynamıyor ve etrafında bir oyuncu kullanamadığımız için gol özelliği dışında bir nimetinden faydalanamıyoruz. Sekenleri toplayacak, Gomis duvar olduğunda pas alacak ya da verkaç kovalayacak. Bu isim Feghouli de olur mesela, Sinan Gümüş de olur.

Demem şu, Eren Derdiyok'un yerine Sinan Gümüş'ün ismini yazalım. 11 için demiyorum, kenardan getireceğimiz isim Sinan Gümüş olsun, Eren Derdiyok değil. Çıkan isim de Gomis olmasın, Sinan Gümüş'ü onunla birlikte kullanalım, yakın oynasın. Ocak ayında da yeni bir forvet alternatifi aranabilir. Yedek kulübemiz gerçekten kötü ama bazı isimleri kazanmak için çabalayalım, Sinan Gümüş'ü son dönemde ne kadar eleştirsem de kazanmaya oynayabiliriz.

Gomis'in Malatya deplasmanında olacak olması kritik, yokluğu tüm düzeni bozmak anlamında gelecekti. Eren Derdiyok / Sinan Gümüş ikilisini bir arada izleyecektik bence, format değişecekti. Şimdi Gomis'i tek başına kullanabiliriz, x bir hücumcudan vazgeçme gereği kalmadı. Zor deplasman olacak, 3'de 3 yolunda 2. ayak..

4 yorum:

  1. Sinan gümüş yorumunuza kesinlikle katılıyorum en azından son maçlarda 15 20 dk sahaya atabilsek kazanılması açısından çok iyi olur ki önümüzdr yabancı sınırlaması varken sinan gümüş kesinlikle takımda kalacaktır. Bir oyuncuyu hem takımda tutmak zorundasın hem de kazanmak için en ufak bir çaba harcamıyorsun bu da ayrı bit ironi!! Bu arada laf gomis in cezasından açılmışken yayıncı kuruluşta Güntekin Onay'ın Gomis'in cezasına eleştirisini izledim!! Hiç utanmadan sıkılmadan sadece tek taraflı bir bakış açısıyla konuşuyor ya pes!! Zaten bu adamı hiç sevmem bence Türkiye nin en taraflı, fanatik yorumcusu ve her zaman bu yorumları yapan bir tip!! Biz taraftar olarak bunun gibi insanlara tepki koyacağımıza sadece kendi oyuncularımız, teknik direktörümüz ve yönetimimizle uğraşıyoruz ya çok yanlış yapıyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem oyuna hız katar, hem Gomis'i rahatlatır.. Güntekin Onay boş yapmış, cevap dahi yazmaya gerek yok. Daha önceki haftalarda neredeydi..

      Sil
  2. Tudor'un ve takımın Gomis olmadan nasıl oynatacağını, takımın oynayacağını görmek açısından sıkıntılı bir hal olsa da bir deneyim olacaktı olmadı.Bu da bir eksiklik bence çünkü hoca konusunda ortada bir belirsizlik varken bir şeylere karar verme adına gerekli olacaktı.Ayrıca Gs iyi bir takım olgusu adına, Gomis olmadan da kazanabilme seviyesine gelmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasın da, Gomis sahada olmalı :) Haklısın yorumunda, o doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir