23 Aralık 2017 Cumartesi

Hakan Balta'nın durumu çok daha farklı, Nigel de Jong'la kıyaslamamak gerekiyor


Bu konuda 2 tane yorum var. İlki maliyetle alakalı, Galatasaray'ın Ocak ayında transfer için o kadar rahat hareket edemeyeceği üzerinde. Haliyle Fatih Terim de içeri bakıyor ve kimi kazanırsam kârdır diyecek. Diğeri ise hocanın ilk etapta adaletli davranmak istediği ve herkesi görmek için böyle bir karar verdiği. Bu görüşe ben de katılıyorum, ilk düşüncesi adalet tarafında.

Nigel de Jong'un sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldı, sezon sonunda ayrılacak. İyi bir maaşı var, belli ki kafasında bitirmiş bu olayı. Geçen sezon oynadığı dönemde dahi "halı saha" kıvamında bir tempoya sahipti. Buna kamp görmemesini, 6 aydır sadece genç takımlarla idmanlara çıkmasını ekleyin. Yaş da 33, ismi büyük ama kazanması zor.

Bir de yabancı sınırı boyutu var, zaten 15. yabancı konumunda ve lisansı çıkartılmadı. Bizler yeni transfer yapacağız diyoruz, yabancı sınırı hesabında da onu saymıyoruz. Yazdığım gibi, olayı kafasında bitirmesi diğer nokta, nasıl geri dönecek. Fatih Terim'dir gerçi, kafasında bir plan varsa uygular ve bu da beni hiç şaşırtmaz. Nigel de Jong'un ismi ve oyun karakteri hocaya çok yatkın olsa bile Donk'un kalma şansı çok daha yüksek.

Hakan Balta'nın durumu çok daha farklı, Nigel de Jong'la kıyaslamamak gerekiyor. Hoca da basın toplantısında bir transfer listesinden ve olası 2 hamleden söz etti. Transfer yapılacaktır, özellikle sol bek ve açık pozisyonlarına hamle bekliyorum. Yerli konusunda ise çok ısrarcı olmayabilir ve mevcut olanı kazanma yolunda uğraşacaktır. Bu noktada başta Sinan Gümüş olmak üzere birçok ismin şansı var.

Carole'den bahsetmesi enteresandı, ilk yorumun ortaya çıkması da biraz bundan. Kimseyi alamazsak üzerinden Carole'nin durumunu sorduğunu söyledi. Sonra da transfer listesinden ve 2 hamleden devam etti, sanki önce sıtmayı gösterdi. Bekleyelim, tüm bunların cevabı çok kısa zaman içinde ortaya çıkar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir