3 Aralık 2017 Pazar

Sadece Mustafa Denizli için geçerli değil, birçok teknik adam için bu yorumum


Mustafa Denizli'ye saygım değişmez. Büyük bir futbol adamı ve teknik direktördü. Galatasaray'da yaptıkları, Türk futboluna katkıları büyük, geçmiş bunu anlatıyor. İtiraz eden de olabilir, bu benim görüşüm. Yalnız devirler değişiyor, hala teknik direktörlük yapacağım diyorsanız veya bu konuda konuşmaya devam edecekseniz kendinizi güncellemeniz gerekiyor. Mustafa Denizli'nin bunu yaptığını düşünmüyorum ve bugün her söylediği sözle de aklıma yakın geçmiş geliyor. Ufak bir yorumunu paylaşayım:

"Galatasaray, Beşiktaş'tan inanılmaz bir şekilde çekinmiş, korkmuş."

Dün tekrar paylaştım, hocanın unutulmaz bir Lazio kadrosu vardı. Sahte 9 Sabri Sarıoğlu, Chedjou / Donk orta saha göbeği, 10 numara Selçuk İnan, sağ bek Denayer gibi. Eyvallah, iyi bir malzeme değil, hatta kandırılmış bile olabilir ama korkmak bu değil midir? Yorumu doğru olabilir, Tudor da korkmuş olabilir, sadece savunmayı düşünen bir maç planı olduğu doğrudur. İyi veya kötü, bu mantıklı bir plandır ama. Lazio maçında olanın ise tarifi yoktur.

Bu maç sadece bir örnek, bunun gibi tonla maç sayabilirim. Aldığı tüm kararlar ya da tercihleri çağ dışıydı, haliyle Galatasaray'la dibi gördük. Sadece Galatasaray performansı da değil, 2010 sonrası Mustafa Denizli'nin tüm kariyeri için bu söylenebilir. Buna rağmen teknik direktörlük ısrarı devam ediyor, daha kötüsü de şu yorumlarda bulunabiliyor.

Ben de bu tarz yorumları görünce "siz ne yaptınız" sorusunu sorabiliyorum. Hadsizlik değil bu, geçmişle yaşayan bir insan değilim. Saygımı yitirmem ama yakın geçmişi de unutamam. Maç önü yorumu da şuydu "solda Mariano, sağda Denayer oynamalı ve bu maçları böyle hamleler belirler". Ali Güneş'i en önde kullanıp kazanılan maçlar dönemi bitti. Sadece Mustafa Denizli için de geçerli değil, birçok teknik adam için bu yorumum..

6 yorum:

  1. gerçekten denizli'yi seven biri olarak yazıyorum. 3 aylık gs döneminde tek kelimeyle rezil olmuştur. o ve onun gibilerin devri tamamen kapanmıştır. utanması olsa yorumculuk bile yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, dün yaptıkları bugün yüzüne çarpılır.

      Sil
  2. Mustafa Denizli ' nin bu açıklaması yukarıda belirttiğiniz lazio maçındaki kadrosu ve atletico madrid maçına çıkamamasından dolayı hiç kaale alınacak bir açıklama değil zaten ama benim yazmak istediğim başka bir konu var! Teknik direktörlük için hala Laurent blanc ismi geçiyor buna inanamıyorum!! Ya arkadaşlar Blanc,Tuchel,Klopp tarzı hocalar Türkiye futbol iklimindr başarılı olamaz mümkün değil! Hala taktik dehası, yok proje teknik direktörleri diyen arkadaşlar var siz hangi ülkede yaşıyorsunuz anlamıyorum cidden!! Türkiye de futbolun yüzde 50 si saha içinde oynanıyorsa yüzde 50 si saha dışında oynanıyor! Şenol güneş arkasında fikret orman ve demirören federasyonu olmasaşampiyon olabilir miydi ya da abdullah avcı nın arkasında göksel gümüşdağ olmasa başakşehir buralara kadar gelebilirmiy di?? Abdullah avcı yı milli takımda gördük 5 dk da yediler adamı geçini efendim bu taktik deha laflarını . Fenerbahçe ye gelmiş en büyük taktisyen aragones derler sürekli adamın sadece korner atışları için 10 farklı taktiği varmış sağ taraf için ayrı sol taraf için ayrı!! Düşünün işte siz gerisini ama bu adamın arkasından teneke bağlayıp gönderdiler burdan! Terim gittikten sonra Mancini geldi yahu bu takıma zaten bir üstü mourinho ! Ne oldu? Şampiyonluk geldi mi? Bizim sorunumuz lobisi olan bütün büyük takımlara karşı saha içinde ezilmemiz!! 4 tane büyük maç oynadık hepsinde kırılma anları bizim aleyhimize ! Tesadüf mü bunlar şimdi ! Hadi canım sende derler adama! Kimse galatasaray taraftarını aptal yerine koymaya çalışmasın fb bjk maçında medel in jansenni itmesi penaltı tamam güzel ama o penaltıyı türk telekomda biz fenere karşı oynarken çalamıyorlar işte!! Hasan ali öyle bir penaltı yaptı ki kural uydurdukar yahu yok italyan hakem o hafta içi gelmiştr o hareket penaltı olamaz demiş yersen!! Gökhan gönül ün yaptığı penaltının babası yahu adam son anda resmen tıklıyor koluyla!! Kaleci fabri serdarı dümdüz etti adam resmen dağıldı ayakkabısı falan fırladı ayağından ! Şimdi biz bunları konuşmayalım mı? Getirsenler bir tane deha!! Proje teknik adamı 6 ayda ya kendi kaçar ya da biz arkasından teneke bağlarız!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetimin getirebileceği hocalar mı onlar, bir de böyle düşünün.

      Sil
  3. güven arkadaşımıza katılıyorum ancak terim bence şu an bizi kurtaramaz. terim şu an güçlü değil. hiç değil. hatta tff inadına uğraşabilir. (güven terim gelsin dememiş de o açıdan cevaplamak istedim)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir