20 Aralık 2017 Çarşamba

Sizce hangi teknik direktör?

Teknik direktör olarak şu gelir diyemiyorum, eminim ki tonla aday var. Bu iş kongre sonrasına da kalmayacak gibi, bir isimle kesin olarak anlaşacaklar. Dursun Özbek'in basın toplantısına bakınca o isim de Fatih Terim olmayacak, ısrarla kaçıyorlar. Gündemde olan yerli isim yok, daha doğrusu gelecek yabancıya bağlayıcı bir sözleşme de verecekler.

Eminim ki Cenk Ergün'ün önünde geniş bir liste vardır, telefonlar da öneriler nedeniyle susmuyordur. Çok iddialı bir teknik adamın geleceğini düşünmesem de şu ortama gelmek isteyecek isimler vardır. İyi bir kadro var, iddialı yabancılar ve şampiyonluk yarışının tam ortasındayız. Şampiyon olamazsak batarız mantığı oluşturulduğuna göre de teknik direktör için çok fazla beklemeyiz.

Kongrede ne olacağı bilinmiyor bu arada, bağlayıcı bir sözleşmeyle teknik direktör getirmek ne kadar doğru olacaktır bilmiyorum. Bir yandan da 20 Ocak beklenmemeli, kamp ve transfer dönemi önemli. Gelecek teknik adamın alışma durumu da var, çok büyük bir kaosun içerisindeyiz. Ne olacak bilmiyorum, herkes gibi izleyip göreceğiz.


Bazı teknik adamlarla alakalı yorumlara denk geldim, biraz da bu yüzden yazmak istedim. Bielsa mesela, kendisini isteyen neden istiyor anlamıyorum. Futbol bilgisine veya kariyerine asla lafım olamaz, önemli bir futbol adamıdır. Düşüşte ve kontrolü kaybetmiş bir isim yalnız, bu unutuluyor sanırım. Son Lille macerası büyük bir hayal kırıklığı mesela, yaz dönemi 100 tane transferi var ve tablo ortada. Ya da yapamadıkları diyeyim, hiç iyi durumda değil. 

Ya da Lazio dönemi diyelim, 2 gün bir dönem sayılıyorsa tabii. Bugün getirirsin, yarın istifa edip gitmeyeceğinin garantisini veremezsin. Geldiği gibi bu takımla oynayamam, transfer istiyorum dememesinin de garantisi yok. Türkiye ortamı malum, Bielsa'nın burada herhangi bir takımda tutunabileceğini düşünmüyorum.


Michel Preud'homme 'nun da ismi geçti. Kötü bir teknik adam olmadığını söyleyeyim de şu gün itibariyle gelecek isim değil. Standart Liege, Twente ve Club Brugge kariyerleri fazlasıyla iyi, çalışmayı seven, disiplinli bir hoca. Proje sever ama, şu noktada ikna edip getirmek zor. Yaz dönemi olabilecek iş daha çok, Ocak ayı için doğru bir tercih değil. Uzun vadeli bakmak gerekiyor, biz ise kısa vadede başarı arayacağız.


Tuchel ya da Blanc gibi isimleri konuşmuyorum, düşünmeyeceklerdir bile. Slaven Bilic ismi mutlaka gündem olur, Türkiye'yi iyi bilmesi itibariyle de ciddi alternatiftir. Beşiktaş'a sırt çevirir mi bilmem ya da Tudor sonrası yeni bir Hırvat istenir mi. Beşiktaş dönemi bana sorarsanız başarısız değildi, West Ham'da ise son dönemi hariç gayet iyi iş çıkardı. Oynattığı futbol keyif verir, insan ilişkileri müthiştir ama onda da Tudor gibi "büyük maçları kazanamama" gibi bir durum var. Şampiyonluk yarışının kırılma noktalarında da kırıldığını Beşiktaş performansında gördük..

21 yorum:

  1. preud'homme derim. tek sebebim de fransızca bilmesi.

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hoca'nın olmaması durumu, Tudor'un gönderilişini anlamsız kılar..

    YanıtlaSil
  3. Fatih Terim harici hangisi gelirse gelsin en iyi ihtimal 5. Oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli bir isim gelirse fikrim değişir ama kimse Terim gibi başarı umutlu olmaz.

      Sil
  4. bielsanin dususte olmasi galatasarayin sansi, zira lille deki basarisizlik onu sarsmistir ve kendini kanitlamak isteyecektir, oyle umuyorum..
    Lille olayina bakarsak, o farkli bir proje, lille in amaci sampiyon olmak falan degil, onlar bielsa gibi bir marka ismi getirip potansiyelli genc oyunculara yatirim yaparak astronomik transfer piyasasindan pay almayi dusunduler, bu yuzden bielsaya da cok ciddi bir para odediler ve daha da odeyecekler, tazminat olarak 9 milyon euro konusuluyor, oysa bielsa bunun icin dogru kisi degildi, o genclerle calismayi seven, ama takim ruhuna ve kazanma arzusuna hitap eden bir lider, bu yuzden marsilya ve bilbao gibi takimlarda calismayi tercih etti ve bu kluplerde basarili oldu.
    Lille 17 futbolcu almis, 20 futbolcu gondermis, gecen sezon basindan sadece 1 oyuncuyu kadroda tutmus, ve ozellikle giden oyuncular yonetim tarafindan belirlenmis-taraftar tepkisine ragmen- dolayisiyla hafizasiz ve ruhsuz bir takim cikmis ortaya..
    Fransiz medyasina bakin, bielsanin elestirildigi husus oyunculari alisik olmadiklari yerlerde oynatmasi ve oyuncularin buna tepki gostermesi falan filan, yani bielsayi bielsa yapan ozellikler.. Dolayisiyla burada olan bir cesit kan uyusmazligi, klup ruhsuz olunca oyuncular da oyle oluyor, onlarin da tek hedefi transfer piyasasinda sukse yapmak ve takim basarisi falan umurlarinda degil..
    Oysa Galatasaray cok farkli bir camia, burada endustriyel futbol ne dayatirsa dayatsin, trollesmis, ozunu kaybetmekte olan taraftara ragmen, futbol duygulara hitap eder, biz bu takimla yatip kalkiyoruz, bu ortamda bielsa arjantindeki gunlerine donebilir, elbette bu bir umut, isin romantik tarafi..
    Diger taraftan, gercekci bakilinca, galatasaray kadrosu ve tudorun oturtmaya calistigi sistem bielsayla ozdeslesen sistemle benzerlik gosteriyor, ve kadroda buna uygun, ustelik ozellikle markajdan kurtulma ve hizli hucuma cikma gibi sikinti yasadigimiz konularda bielsa sempozyumlar duzenliyor, ders veriyor, dolayisiyla takimin oyun karakterini bozmadan gelistirebilecek bir hoca var karsimizda, nasil mantiksiz bir secim olabilir bunu aklim almiyor. Turk futbol tarihinin en mantikli kararlarindan birisi olur bielsaya gitmek, bunu sonuctan bagimsiz soyluyorum.
    Bielsanin elinde bu kadro nasil olur, kim nerede oynar, dusunmesi bile heyecanli, ornegin badou ve belhandayi nasil kullanir, fernandoyu stopere mi ceker?
    Bielsa bu takimi sampiyon yapar mi, bence yapar, su durumda uygun mu, hic olmadigi kadar..
    Devre arasi boyle bir degisiklik icin ideal zaman zira tecrubeli bir kadromuz ve yetenekli bir analiz ekibimiz var, alisma sureci hizli gececektir, ustelik gecen sene riekerinkin gonderilmesinde oldugu gibi trajik bir hava da yok takimda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişte Bielsa'nın birkaç günde istifa ettiği takımlar var. Dengesi yok, nasıl güveneyim.

      Sil
    2. Bizde oyle bır durum olacagını sanmıyorum, sanılanın aksıne dursun ozbekın bıelsanın çalısabılegı, belki de en iyi anlaşacağı başkan modeli olduğunu düşünüyorum, zira başkan Aysal olsaydı, benzer bir istifa şokunu bekleyebilirdik.
      Bilbaodan ayrılışının tesislerin inşaat işlerinden sorumlu firma ile yaptığı kavga sonucu klüp başkanının firmanın tarafını tutarak bielsaya işin olmayan şeylere burnunu sokma gibilerinden bir tepki vermesine bağlanıyor, Marsilyadan istifasını kendisi açıkladı-yine özünde kendisine saygı gösterilmediği düşüncesiyle-; klübün sermayedarlarından zengin bir rus geldi ve maaşından %10 kesiyorum ama üzülme sana yönelik kişisel bir durum değil yardımcılarından da aynı şekilde kesinti olacak dedi- bende başkan bu durumu biliyormu diye sordum ve evet yanıtı alınca teşekkür ediyorum diyip istifa mı sundum mealinde bir anı paylaşarak.. Meşhur Lazio olayı da benzer bir durum, başkanın kendisine karşı dürüst olmadığını ve aldatacağını anlayınca anlaşmanın duyurulmasından 2 gün sonra istifa etti ve Lazio başkanının iddialarının aksine bunu başka bir yere (Arjantin Milli Takımı konuşuluyordu) gitmek için değil prensip olarak yaptı.
      Galatasaray böyle bir klüp değil, Özbek böyle bir başkan değil, Bielsa'ya hak ettiği ve beklediği saygı gösterilecektir, transferler konusunda dürüstçe yaklaşılırsa bunu da sorun edeceğini sanmam.
      Lille'den istifa edecek misiniz diye kendisine sorulduğunda, hayır küme düşsek bile, kovulmadığım sürece istifa etmeyeceğim, çünkü oyuncularımın utancını paylaşmak istiyorum gibi bir açıklama yapmıştı. Elbette bunu 9 milyonluk tazminat maddesine bağlayanlar da olabilir, ama ben konuda durust olduğuna inanıyorum, zira egosu böylesine yüksek ve kendisine bu derece güvenen bir insanın böyle düşünmesi normal ki bizim de şu an ihtiyaç duyduğumuz tam da bu karakter.
      İşler biraz kötü gittiğinde saldırıya geçmek için pusuda bekleyen bir basın var, kendisine inanan, güvenen ve bunu takımına ve taraftara hissettiren bir hoca arıyoruz. Zaten hepimizin Fatih Terim'i istememizin en büyük nedeni de bu, ama Terim şu anda rahat değil, kafası karışık, bu her halinden belli ve anlaşılan Özbekle çalışmak istemiyor.
      Bu durumda Marcelo Bielsa Galatasaray için biçilmiş kaftan olarak karşımızda duruyor, bu çok büyük bir fırsat..

      Sil
    3. Bielsa yi tarifin üzerinden okudum ve şu basiret dolu gs yönetimi ile bu profil arasında sevgili medyamız zippo çakmağı yakar gibi yakar fitili gibi hissettim.

      Sil
    4. Bielsa son zamanlarda kontrolünü büyük kaybetti. Gelse ve takımı beğenmedim, ara transferde 10 isim istiyorum dese şaşırmam ve böyle bir olanağımız var mı.

      Sil
  5. Yabancı kimi getirirsen getir gelişmiş adaletin uygulanabildigi liglerde herkesin bir değeri olabilir fakat bu türkiye ile kıyas kabul etmez neden terim isteği bu kadar fazla çünkü nüfus u var medyada federasyon da ufak tefek düzenlemelerini yapamaz yapsa da bir kere yapar ve bu kabak gibi görünür olur terim varsa he ciddi bir yönetimin olur reaksiyon gösterir samaroglani gibi gezmez ortalarda takımını hocasını korur o başka bu ortamda yabancı morinho gelse de olmaz futbolu onlardan çok bilen medyamız var çünkü ama afedersin ... korkusundan bu terime yapılmaz yapılamaz sanıyor musunuz ki terim terim diye cullanan medya onu çok istiyor hayır asla niyetleri kaos yaratmaktı ve daha sezonu açmışken takımının adeta yedeksiz bırakılmasına göz yuman yerli oyuncularını yuhalayan bir taraftar grubu da bu duruma müstehak çünkü bana ne fayda getirir ne zarar ayrımından yoksun. Şu şartlarda yabancı kim gelse tudor dan farkı olmayacaktır 4 5 hafta sora benzer muameleye maruz bırakılarak aynı hengameye sorulacaktır takım. Ülkede normal şartlar altında düzenlenen bir organizasyon değil futbol masa baştan eğik bk. Aynı puandaki Aykut başardı ama tudor kovuldu. Bunda tabiki tudorun eksikleri var ancak tudor AYKUT un Beşiktaş'ı yendiği gibi bir maçla derbi alsa fenere karşı telekom da yada bize karşı aldığı gibi bir beraberlik alsaydık İnönü de ikisi de bariz hatalar içeren hakem hataları kaynaklı o zaman hoca mıydı nazamirizda ? Ne alakası var demeyin bk Aykut hoca sayıldı ve takımının başında 2 derbide bunlar olmasa 0 puan alırdı fb şuan en az ligin zirvesinden 10 puan geride idi. Masa baştan yamuksa yabancı falan değil goztepe maçında terim den başka cümle kurmamali taraftar çünkü masanın eğimi ni en güzel gösterebilen ve bu rezil sisteme en iyi çomak sokan adam o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ortama kesinlikle yerli lazım, olmadı ligi bilen bir yabancı. Onun da Bilic dışında çok fazla örneği yok.

      Sil
  6. Bülent korkmaz veya benzeri bir isimle başkanlık secimine kadar geçici olarak anlaşılabilir... o kisi takima fatih hoca geldikten sonra yardımcısı veya baska bir sekilde göreve devam eder kulüpte... seçimi ise fatih terimi yanina alan kazanacaktır zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz bir isimle de anlaşılmamalı, başarısızlıkları ile nam salmış teknik adamlarla.

      Sil
  7. Terimle ilgili yorumlara bende aynen katiliyorum, tum medyanin onun ismini gundeme getirmesi gercekten cok ilginc, Ridvandan baslayarak hepsinin Terimden nasil nefret ettigini biliyoruz, Terimin linc edilisi aklimizda, yani o kadar da unutkan olamayiz, ama bunu neden yaptiklarini ben henuz anlayamadim.
    Riekerink'e yapilanlari anlayabiliyorum, adamin golgesini Ataturke benzetip sari saclim mavi gozlum diye beste yaptiklari anda onun ipi cekilmisti zaten, ustelik Riva ve florya satislari oncesi Galatasarayin pazarlik kozunun dusuk olmasi onemliydi dolayisiyla mutlak basarisizlik isteniyordu, hatta basarili olamayacagini dusundukleri icin Riekerinkle sozlesme yaptirdiklarina eminim, zira belki bu yuzden Terimi Galatasaraya gondermediler Euro 2016 sonrasi, herneyse, ama dogrusu Riva satisinin tamamlanmasindan sonra Galatasarayi rahat birakacaklarini sanmistim, Dursun Ozbek'e de bu yonde bir soz verildigine bahse girerim, ama sanirim Galatasaray kopup gidince bir panik yasandi ve dengelemek gerekti.
    Peki simdi ne olacak, anlasilan Terim gelmeyecek, peki bunca yaygaradan ve taraftar tepkisinden sonra Dursun Ozbek ne yapacak, bundan emin degilim ama bence Bielsa olmasa bile onemli bir isimle anlasmaya calisacak, zira secim oncesi risk alamaz.
    Peki iktidar gudumlu medya dursun ozbekten baska birisinin baskan secilmesini mi istiyor veya kimi destekliyor, Albayrak mi yoksa Koc grubuna yakin birisi mi, hazir Ali Koc Fenerbahceye gelirken Aysal ya da Adnan Ozturk gibi bir baskan profili de galatasaray icin gundeme gelir mi, bunlarin cevabini bilmiyorum ama Ozbekle devam edilecegini dusunuyorum, oyleyse onu bu derece yipratmak neden, ihalede ters giden bir seyler mi var, ya da tam tersi, gercekten iyi niyetle, Tudorla olmayacagini gorup Ozbek 3 yil daha baskan kalsin diye mi yapildi bu operasyon:) Komplo teorilerinin sonu yok, ozellikle Turkiye de..
    Her neyse, ben Bielsa gibi bir ismin gelmesi durumunda futbol olarak bu takimi iyilestirecegini dusunuyorum, normalde oyle birini getirmek kolay degil ama bu ozbekin son sansi oldugu icin ve hatta belki bielsanin bile son sansi olabilecegi icin, eger istenirse bu ihtimalin gerceklesebilecegini dusunuyorum, tabii akillarindan gercekten ne geciyor kim bilir..
    Bu arada Fatih Terimin baskanligi da konusuluyor, bu simdi olmaz belki ama ilerisi icin neden olmasin, onun gibi vizyoner bir adama bu imkan verilirse cok buyuk mesafe kat edebilir Turk futbolu, zira bizim su anda ihtiyacimiz olan sey teknik direktorden de once bir baskan, ve bence Terimi bu pozisyonda kullanmak cok daha verimli bir yatirim olur.. Gecmiste Ozkan Sumer ornegi var, ama Terim baska, ekonomik olarak ta cok farkli bir profil ve elbette Galatasaray camiasi da Trabzondan farkli..
    Son soz olarak, karisik isler donuyor, hicbirsey gorundugu kadar basit degil, ama bence sportif olarak islerin iyi gitme ihtimali yuksek, Terimin gelme ihtimali var ama bu operasyonda Terimi kullandilar, gelse de gelmese de kimsenin onun gelmesi icin boyle bir sey yapma ihtimali yok, ki ben kendisinin bu tiyatroya dahil olmayacagini ve hatta tepki koyacagini dusunuyorum, ama bunu nasil yapacak, medya bir taraftan aba altindan sopayi da gosteriyor zira, gelemez FB iyi basaksehir iyi, Senol Gunes ucuyor imasini ayni anda yapistirdilar; ustelik ultraaslan bu bildirileri yayinladiktan sonra Ozbek te Terime giderse neyi gerekce gostererek reddecek teklifi bilmiyorum cunku gelmezse oklar ona cevrilecek, bu sessizliginin nedeni de bu diye dusunuyorum, bence Ozbekin basin onunde kendisine teklif yapmamasi icin dua ediyordur, ben oyle yorumluyorum en azindan.. Ki Ozbek te garip konusmasinda buna benzer bir seyler soyledi, Terim camia icin cok degerli, onu yipratmayalim gibilerinden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sık tekrara düşüyorum, Fatih Terim gelmeli. Başka yol yok benim için.

      Sil
  8. Fatih terim gelmesin abi . Bu birinci oncelik. Kebapci kovalayan kabadayi gibi dolasan galatasarayi arka bahcesi gibi goren vizyonsuz ve allah allahtan baska taktigi olmayan adam gelmesin abi. Goruyorum ki burada da fatih terim kitlesi var. biraz etik degerletimize sahip cikalim. Boyle adamlara tavrimizi koyalim. Eger koymayacaksak da sagda solda futbol arsada guzel geyikleri yapmayalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle adamlar derken :( Ne yapsın bu adam Galatasaray için daha.

      Sil
  9. Bir şampiyonluğun getirisi artık ortalama 500 milyon tl arkadaşlar siz neden bahsediyorsunuz!! Futbol artık 30 ya da 40 yıl öncenin futbolu değil! Şampiyon olamadığın her sezon sana eksi 500 milyon tl yazıyor! Galatasaray ın etik değerleri Terim i kabullenemiyor da 3 4 sezon daha şampiyon olamadığımızda iflas bayrağını çekip yabancı sermayeye satılırsa bu klub ? Başına bir arap ta da çinli gelse bu camianın etik değerlerini çok mu korur zannediyorsunuz!! Türkiye de futbol sadece saha içinde oynanıyor sanan arkadaşlar var hala gerçekten çok şaşkınım! Biz Terim i neden istiyoruz kara kaşı ya da karagözü için mi? Adam bu futbol iklimini en iyi bilen adam en azından iyi ya da kötü bir duruşu var! Bir duruşu olan kim var şu an camiada? Eskiden türkiye de tek rakibimiz fenerbahçe dışarıda real madrid, manchester ünited falan dı şimdi düştüğümüz hale bakın şimdi rakibimiz hükümet güdümlü vergilerimizle finanse edilen başakşehir 2 senede kendini barcelona sanan beşiktaş vs vs ! Geçen sezon başakşehir, konyaspor, osmanlıspor galatasarayla dalga geçen twetler atıp eğleniyorlardı ya hiç mi zorunuza gitmiyor bu klübun düşürüldüğü durum!! Terim in gelmesi etik değil de bu beş para etmez klüplerin bizimle dalga geçme noktasına gelmesi mi etik! Aynen böyle devam edelim bence vursunlar ensemize,hakkımızı gaspetsinler çok değil 3 ay sonra kayserispor, göztepe bizimle twiterdan dalga geçerken biz de oturup geçmişte aldığımız kupalarla kendimizi avuturuz!!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir