31 Aralık 2017 Pazar

Transfer ütopyası "2018" #14; Sidcley


Daha dün ne yazdım, bugün hangi noktaya geldim. Sol bek gündemine bir süre ara, biraz da olacakları izleyeyim diyordum, yapamadım. Galatasaray'ın sol bek gündemi için Brezilya semaları oldukça sıcak, haliyle yeni bir scout adımı olabilir. Fatih Terim de Brezilyalı sol bekleri sever, Carlinhos için ısrarını hatırlayanlar bilir.

Galatasaray'ın maddi anlamda çok fazla açılabilecek bir durumu yok, yorumlar bu unutulmadan yapılmalı. Alex Telles'i transfer ettiğimiz dönemi hatırlayın, mesela öyle bir harekette bulunamayız. Alacağımız isim ya kiralık olur, ya da sözleşmesi sezon sonunda bitiyordur. Sidcley de 2. seçeneğe dahil, sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Tabii o sezon sonu Brezilya için, 25 Ağustos 2018'de.

Asamoah gibi isimleri konuşurken seviye düşürmek gibi geliyor, doğru da. Asamoah ya da Filipe Luis gibi ihtimalleri imkansıza yakın olsa da dillendirebiliyorduk. Şimdi ise biraz daha keseye göre hareket etme durumundayız ve gerçek olan şu ki o pozisyonun altı doldurulmalı. Sidcley'in de avantajı 24 yaşında olması ve sözleşmesinin bitiyor oluşu. Eğer ayağa kaldırabilirsek geri dönüşü de olabilir, o anlamda gayet mantıklı. İsmi Fenerbahçe'yle de anılıyordu, onu da ekleyeyim.

Çok izlediğim bir futbolcu değil, araştırdığım ve takip edebildiğim kadarıyla yazıyorum. Caner Erkin'e benzettim tarzını, teknik özelliğiyle ön plana çıkıyor ve iyi orta yapan bir futbolcu. Sol önde de birçok maçta forma giydi, bu da iyi bir özellik. 3-5-2'nin sol kanadı gibi oynar, anlatmak istediğim bu. Gerçi Fatih Hoca'yla böyle bir düzen deneyeceğimizi hiç sanmıyorum. Geriden oyun kuralım, bekleri öne çıkartalım demek adına iyi bir tarz.

Savunması sıkıntı olabilir, sorun o. Linnes ya da Latovlevici'ye oranla ne kadar kötü savunabilir ki diyebilirsiniz, haklı bir gerekçe olur. Asist rakamlarına oranla gol sayısı daha fazla, bunda sol önde oynamasının katkısı olsa da dağılımı dengeli. Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için de makul bir rakama transfer edilebilir. Asamoah'ları konuşurken bu isim kesmez tabii, beklenti yükseldi. Bu anlamda mevcuda oranla konuşmak lazım, elimizde şunlar şunlar var diyerek..

13 yorum:

  1. Hocam selam, seneye Sampiyonlar Ligine direkt ya da on eleme ile katilacagimizi dusunursek bu tarz isimleri alsak bile buyuk maclarda etkili olup mac cevirme ihtimalleri cok dusuk olacaktir. Boyle isimleri alip oynatamadigin zaman bir de basina bela olup kaliyorlar su ortamda ve devre arasinda Asamoah olmuyorsa en mantikli sol bek transferi Evra olacaktir.Zira hem abarti bir ucreti olmaz hem isim yapmis hem de tutmazsa kurtulmasi nispten kolay; bence Evra ile biz anlasmazsak Fenerbahce bile ilgilenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra'nın da kendi içinde riskli tarafları var ama geçici çözdüm noktasında iyi hamle, ona lafım olamaz.

      Sil
    2. Ben de ayni sekilde dusunuyorum zaten, Evra'yi al oynat tutarsa ne ala tumazsa seneye Mariano tarzinda isim yapmis bir sol bek daha getirirsin ama devre arasinda buyuk oyuncu almak cok daha zor.

      Sil
  2. Merhabalar
    Laxalt olayi gerçek midir?Bu oyuncu hakkında fikriniz nedir?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laxalt olayının gerçek olduğunu düşünmüyorum. Laxalt da 3lü savunmanın sol kanadı gibi. Hem bek, hem sol ön. Beğenirim.

      Sil
  3. CSKA Moskova dan Georgi Schennikov sol bek için iyi bir aday olabilir sözleşmesi 31 aralık 2017 de bitiyor. 1991 doğumlu ve cska da düzenli forma giyiyor. Şartlar düşünüldüğünde takım için çok uygun maddi anlamda sadece oyuncu ücret ödenecek olması da artı

    YanıtlaSil
  4. bence bu profilde bi futbolcu alacaksak seçenekler arasına güray vuralıda koyabiliriz hoca onu milli takımda sol bekte oynatmıştı yerli ve kaliteli bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis maliyetlerini koymamız imkansız..

      Sil
  5. Gelir gelmez takima direkt katılıp katkı yapacağı kesin olan bir ismi transfer etmemiz lazim böyle bir oyuncu alinamiyorsa içerden halledebilmeliyiz... yukarida ismi geçen oyuncu benzeri isimler mali anlamda daha fazla yük olur çünkü garantisi yok ve devre arasi transferi... fazladan bi oyuncu olma ihtimali cok fazla gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra o yönde bir isim. Görüşün doğru aslında, sezon sonu şampiyonluk olmazsa olmaz olarak düşünülünce.

      Sil
  6. Jerome Roussillon da gündemimize girmiş sene başı birkaç kez yazmıştım. 2019 da sözleşmesi bitiyor Marsilya Monaco da ilgileniyormuş normalde piyasası 4 civarı bana göre ama tabi artık piyasa fiyatı diye birşey kalmadı. Bir sezon önce 1-2 eden adama iyi geçen bir sezon sonrası 10 veren de çıkıyor.

    Zor bir süreç transfer kampa yetişmezse kimseyi suçlamamak lazım. Sadece artık bazı kararların verilmesi lazım. Bu sefer daha organize olacağız gibi tabi yine işleyen sürece birileri çomak sokmazsa.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir