5 Aralık 2017 Salı

Yönetememekten korkuyorlar, daha doğrusu ipleri hocanın eline vermekten


Fatih Terim boşta ve gelmeye hazır durumdayken ona gitmemeyi anlayamıyorum. Öyle de bir ortam var ki üstelik, sıfırdan başlıyoruz diyebilmek adına. Yönetememekten korkuyorlar, daha doğrusu ipleri hocanın eline vermekten. Uğur Karakullukçu ne güzel dedi "Can Topsakal'ın, Fatih Terim hakkında fikir belirtmesi fıkradır", Galatasaray yönetiminin özeti işte. Basketboldan anladığını iddia eden ama şubeyi sıfırlayan bir yöneticinin futbol hakkında fikir beyan edebilmesi. Söylenecek söz yok.

Fatih Terim'i getiremiyorlar, Tudor'la devam nedenleri mecburen. Bir ülke klasiğidir, "hocanın arkasındayız" denildiği an o hocanın iki ayağı da çukurdadır. Ligin ilk yarısı beklenecek belli ki, kalan 3 maça bakılacak. 3'de 3 yapabiliriz, o ayrı konu. Ocak ayında da 3-4 iyi transfer sonrasında her şey unutulabilir de, Östersunds sonrası süreç gibi. Ama ilk olası kayıpta Tudor'la yolların ayrılacağı o kadar belli ki. Hocanın gerçekten arkasında olsalar, ya da proje olsa bir derece diyeyim. Böyle bir şey de yok, Riekerink'e olan Tudor'a da olacak.

Dün de yazdım, bu demek değil ki destek vermeyeceğim. Keşke başarılı olsa, şampiyonluk yolunda yeniden inanmaya başlasak. Öz güvenimiz kırıldı, bunu tamir etmek zor. Önce 3'de 3 yapmakla başlıyor bu iş, devamında iyi bir transfer dönemi. Şu eksik, bu olmalı diye yazmayacağım, zaten herkesin bildiği şeyler. Fikstür avantajı da var, 26. haftaya kadar bir derbi yok, önümüz bir anlamda açık. Kullanmasını bilene tabii, benim güvenim fazlasıyla kırıldı.

Ayağa kalkmamız gerekiyor, nasıl yapacak bilmiyorum ama Tudor bir şeyleri değiştirmeli. Badou Ndiaye'yi öne at mesela, Belhanda'yı defansif oyun kurucu gibi kullan. Selçuk İnan'ı kazan ya da, son haftalarda bence hiç de fena değil. Feghouli'yi ısındır, biraz daha agresif oyna, şu 4-1-4-1'i hatırla bir şekilde. Oyunu okuyamıyorsun tamam da 83. dakikada dalga geçer gibi Denayer / Linnes değişikliği yapma. Ya da Başakşehir maçında her şey bitince Garry Rodrigues'i oyuna alması, aklıma geldikçe deliriyorum.

10 yorum:

  1. Aslında yazılacak o kadar şey var ki ama yeterince yazdık zaten! dün gece terim in evinin önüne gelen taraftarlara söylediği tek cümle " Takımınıza sahip çıkın " üstüne daha fazla söylenecek bir şey yok !

    YanıtlaSil
  2. terim'in gelmeye hazır olduğuna inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hiç sevmem lakin Hıncal ULUÇ güzel söylemiş :"Fatih Terim bu yönetimle çalışacak kadar geri zekalı değildir." Fatih TERİM Dursun ÖZBEK ile ça-lış-maz! Tudor'dan sonrası ancak bir Fransız olur (Blanc veya başkası) Mayıs ayında kıyametler kopar zira Tudor şampiyon falan olamaz. Tudor'dan sonra gelecek adam da bizi şampiyon yapmaz. O yüzden ara transferde topla tüfekle flash transfer yapacaklardır ki hem Todurcuklarını hem de kendilerini kurtarsınlar. Oysa Amatör şubeler felç, borç gırtlak, üste bütçe revizyonları yapılıyor. Muhalefet sene başındaki seriden sonra sus pus olmuş sade ve sadece kötü gün muhalefeti yapıyor. Genel kurul yaşını başını almış mışıl mışıl uyuyor. SONUÇ: TUDOR'lar ürür DURSUN'lar yürür. Olan yine bize olur.

    YanıtlaSil
  4. Yönetim fiyasko üstüne fiyasko imzalara devam ediyor. Tudor şöyledir böyledir bunları herkes konuşuyor. Benim takıldığım husus, hocanın arkasındayız demek için cumartesiden salıya beklenmesi. Taraftar FT evine gitmiş Albayrak tvlere vır vır konuşmuş. Tüm basın elbirliği ile Terim'den bahsediyor. Tudor B.Şehir maçından sonra basın toplantısında koptuğunu bağıra bağıra ikrar etmiş. Sem her mağlubiyet sonrasında bir şekilde toplantı yapıp devamlı hocamız takımın başındadır diyorsun. Beş saat ne konuştunuz içeride be adamlar. Arkasındaysan ve bu süreci bu hocayla geçeceksen yapacağın şey daha kimse ağzını açmadan "skorlardan bağımsız biz hocanın arkasındayız. Böyle dönemler v.b. Vır vır" gibi birşeyler söylersin. Olur biyer. Gene tepki alırsın ama en azından futbolculara hocaya ve genel anlamda herkese mesaj vermiş olursun. Belki kararın yanlıştır ama bir duruşun vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın arkasında falan değil ki kimse, ilk fırtınada Tudor'la yollar ayrılacak. Terim'i getirmeye cesaret edemiyorlar, x aday bulabilseler bu ayrılık gerçekleşirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir