4 Ocak 2018 Perşembe

2017 yılının en golcü Galatasaraylıları


Galatasaray Media Team'in paylaştığı bazı istatistikler var, üzerine konuşalım. 2017 yılında en golcü 5 Galatasaraylı paylaşılmış, ilk sırada tahmin edildiği gibi Gomis var. Sezona müthiş başladı, ara ara dalgalanmalar yaşasa da istikrarlı şekilde ilerlemekte. Fatih Terim sonrası daha da yükseleceğini söylemiştim, ona odaklı ve üzerinden dönen bir oyun olacak. 

Podolski'nin 11 golü konuşulur mesela, beklemediğim bir rakam. Türkiye Kupası kaynaklı bir sayı bu, elenene kadar gösterdiği form çok büyüktü ve o süreçte bitiriciliğin her türlüsünü izletti. O sezon ligde attığı toplam gol sayısı 7, Türkiye Kupası'nda ise 10. 2017 kısmına da toplamda 11 gol sığmış, fizik olarak zayıf bulduğu hiçbir rakibe acımadı. Sorun da zaten burada.

Sinan Gümüş ise geçen sezonun son haftalarında müthiş bir çıkış göstermiş, neredeyse hiçbir maçı boş geçmiyordu. Geçen sezon Türkiye Kupası'nda golü yok mesela, bu sezon ise kupada 4 golü var. Ligde henüz golle buluşamadı, o da Fatih Terim'le birlikte çıkışa geçmesini beklediğimiz isimlerden. Önünde iyi bir şans var, umarım değerlendirir.

Eren Derdiyok ve Yasin Öztekin ise 7'şer golle 5. sırada. Eren Derdiyok için hayal kırıklığı bir tablo, bu sezon sadece Türkiye Kupası'nda attığı 1 gol var. Ligde ise oynadığı 11 maçı boş geçti ve neden forvete ihtiyaç duyulduğunun kanıtı kendisidir. Yasin Öztekin için durum farklı, her zaman gole yakın bir isim oldu ve bu anlamda hakkı yenilemez. Bu sezon 9 maçta attığı 2 gol var, geçen sezon ise toplamda 11 golü var. 2017'i ise 7 golle bitiyor, bu rakam gayet tatmin edici. Daha çok kenardan gelen bir isimden bahsediyoruz.


Fernando'ya da bir selam çakalım, en iyi transfer anketimizde ilk sırada yer almıştı. 1004 isabetli pas ile ligin en iyisi. Sezona iyi başlangıçta onun pas istasyonu olmasının etkisi büyüktü, sonrasında baskı yemeye başladığında stoperlerin arasına girdi ve oyunu geriden kurmaya başladı. Biraz daha öne atmak lazım, abartıldığı kadar kötü bir pasör asla değil. Atiba gibi isimler yıllardır övülüyor bu konuda, Fernando daha iyisi. Melo farklı bir adamdı, onunla kıyaslayamam, birbirlerine oranla iyi çıkan özellikleri olduğundan.


Belhanda ise tam takımın en çok asist, hem de isabetli orta yapan ismi olmuş. 2 de golü var ama insanları bir türlü tatmin edemedi. Onu farklı kılan özelliklerin ısrarla altını çizdim, sürekli oyunun içinde, mücadele ediyor, belki en fazla topu kaptıran futbolcu ama o topu da kovalıyor. Göztepe maçının 2. yarısında çok beğenmiştim, Fatih Hoca'nın onun da yerini bulduğunu düşünüyorum. Kötü bir ilk yarı asla geçirmedi, bence gayet iyiydi ama insanların beklenti düzeyine ligin 2. yarısında ulaşacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir