25 Ocak 2018 Perşembe

André Ayew & Galatasaray, Javier Hernandez daha olası ki o dahi çok zor


Yine West Ham, yine Galatasaray'la alakalı bir transfer olasılığı. Javier Hernandez'i yazarken de söyledim, acaba ortada müthiş ilerleyen bir dostluk mu var. Andre Ayew'in peşinde iddialı takımlar var, hem de ciddi bonservis önerileriyle. West Ham ise bunları kabul etmedi, Galatasaray'a öncelik verdi gibi haberler var. Lequipe de yazdı bunu, boşa sallamazlar. Galatasaray'ın Andre Ayew için kiralık olarak teklif yaptığı konuşuluyor, yine zor bir hedef.

Sürekli aynı şeyleri yazıyor gibi görünüyorum ama daha farklı yazabileceğim bir şey yok. Bu tarz transferleri belirttiğim şartlar dahilinde bitirmek yüksek yönetici vasfı gerektirir. Bunu geçmiş yönetim başaramazdı, bu yönetim başarabilir mi göreceğiz. Piyasası olan, yüksek bonservis bedelleri önerilen (en azından bizim için) bir futbolcudan bahsediyoruz. Daha 2 sezon önce 24 milyon avro'ya transfer edilmişti.

2015 - 2016 sezonu öncesine döndük yine. O yaz dönemi serbest futbolcu piyasası öyle genişti ki sadece bu futbolcular üzerinden takımlar kurulurdu. Birçok isim vardı, Andre Ayew de onlardan biri. Swensea City onu bonservisi olmadan takımına kattı, ertesi sezon 24 milyon avro kazandı. Biz ise o piyasadan Bilal Kısa ve Jem Karacan'ı transfer ettik. Ben bu konu açıldıkça yazmaya devam edeceğim, o dönem büyük emek vermiştik. Yazıyı okumak isteyenleri de linke alayım;


Forvet için birçok isim yazdım, çoğu da iddialı isimler. Andre Ayew de onlardan biri, ayrıca tarz noktasında en çok uyacak da kendisi. Sow örneği veriyorum, sol forvet bu adam. Gomis'in yokluğunda da oynar, forvet özelliği gösterir, hızlıdır ve havadan da etkilidir. Sol kanatta zaten oynuyor, ceza sahasının içinde kalabalık olmak ve daha etki göstermek noktasında artısı büyük olur. Birçok düzeni de oynarsınız, Andre Ayew'le birlikte asıl beklediğim oyun ise 4-3-3'e biraz daha yaklaşır.

Geçtiğimiz günlerde Swensea City'nin 14 milyon avro'luk teklifini kabul etmediler. Bu sezon performansı dalgalı, rotasyonun bir parçası ama çok fazla 90 dakika çıkaramadı. Premier Lig'de 18 maçta 3 gol 1 asisti var. Transferi olası ama kiralık olarak bırakabileceklerini çok düşünmüyorum. Yönetici kabiliyeti gerektiren bir hareket, yine de maddi noktalar bizi oldukça zorlar. Javier Hernandez daha olası ki o dahi çok zor. İş Eto'o 'ya doğru sürükleniyor sanki..

10 yorum:

  1. 2015-2016 Swensea da Gomisle beraber oynamislar.33 macta, Ayew 12 gol 5 asist Gomis 6 gol ile bitirmis.10 numara oynayan sigurdson da 10 gol atmis.Benim fikrim öncelikle sol bek transferini görüp o profile göre sol ön oyuncusu belirlemekten yana.Ama Ayew kesinlikle daha tahmin edilemez bir hücum saglar bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ön / forvet olarak düşünüldüğü için Ayew'in değeri ortaya çıkıyor.

      Sil
  2. Eren in formunu Fatih hocayla birlikte yukseltecegini varsayarsak enerjimizi sadece sol beke harcamamiz gerekiyor. Forvet icin necati ates tarzı bi firsat elimize geçerse transfer yapariz yoksa gerek yok forvete...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvete bir farklılık gerekiyor, bence sol bek kadar önemli bu konu.

      Sil
  3. Besiktas'in Love'i almasi bir bakima iyi oldu Eto'o'da rakip kalmadi ve bana göre fazla masraf yapmadan sol bek yanina Eto'o bizi sampiyon yapar. Ayew elbette muhtesem olur ama tapusuyla zaten alamayacagimiza gore takas ve az parayla alinacak ligi bilen Eto'o benim forvet adayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eto'o yu almak istersek alırız, zorlanacağımızı sanmıyorum ki iş son güne kalırsa da o gelecektir.

      Sil
    2. 6 ay + opsiyon için elimiz güçlendi.

      Yalnız yüksek maaşlardan dert yanıp Eto'ya yıllık 3 vermek. Galatasaray ısrarla aynı hataları yapıyor. Belki bugun için Eto istisna ama Riva'yı satıp 5 ay içerisinde yine nakit ve ödeme güçlüğü çekmek ne demek...

      Sil
    3. Ayew için zor, yine yazıyorum..

      Sil
  4. Haldun Üstünel geri döndü Ayew veya Chicharito transferi gerçekleşirse pek şaşırmam yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu gün zor, yazın olabilirdi. Zaman yok çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir