25 Ocak 2018 Perşembe

İş sanki Eto'o 'ya doğru gidiyor


İş sanki Eto'o 'ya doğru gidiyor. Burada birçok forvet ismi yazdık, hepsi için söylediğim ortak nokta "zor" olduklarıydı. Olabilirler mi bilmiyorum, uğraşılıyor. Son güne kadar bekleyecek gibiyiz, son gün de atabileceğiniz çok fazla adım yok. Kendi içinize bakacaksınız, en rahat şekilde kimi getiririz sorusu sorulacak. Orada verilen yanıt da Eto'o olacak.

Ayrılmak istemesi ve sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olmasıyla şartlarının zor olmayacağını düşündüğüm bir isim. Bonservis verilmez, takas yollu bu iş çözülmek istenir. Burada avantaj Hamza Hamzaoğlu olur, Galatasaray'dan gözden çıkarılabilecek bazı isimlere talip olma potansiyeliyle. Emrah Başsan, Tarık Çamdal gibi isimleri göndermek düşünülür, Koray Günter / Ahmet Çalık ikilisinden biri de kiralık olarak önerilebilir.

Vagner Love'yi keşke biz alabilseydik. Şu yaşına rağmen birçok istatistikte ilk sırada, dripling sayısı gibi. İki ayağını kullanır, teknik özelliği yüksektir, Alanyaspor formasıyla da çılgın bir gol / asist rakamı var. Yaşına bakmazsınız, garanti adım olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'la adı geçtiğinde de kendisi için "şampiyonluk hamlesi" demiştim, dediklerim hala geçerli. Necati Ateş örneği verdim, kalite kıyası değil, tarz olarak. Elinde Negredo varken onu tamamlayacak bir isim almalıydın, Vagner Love bu noktada doğru adım.

Eto'o mu Vagner Love mı diye çok soruluyor, yazmam bu yüzden. Vagner Love derim, 33 yaşında çünkü, Eto'o 'dan 3 yaş daha geride. Eto'o 'nun temposunun düşmesinden daha doğal bir şey yok, Vagner Love şu aşamada o evreye henüz girmedi. Tabii Eto'o da çok büyük bir tecrübe, onun da bu ligde yaptığı büyük işler var. Antalyaspor'da daha çok 10.5 numara gibi, oyunu yönlendiren, seyri değiştiren isim. Mutlaka onun da katkısı olur, en kötü tecrübesiyle etki eder.

Galatasaray'a da uyar, bunu da yazayım. Egosu konuşacak burada, kenarda oturmayı, bu rolü ne kadar kabullenecek? Gomis'in arkasında düşünüyorum onu, 60'dan sonra kilit açma noktasında. Birlikte de oynarlar, Gomis savunmayla boğuşur, Eto'o ise ince işleri yapar. Antalyaspor'da olduğu gibi, yine 10.5 numara oynayarak. Ekonomik kullanmak gerekiyor ve o da bir noktada "şampiyonluk hamlesi".

Forvet transferi önemli, en az sol bek kadar. Eren Derdiyok'un geçen maçta üstün oyunu o eksiği gidermez, Gomis'e yakın biraz tarz. Bize farklı bir isim gerekli, Eto'o bu tanıma uyar. Ben de Ahmed Musa'ları isterim de şartlara bakmak lazım, ne durumdayız bilmiyorum. Hücumda farklılık lazım, gerek Eto'o gibi oyun kurucu, gerek Ahmed Musa gibi kanat özellikli, hızlı bir isim. Çok fazla zaman kalmadı..

6 yorum:

  1. önce eldeki adamların parasını ödesek daha mantıklı olur. gizemli duyumcu ayakları yapıyor gibi görüneceğim ama yarın bomba bi haber patlarsa şaşırmayın renkdaşlar..
    yeter be utanıyorum artık. 30 senedir düze çıkamadı şu takım. maaşları düzenli ödemeyi beceremedi. yönetenler utanmıyor ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyada anlamsız bir algı oluştu, kapılmayın buna.

      Sil
  2. Drogba etkisi yapar mı sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamaz, fit durumda değil çünkü. Necati Ateş etkisi olarak yorumlamak lazım, o da yeterli.

      Sil
  3. Sol sağ merkez forvet arkası, ikinci santrfor hepsini oynar pas özelliği dribling vs çok faydalı olur ama fit değil.

    1.5 yıl uzun bir sözleşme. 1.5 yıl için 5m euro vereceğime 5 ay için 2m euro veririm daha iyi.

    Yine lato kalacağına carole dönsün ya da holebas 6 aylık kiralansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Holebas iyidir, ben onu bekliyorum.. Eto'o için de daha çok kenarda olmasını, sonradan oyuna dahil olduğunda kilit açması beklentim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir