20 Ocak 2018 Cumartesi

Badou Ndiaye?


Geçenlerde de bu konu hakkında yazmıştım. O zaman ilgiden söz ediliyordu, bugün ise tekliflerin geldiği konuşuluyor. Stoke City ve Newcastle United'in Badou Ndiaye üzerinde alakası büyük, teklif ettikleri rakamlar ise 16 - 18 milyon avro bandında. Pazarlıklarla 20 milyon avro'yu da görmek mümkün, birden fazla talibinin olması önemli.

Burada soru şu, Galatasaray'ın 20 milyon avro gibi bir rakamı gün itibariyle kabul etmeme lüksü var mıdır? 

20 milyon avro büyük bir rakam. Ağustos ayında 7.5 milyon avro + bonuslar karşılığında transfer etmiştik ve o bonuslarla birlikte rakam 9 milyon avro'lara gelebilirdi (şu aşamada gelmedi). 6 ay sonra 12 - 13 milyon avro'luk bir kâr demek bu. Üstelik gerçek anlamda kendini gösterememiş, hala performansının yüzde 60'larında dolanan, doğru kullanılmamış bir Badou Ndiaye var.

İkilemde kaldığım konuya gelmiş bulunduk. Fatih Terim'le birlikte daha da yükselmesini bekliyoruz. Tudor onu dizginliyordu, Fatih Hoca ise iplerini saldı. Ligin ilk yarısındaki performansıyla böyle bir teklif alabiliyorken, lig bitimi nasıl bir teklif alabilir. Üstelik önümüzde Dünya Kupası var, orada göstereceği olası performansla da bu rakamın ne kadar üzerine çıkılabilir. Cenk Tosun'un rekorunu kırmak içten bile değil, o kadarını yazıyorum.

Hayır deme lüksümüz var mı bilmiyorum, mali anlamda zor bir dönem. 20 milyon avro da ciddi bir rakam ama ufukta çok daha fazlası olası. Badou Ndiaye'nın bu yaz kesinlikle transfer olacağını söyleyebilirim, 2019 yazında 18 milyon avro'luk bir serbest kalma bedeli var. Bu yüzden de onu satabileceğimiz 2 dönem var, ya şimdi ya da yazın.

Çok değerli futbolcu, diğer sıkıntı da o. Hala sol bek bulabilmiş değiliz, bugün Badou Ndiaye gitse şu 15 günde yerini nasıl dolduracağız? Para geliyor da Ocak ayında bu ayarda futbolcu almak çok zor, yine büyük harcamanız gerekecek. Haliyle beklemek daha mantıklı geliyor, Dünya Kupası sonrasını görmek lazım. Badou Ndiaye de şampiyonluk hedefinde olmazsa olmazlardan, yokluğu büyük sorun yaratabilir.

Bu yaz dönemi Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'den önemli bir bonservis beklentisi var. O dönemin transfer politikasını bu iki isimden gelecek kazanımlar belirleyecek. Yeni bir değişim daha bizi bekleyebilir, bu sefer daha gençleşmek anlamında. Bu dönem için ise zor bir karar, o da hayır deme lüksümüzün olup olmamasıyla alakalı. 

12 yorum:

  1. Sene sonu dunya kupası ve fatih terim etkisi ile birlikte 25-30 milyonlari konuşamaz mıyız N'diaye için? Maddi sıkıntı Türk takımlarında hep var bi 6ay daha idare edilebilir ve bu riski almaya değer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 milyon avro'ları konuşabiliriz, bence hayal değil.

      Sil
  2. gittiği anda şampiyonluk ihtimali sıfıra iner. yerine kimseyi falan bulamayız. gerçek hayatla fm'yi ayıramıyor millet. şampiyonlukla kaç tane 20 milyon euro'muz olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, şu an itibariyle yeri dolmaz. Yazın olsa hayır demezdim.

      Sil
  3. kazanacağımız net 12 -13 milyon için bu sezon ödediğimiz tüm bonservis, şampiyonluk ve şampiyonlar ligi gelirlerini riske etme lüksümüz yok. Dursun Özbek zamanı nasıl olsa ucuza kaptırırız diyordum ama yeni yönetimle blki satış ve pazarlamada da iyi işler yapabiliriz

    YanıtlaSil
  4. Ya kimse kusura bakmasin ama ben Ndiaye'den beklenti seviyesinde katki alamadigimizi dusunuyorum ve ikinci yari ilk yaridaki gibi oynayacaksa 20ye satilsin diyorum zira duz kosudan ve presten baska bir seyini pek goremedik. Piyasada Mbia, Diarra ve daha niceleri var ilk yaridaki Ndiaye etkisini rahatlikla verecek isimler var yani. Ha Fatih Terim etkisiyle Osmanlidaki gibi oynarsa ve skora katki verirse degerli oyuncu ama Tudor'un sisteminde kaybolup gitti sahsen ben kararisizim bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu düşünüyorum, beklenen katkıyı alamadık ama bu onun suçu değil.

      Sil
  5. Şimdi asla,yazın ise yerinin onun kadar olmasa da ona yakın bi futbolcuyla az maliyetle doldurulması şartıyla evet denilebilir.Evet mali sıkıntı var ama Ndiaye'yi sattık diyelim yerine onun gibi bi futbolcu almak için kazanacağımız bonservisi vermemiz gerekecek.Ndiaye tarzındaki futbolcular çok özel,nadir bulunan futbolcular.Yazın dünya kupasından sonra tutmamız çok zor olabilir o yüzden alternatif isimlerin şimdiden araştırılması iyi olur.Yurt içinden baktığımız zaman Lawal var,Hamidou Traore var.Poko yeni transfer yaptığı için onu söylemiyorum başka da isim yok.Ha yurtdışına bakarsak Imbula var hatta alınması durumunda Asamoah orda kullanılır ve başka sol bek de alınabilir ama mutlaka alternatifler belirlenmeli şimdiden ne olur ne olmaz diye.Gidenin yerini çok kolay dolduramıyoruz biliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın mecbursun, ertesi yıl serbest kalma bedeli devreye girecek çünkü. 2019'da yani.

      Sil
  6. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum.Bi futbolcuya gerekirse 40-50 milyon euro teklif gelsin eğer yerini dolduramayacağımı düşünüyorsam asla bırakmam.Para bazı durumlarda 2.planda kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou konusunda elin kolun bağlı maalesef. Yarın Feghouli için de bu geçerli olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir