20 Ocak 2018 Cumartesi

Ve nihayet Fernandinho hayalleri biter


Kaynağı ne bilmiyorum da yaz döneminde Galatasaray'a yazılan bir isimdi. Sonrasında Fernando'yla karıştırıldığı ortaya çıktı ve o transfer gerçekleşti. Manchester City'nin bir temizlik operasyonu oldu, geçmiş yıllardan kalan ve uzun süredir bu formayı giyen çoğu futbolcuyla yolları ayırdılar, Fernando da onlardan biri.

Fernandinho ise onlardan biri değil, Guardiola'nın gerçek anlamda olmazsa olmazı. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle adı yine anılıyor, hayaller kuruluyordu. Yaşı 32 olabilir de şu an pozisyonunun belki de en iyi isimlerinden birinden söz ediyoruz. En iyi defansif orta sahalardan biri, hatta Guardiola kendisi için "ben oynuyor olsam Fernandinho'nun varlığında forma giyemezdim" diyor.

Manchester City kadrosunu överiz, sınırsız kaynakları var. Yine de Fernandinho'nun bu kadro içinde bir alternatifi yok, hatta onun yaşayacağı bir sakatlığın da domino etkisi yaratabileceğini söyleyelim. Herkesin yeri doluyor, Fernandinho'nun boşluğunu doldurmak zor. Haliyle de tutacaklardı, gelmesi üzerinden hayal kurulur ancak. Değil Galatasaray, Avrupa'nın x dev kulübünde dahi farkını ortaya koyacak futbolcu. Manchester Cİty'de de yaptığı bu değil mi.

2020 yılına kadar sözleşme uzattılar ve neyse ki bu hayaller bitti. City'den illa alınabilecek biri Yaya Toure olur, başkası zor. Onun da yaş haddi bir noktada, yine de kalitesiyle bu seviyede farkını ortaya koyacak bir isim. Yalnız Shakhtar Donetsk öyle Brezilyalıları Avrupa'ya ihraç etti ki, bugün çoğu bu futbolun en iyilerinden. Fernandinho'yu da 2013 yılında 40 milyon avro'ya almışlardı ve bugün 32 yaşında dahi bu ederin oldukça üzerinde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir