10 Ocak 2018 Çarşamba

Badou Ndiaye'yi dikkatle izlemeli ve gelişimini takip etmeli


Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues için bazı taliplerden söz ediliyor. Gelecek sezon adına bu isimlerin olası transferi sürpriz olmayacaktır. Futbolcu almaktan öte satmayı becermek gerekiyor, şimdiden de bu talibi olan isimler için alternatif belirlemek. Futbol aklı bunu gerektiriyor ve bir yerden başlamalı. Yeni dönemin bütçesi bu isimler kaynaklı oluşabilir.

Badou Ndiaye özelinde konuşalım, Stoke City'nin ciddi ilgisinden söz ediliyor. Cenk Tosun'un aştığı bir eşik var, artık 20+ milyon avro'luk transferlerden söz eder olduk. Bu tarz başka transferler de gerçekleşmeli, ligin kalitesini yükseltecek bir unsur. Galatasaray'ın mevcut kadrosunda da bu tarz bir satış anlamında en büyük potansiyel Badou Ndiaye'de. 

Badou Ndiaye'yle alakalı yanlış bilinen bir bilgi var, öncelikle onu düzeltelim. 18 milyon avro'luk serbest kalma maddesi 2019 yaz döneminden itibaren geçerli olacak. Yani bu dönem veya 2018 yazında alabileceğiniz maksimum rakamı hedefleyebilirsiniz. Fatih Hoca'dan bahsediyoruz, Badou Ndiaye'nin büyük bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Ayrıca önümüz Dünya Kupası, olası iyi performansının da değerini yükseltme ihtimali var.

Badou Ndiaye'yi dikkatle izlemeli ve gelişimini takip etmeli. Osmanlıspor'dan geldiğinde bonservis veya yıllık ücreti üzerinde büyük eleştiriler vardı, oysa geri dönüşümü olabileceğini ve yatırım olduğunu görmüş olduk. Ligin ilk yarısını kötü geçirmedi ama müthiş de değildi. Özellikle ofansif anlamda daha iyisi bekleniyordu, şu an o eşikte değil. Buna rağmen talipleri var, isteniyor ve rakamlar oldukça ciddi.

20 milyon ve üzeri bir teklife bugün dahi hayır diyemem. Önemli futbolcu, gelişim bekliyoruz ve yerini doldurmak zor. Ama böyle bir teklif karşısında da hayır deme lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Ara transfer dönemindeyiz ama maddi anlamda sıkıntı var, rahat hareket edemiyoruz. Böyle bir transfer çarkı döndürür, alternatifini doğru bulduğumuz sürece. Şu an talipleri konuşuyoruz, yerine umarım isim bakılıyordur.

Örnek vereyim, Cenk Tosun gidiyor ama Babacar'ı zorluyor Beşiktaş. Aynı durum geçerli, mesela Imbula. Yaz döneminde istemiş ama alamamıştık. İşler onun adına iyi gitmiyor, Badou Ndiaye sonrası ihtimal olabilirdi. Yaz dönemi de beklenebilir, saydığım olasılıklardan dolayı. Böyle bir teklif karşısında bugün de satılabilir, hayır deme lüksü olmadığından. Beklenecektir ama, en azından Dünya Kupası sonrasına bakılacaktır.

14 yorum:

  1. Bence sene sonu satsak daha iyi olur. Kulüp zaten maddi olarak zor durumda. Şimdi 25'e satacağımıza seneye 35-40 civarına satarız ve şampiyonda olursak kulüp nefes alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek lazım tabii de şu an masaya 20+'lık teklif konulduğunda da buna hayır demek zor.

      Sil
  2. en önemli parçalarından birini satan takım şampiyonluğa oynuyorum diyemez. küçük takımdır. ha 32 milyon falan verirler tamam, direnmek zor olabilir. ama 16 falan komik.
    ayrıca hiç katılmadığım bir konu var. bakın arkadaşlar bugün erman kunter bile devasa tazminat aldı giderken. gs'nin düzgün transfer hamleleriyle düze çıkacağı falan. rüya görmeyin artık. battı balık yan gider. lig şampiyonluğundan daha önemli bir şey yok. 3-5 milyon kar etmek için herkes satılmaz. burası mağaza değil gs. lig şampiyonluğu zaten 150 milyon dolar demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16'ya komik diyorsun, bugüne kadar o rakamda bir satışın olmadı mesela. Doğru mantık, Badou'yu satan şampiyonluk şansını ateşe atabilir, yerini kısa vadede doldurmak güç. Ama 16 gibi rakama komik denilemez.

      Sil
  3. Kesinlikle dünya kupasını beklemek taraftarıyım zaten yabancı basında da 5 büyük lig haricinde oynayan oyuncular arasında dünya kupasında mücadele edecek en iyi 5 oyuncu arasında gösterilmişti Ndiaye! Umarım iyi bir performans gösterir de güzel bir transfer yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin 2. yarısında göstereceği performans da referans olacak ve üzerine koyacaktır.

      Sil
  4. Badiou Ndiaye giderse alınacak oyuncuyu Scoot ekibinin bulması lazım Garry rodrigues örneğinde olduğu gibi Garry rodrigues Scoot ekibinin transferidir

    YanıtlaSil
  5. Sonumuz belli. Satsak da olmaz. Bu delik kapanmaz. Katarlilar 2-3 seneye kulubu satin alir. Demedi demeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır aynı şeyler yazılıyor, bir şey olduğu yok. Ben de sahiplikten yanayım bu arada.

      Sil
  6. Bernard ve imbula güzel olur garry ve ndiaye yerine.

    Garry klas değil ama hızlı ve çok çalışkan. Bernard bu kadar takım oyunu oynayan ve çalışkan biri değil misal. Garry hor gören taraftarın dediği kadar kiymetsizbi adam değil garry.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii ki, mücadelesiyle fark yaratıyor.

      Sil
  7. Ndiaye tarz olarak dünya futbolundaki nadir futbolculardan biri.Kendisini severim gelmesini de istemiştim zaten.Dünya kupasına gidecek eğer yerine onun özellikleri gibi kadar olmasa da (çünkü bulmak çok zor) onun özelliklerine yakın bi futbolcu alınacaksa gidebilir ama eğer yerine ona yakın bi futbolcu alınmayacaksa teklifin miktarı ne olursa olsun kalmalı çünkü yerini dolduramadıktan sonra paranın önemi kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazzela diyorlar, fm'de karşına çıkar. Bu tarz isim bulmak gerçekten zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir