29 Ocak 2018 Pazartesi

Belhanda konusunda "satılsın" yorumları ağırlıkta, bu yanlış bir düşünce


Pek tarzım olmasa da bugün bir değişiklik yapalım. Belhanda'yla alakalı 2 yazı üst üste yazılmış olacak, nedeni ise beklemek istememem. Belhanda konusunda ısrarla x taliplerin adı çıkıyor, yorumlara bakınca da "satılsın" yorumunun ağırlıklı olduğunu görüyorum. Bu yanlış bir düşünce, yazmak istemem bundan. 

Twitter'da bizim İsmail Güven çok güzel şekilde yorumladı, ben de onun üzerine yazayım. Badou Ndiaye için gitti gözüyle bakıyoruz, olan oldu. Transferin bitmesine de bugün dahil olmak üzere 3 gün var. Daha sol bek / forvet alamadık, 1 ay geçti. Şimdi bir de Badou Ndiaye'nin yokluğu var, onun da yerine birini alabilmemiz meçhul. O tarzda bir ismi almak zaten imkansız, x bir isim için de yeterli zaman yok. Yüksek ihtimalle kendi içimize bakmak durumundayız.

Hal böyle olunca da yeni bir orta sahayı daha göndermenin mantığı nedir? Badou Ndiaye, ciğersiz bir orta sahaydı ve Galatasaray'da topu hücuma taşıyan, dripling özelliği olan 2 isimden biri. Diğeri de Belhanda, o kadar tempolu elbette değil, tarzlar bambaşka ama Belhanda'nın da dripling özelliği var, topu hücuma taşıyan isimlerden biri. Badou Ndiaye üzerine Belhanda'yı da kaybettiğimiz anda topu orta sahadan kim hücuma getirecek. 

Osmanlıspor maçının ilk yarısı işte, zorlandık. Selçuk İnan bunu yapamadı, nedeni de hareketsiz olması. Beğenin ya da beğenmeyin, gerçek olan Belhanda'nın 2. yarı etki ettiğidir. Galatasaray o andan itibaren hücumu hatırladı, topu hücuma taşıyabildi. Belki orta sahası savunma noktasında zayıf kaldı ama hücumunu hatırladı, Feghouli'yi daha da rahatlattı ve müthiş pozisyonlar bulduk. Badou Ndiaye yokluğunda da o pozisyon adına en büyük adaylardan biri Belhanda olacak.

Fernando döndükten sonra orta sahada iki bir ikili olabilirler, o da rahatlar. Sertlik kazanacağız çünkü, belki tarzımız değişecek ama bu durumu en hafif atlatmanın yolu da bu. Belhanda'nın 10 numara ve sol tarafta oynayabilme durumuna girmiyorum bile, her şekilde iyi bir alternatif. Ayrıca bu adam da Dünya Kupası oynayacak, olası iyi performansı neticesinde piyasa yapabilir. Yaşı da 27-28, 10 milyon avro'lar mümkün. Yazın satarsın, buna da kimse bir şey demez ama bugün olmaz.

Aidiyet konusunda eleştiriliyor, buna ben de katılıyorum. Feghouli daha ateşli mesela, hırs küpü gibi hareket ediyor. Belhanda daha sakin, istemiyor gibi görünüyor ama iş yapıyor, daha sessiz şekilde. Sevilmeme, benimsenmeme nedeni de bu diye düşünüyorum, insanlar karakterini kabullenemedi. Nice'da da bu şekilde hareket ediyordu, orada eleştirilmiyordu ama. Burada hırs patlaması bekliyor insanlar da Belhanda o isim değil.

2 maç yedek oturdu diye üzeri çizilmedi. Mutlaka 11'e dönecek, Fatih Hoca'yla birlikte de yükselişe geçecek, ısrarla yazıyorum. Badou Ndiaye'nin gidişi sonrası en önemli alternatiflerden biri oldu, sakın ola ki satılmamalı. Nice'dan falan da 10 milyon avro çıkmaz bu arada, çıkıyor olsa bu transferi sezon başında gerçekleştirirlerdi. Memnundular, tutmak istediler ama Galatasaray'ın teklifinin yanından geçemediler..

23 yorum:

  1. Şuan yapılabilecek en iyi şey Fernando-Tolga, önlerine de Belhanda. Bir de sol bek alındı mı bu takım şampiyon olur.

    Ndiaye o kadar da olmazsa olmaz bir isim değildi. Bizim esas bel kemiğimiz Fernando. Geçen hafta Kayseri maçının 2.yarısında Fernando yoktu Ndiaye vardı ama kötü oynadık yine. Ndiaye'nin tek olumlu yani bitmeyen enerjisi ve temposu. Oyun görüşü, pas kalitesi ve tekniği iyi değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, en doğru dizilim bu olacak.

      Sil
    2. kayseri'de 90 dakika ayakta kalan tek adamdı ndiaye. gidiyor diye çok üzülmüştüm ama üzüntüm geçti. defolsun gitsin. ingiltere hayali elbette kurabilir, gitmek isteyebilir. ama osmanlı maçından önce öyle ahlaksızlıklar yapmış ki kampı sağ salim terk ettiği için kendini şanslı saymalı. gazeteler her şeyi yazamıyor maalesef.

      Sil
    3. Yapacak bir şey yok, önümüze bakmak durumundayız. Ben de ayrılığı sindirdim.

      Sil
    4. Kalemlerin bir çoğuda satılık olduğu için bilemeyiz. Belki biz tepki vermeyelim diye ndiaye kaçtı flan deniliyor. Ndiaye adamdır :)

      Sil
  2. Takımın kilit oyuncularından olmalıydı lig başladığından beri .o ise sorumluluk almadı yoksa parlayabilecek kapasitede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ateşli görünmedi, bence orada kaybediyor.

      Sil
  3. Futbol basit matematikle açıklanabilir.Elinde Belhanda var diyelim ve Belhanda 10 üzerinden 9 luk bir oyuncu ama 10 üzerinden 6 lık performansımı var? O zaman teknik direktör dokunuşu ya da formasyonla o futboluyu zorlarsın çünkü kapasitesi vardır ! Zaten o kapasiteye ulaştırabilirsen oyuncuyu, oyuncuda senin takımının kapasitesini bir üst noktaya çeker! Ama Donk diyelim 10 üzerinden 6 lık bir oyuncu ya da selçuk inan şu an yaş ve tempo olarak max 6 lık bir oyuncu şimdi bu oyunculara ne verirsen ver kapasitesi belli fazlasını alamazsın!! Ndiaye ye bu kadar transfer teklifi neden geliyor? Galatasaraydaki rakamları çok mu göz kamaştırcı? Hayır tabi ki 3 asisti bir de karambolden bir tolü var ama yabancıların göZünde kapasitesi olan bir adam! Burak yılmaz gibi 10 üzerinden 9 luk kapasitesi olan bir adamı ıslıklayarak göndermedi mi bı taraftar? Yerine 10 üzerinden 5 lik umut bulut' a kalmadık mı sonra? Şimdi ne oldu üzerinden 2 sene geçmesine rağmen Burak hala santraforların kralı!! Biz kapasitesi ve yeteneği olan adamları bu kadar çabuk harcarsak sonra başımızı çok taşlara vururuz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dokunuş gelecek de erken davranılıyor. Fernando'yu yazdım, bence hoca onu bekliyor diye. Sonrasına bir daha bakacağız.

      Sil
  4. belhanda'yı alacak enayi var mıymış? :) kesinlikle yetenekli bir oyuncu. ama bu gamsızlıkla bu ruhsuzlukla en büyük yetenekler bile işe yaramaz.
    ayrıca mevkisiz oyuncu. 10 desen tam 10 değil 8 desen tam 8 değil. sırf karın ağrısı.
    hayali bir senaryo yazayım. 8 milyona belhanda alınmadı imbula alındı. imbula fernando ndiaye orta sahada, garry gomis feghouli ileride.. tipik 4-3-3. bu orta saha ile rakiplerin haline acırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen Imbula'yı istediğinde 20 milyon bonservis biçtiler, bundan haberin yok tabii :)

      Sil
    2. ya evet o kadar değerliydi ki vasat bi fransız kulübüne kiraladılar :)

      Sil
    3. Sence Benfica Talisca'yı Beşiktaş'a neden kiraladı, ya da Aboubakar niye gelmişti, ya da Denayer sana niye geldi. İşin mantığıyla habersizsin maalesef. Son gün kiraladılar, toparlaması adına. Amaçları futbolcuyu eskiye döndürmek, gelişimini sağlamak. Geri döndüğünde de piyasasına satmak. Bu yüzden gelişebileceği, büyüyebileceği bir takıma kiralıyorlar. Sen Denayer'i kiraladığın dönem bonservisinin yanından geçemezdin, bugün olacağı gibi.

      Sil
    4. Yani çok talihsiz bir yorum oldu seninki..

      Sil
    5. aklımızla alay etme burak. elinde değerli gördüğün bir oyuncu var. talip çıkıyor 20 milyon istiyorsun. bu parayı veren yoksa satmaz faydalanırsın. kimse bu kadar değer verdiği bir oyuncuyu "aman gitsin de nereye giderse gitsin" diye kiralamaz.
      talisca ve aboubakar örneği yanlış çünkü kiralandıkları takım ligde şampiyonluk, avrupa'da da başarı hedefleyen bir takım. toulouse ise adeta sürgün yeri. resmen "ilk isteyene verin gitsin" kulübü. ayrıca bu durumda bir kez daha gs'nin hatalı olduğu ortaya çıkıyor. bjk talisca gibi isimleri kiralıyor, toulouse kiralıyor ama gs beceremiyor. peh!
      imbula son gün gitti, gs son ana kadar bekleyemezdi dersen buna da katılmıyorum. ndiaye'yi aldığın halde son güne kadar teması kesme ve sen git kirala imbula'yı. 1.2 milyon euro ödedi toulouse. sen 1.250 ver kirala kadroda olsun. fazla mal göz çıkarmaz.

      Sil
    6. Ben kimseyle alay etmiyorum, az sakin :)

      Sil
    7. Yine de yazayım, Toulouse son gün kiraladı. Sen eğer son güne kadar bekleseydin sen de kiralardın, mevzu o. Beklemedik, Badou'yu aldık. Ama bir konuda hakkın var, bu işler biraz yönetim becerisi istiyor. Bunu da Özbeklerle konuşmak lazım, türlü skandalları okuyoruz.

      Sil
  5. Sosyal medyada o kadar saçma yorumlar var ki, zaten oradaki yorumların kaynağı büyük sayfaların paylaşımları. Onlar ne derse yorum yapanlar abartarak aynı şeyi söylüyor.

    YanıtlaSil
  6. Belhanda bu vurdumduymaz hallerini bırakmalı.Buna devam ederse ne kadar iyi oynarsa oynasın kendini kabul ettiremez.Sanki kiralıkmış da sezon bi an önce bitse de gitsem havasında çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha sahiplenme bekleniliyor, Feghouli'de var bu mesela. İster istemez de kıyas oluyor.

      Sil
    2. Lincoln'ün de vurdumduymaz tavırları vardı mesela ama bu kadar kopuk değildi taraftar sevmişti onu

      Sil
    3. O biraz daha işin şov kısmında da vardı ama haklısın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir