9 Ocak 2018 Salı

Çağlar Şahin Akbaba & Galatasaray, yedek kaleci konusunda dertliyiz


Yedek kaleci konusunda dertliyiz, bir anlamda öğrenilmiş çaresizliğimiz. Getirilebilecek en iyi yerlileri de aldık, olmadılar. En son çare yabancı dedik, o da Fatih Hoca'nın planlarına uymadı. Yoksa Carrasso iyi işti ve yedek kalecinin olabildiğince tecrübeli bir isim olması tercihimdir. Muslera gibi bir kaleciniz var çünkü, sakatlık veya ceza gibi durumlar olmadıkça kaleyi bırakmayacak. Taffarel de geldi derken form tutmasını bekliyorum, formayı bırakması bu noktadan sonra daha da zor.

Carrasso gidiyor üzerinden konuşuyorum, Galatasaray'ın yedek bir kaleciye ihtiyacı olacak. Eray İşcan'ı konuşmuyorum bile, gençler ise henüz bu ağırlık için hazır değiller. Yerli kaleci kültürümüz de yok, bu bambaşka bir konu. Yapacak bir şey yok, transfer gerekiyor. Alabileceğimiz, tecrübeli diye kabul ettiğim bir yerli ihtimali yok, Hakan Arıkan'lar düşünülmüyorsa. Haliyle atılabilecek 2-3 tane adım var.

Çağlar Şahin Akbaba da bunlardan biri, gün itibariyle Galatasaray'la anıldığı için yazıyorum. Karabükspor'un Bucaspor'dan transferiydi, genç ve yetenekli bir kaleci. Karabükspor'da son zamanlarda şans bulmaya başlamış ve iyi izlenim vermişti. Şöyle bir yorum var, sezon başında onunla başlanmış olsa her şey daha iyi olabilirdi. Form tutmaya, oynamaya başladığı bir dönemdi ve yerli kaleci aranırken gündeme gelmesi sürpriz olmadı.

Çekincelerim var. İlki yerli kaleci kültürümüzün olmaması, ikincisi de genç bir kalecinin oynamadan gelişim sağlayamaması. Taffarel eleştirilirdi, Muslera dışında bir kaleci çıkartamadı diye. Genç bir kaleci oynamadan nasıl gelişim sağlayabilir ki. Muslera'nın arkasında şans bulmak zor, adam iyi ve istikrarlı. Çağlar Şahin Akbaba için de geçerli olan bu, tam form tutmaya başladığı dönemdi ama Muslera'nın arkasında bekleyecek. Taffarel de geldi, Muslera'nın çıkış göstermesini bekliyorum.

Bu ayarda çok kaleciler gördük, hepsi silinip gitti. Çağlar Şahin Akbaba potansiyeli olan, yetenekli bir kaleci. Eğer Karabükspor'da kalmaya devam ederse de ligin 2. yarısında onunla devam edecekler. Karar vermesi gerekecek, beklemesi de ihtimaller arasında. Galatasaray açısından bakınca iyi hamle tabii, potansiyel sahibi, Muslera'nın arkasını doldurma ihtimali olan bir kaleci almış olacağız..

18 yorum:

  1. Mayıs-31 de sozlesmesi bitecek olan tecrubeli Hakan Arıkan en mantikli tercih olur

    YanıtlaSil
  2. hakan arıkan da 36 oluyor. o kadar da değil artık.
    bence eray'la devam edelim. 3-4 sene önce eray uğruna hakan'ı veto eden taffarel herhalde güvenmeye devam ediyordur. e biz de ona güveniyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taffarel yazıldı o dönem ama gerçekten o mu istemedi muamma. Bu tarz olaylarda karar verdiğini hiç sanmıyorum.

      Sil
    2. yüzde 100 biliyorum. sen kimsin, kaynağın kim dersen söyleyemem affet :)

      Sil
    3. Doğrudur, bir şey diyemem :)

      Sil
  3. Ahmet Sahin 39 yaşında hala oynuyor.

    23*24 yaşında tecrübesiz yerli kaleciden ne bekliyorsunuz Antalyaspor'dan Milli takıma seçilen Rüştü performansı mı? Siz hayal dümyanız da yaşamaya devam edin.

    Mert Günok Hakan Arıkan Ramazan Köse başka da iş yapacak potansiyel ve DENEYİM de yerli kaleci yok.

    Siz bu kafayla devam edin... Beşiktaş Tolgay'ı Bundesliga'da forma giyerken Hamburg'tan 500 bin euroya alabiliyor biz 2.ligden Dusseldorf'tan Kaan'ı ikna edemiyoruz. Galaasaray'ın anlayışı sorunlu camia taraftarı da sorunlu üstelik organizyon becerisi zayıf. Terim etkisi de şimdilik transferde kendini gösteremedi. Asamoah Kaan vb hiçbiri bizi tercih etmedi.

    Size Eray İsmail Çipe ve yeni Mehmet Bölükbaşı'larla başarılar dilerim.

    36 yaşında evet kaleci alıyorsun sağ açık değil...(bu arada evra ile aynı yaşta) Hakan halen fena oynamıyor. Yedek kaleci yılda kaç maç yapar? Allahaşkına tam tersine adam kaleyi pozisyonları ezberlemiş olmalı ki 4-5 ay sonra bir anda maçın 60. dk oyna girdiğinde kalede saçmalamasın eli ayağına dolaşmasın.

    Ülkemiz oyuncu yetiştiremiyor kaleci de yetiştiremiyor.

    Bu arada Adanalı olmak dışında özelliğini göremediğim kaleci fiziğine sahip olamayan Hayrullah Akyüz önce Adanaspor'da ilk 11 oynasın sonra bizde yedek olur.

    Galatasaray nasıl bu halde çok anlaşılır nerdeyse A'dan Z'ye aynı garip mantık hakim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediğim şu, 23-24 yaşındaki kaleci buraya gelip oturarak bir gelişim elde edemez. Bunun tonla örneği var, olmadı işte. Tecrübeden kastım 35 yaş gerekirse, ben isim olarak şu olsun demiyorum. Carrasso doğru adımdı mesela ama hoca tutmuyor.

      Sil
  4. Yetenekliyse inandıysak bonservisini al bırak Karabük'te oynamaya devam etsin. Sen yine Hakan'ı al 1.5 sene Hakan'la idare et. 1.5 sezon Çağlar oynayabileceği takımlarda maç yaparak geçirsin ondan sonra yeterli olursa takıma alırsın.

    YanıtlaSil
  5. bence aykut erçetin'i alalım, en azından iyi kötü gs kariyeri var. hakan'la da yaşıt.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim yedek kaleciler olarak en iyilerdendi, yalan yok. Yedek olarak yalnız, altını çizeyim :)

      Sil
  6. Bu kardeşimizle ilgili kaleciliği dışında bir çekincem var. Adı bahis şikesine karışmıştı. O nedenle ııhh. Diğer taraftan yedek kalecinin hele Muslera gibi dominant bir ismin yedeği tecrübeli olmalı. Bu konudaki genel görüşe katılıyorum. 30 üstü beleş bir isim bulsunlar. Onu da biz düşünmeyelim :)

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle ama kesinlikle hakan arıkan alınmalı, neden düşünülmüyor anlamış değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülmeyecektir de, ben de bilmiyorum :)

      Sil
  8. Bırakın çocuk oynasın Karabükte sanki oynatacaksın Fatih hoca? Sene sonunda al Çağlar'ı. Sana hazır kaleci lazım. Bi tane ince düşünen adam olmaz mı ya... Hasan Şaş da ince fikirlidir ne olsa??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum tarzına takıldım. Mantıklı şeyler yazıyorsun, eleştiri haklı da tarz garip :) ince fikirli olan sizsiniz bence?? :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir