28 Ocak 2018 Pazar

Denayer'in Galatasaray formasıyla en iyi maçı


Bu performans üzerine özel olarak konuşmak lazım. Denayer'i birçok maçta Galatasaray forması altında izledik, iyi performansları da oldu ama genel görüntü olumsuzdu. Galatasaray onun için özel, aidiyet duygusu çok büyük. Taraftar da onu seviyor ve büyük bir sinerji var. Yansıtamadığı potansiyeli konuşmak lazım olsa da bu durumu es geçip söze başlayamıyoruz.

Virgil van Dijk'le birlikte Celtic'in stoper tandemini oluşturuyorlardı. Biri 3 yıl içinde Liverpool'a 78 milyon avro'luk transfer yaptı, diğeri ise ısrarla Galatasaray'a kiralanmak için savaşıyor. Denayer daha genç ve potansiyel olandı ama kariyeri o ölçüde şekillenmedi. İlk Galatasaray deneyiminin çok iyi geçtiğini düşünmüyorum, Sunderland'da bu daha vahim şekilde devam etti. Şimdi de yeni Galatasaray dönemine iyi başlamadı ama Fatih Terim'in gelmesinin ardından yükselen isimlerden biri.

Fatih Hoca için "Dany kontenjanı" diye bir tabir kullanırım, stoperde hız ve atletizmi sever. İlk etapta fikrim başkaydı aslında, transferde öyle hareketlilik bekliyordum ki yabancı sınırını düşürmek adına Denayer gidebilir mi diye düşündüm. Böyle olmadı tabii, hoca onda ısrarcı olacağını gösterdi ve bunu belirtmiştim. Hızı ve atletizmi önemli, hocanın da elindeyken kullanıyor işte.

Kayserispor maçında bazı pozisyon hataları oldu, 2-3 tane sektirdiği top vardı ki tehlike yarattı. Bazen kopabiliyor, yüzde 100 odak sahibi diyemem. Bugün dahi Muslera'ya attığı kısa bir pas var, Muslera hızlı olmasa yetişemezdi. Yine de genele bakıyorum, görüntüsü yükseliyor. Kayserispor maçının 70. dakikasından sonra ceza sahamız içinde vurmadığı top kalmadı, rakip ısrarla top doldururken. Çok kritik müdahaleleri vardı ki o baskı anında gol yemememizin en önemli unsurlarından.

Osmanlıspor maçında Serdar Aziz'i bekliyordum, alıştığımız isim o. Onun da performansı fazlasıyla iyi, hatta Maicon'un dahi üzerinde (istikrar olarak). Denayer'in oynaması ise Umar ve Serdar Gürler gibi hızlı isimlerle açıklanabilirmiş. Risk alıyoruz, savunmayı ön alana kadar çıkarıyoruz ve bu isimler de hızlarıyla cezalandırıcı isimler. Denayer'in hızı bu 2 isim üzerinde etki etti ve müthiş bir set çekti. Yüzde 100 pas isabeti de ayrı başarı, hatta yeri geldi hücumu dahi destekledi, rakip ceza sahasının orada pres yaptı.

Potansiyelini gerçek anlamda yeni göstermeye başladı diyelim, umarım devam ettirir. Henüz 22 yaşında, önünde büyük bir gelecek var. Şu görüntüsüyle birlikte kendisini gelecek sezon belki takımda tutamayabiliriz ama onun iyi yerlere gelmesini isterim. Denayer'in aidiyetini seviyorum, efsane adı altında anılacak birçok futbolcumuzda olmayan bir özellik..

6 yorum:

  1. Denayer hiçbir zaman %100 güven veren bir stoper olmadı. Bence kendisini Latovlevici yerine sol bekte kullansak daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Denayer'in en iyi oynayacağı mevki sağ bek. Topla çıkışları bir bek için yeterli stoper için yetersiz olan hava hakimiyeti sağ bek için fazlasıyla yeterli .

    Seneye Kaan Ayhan alınırsa Denayer yerine solak stoper alınabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper de oynar, farklı özellikleri onu oynatır kılıyor.

      Sil
  3. Keske denayeri latonun yerine solda oynatsak. Latodan cok daha iyi olacagi kesin...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir