25 Ocak 2018 Perşembe

Fatih Terim'in kafasında 4-4-2 mi var?


Gomis'in Kayserispor deplasmanında oynamaması üzerinden öyle haberler yapıldı ki. Van Persie yaşadığı sakatlıklardan ötürü aylarca oynayamadı ama Gomis'in yaşadığı şu sakatlık kadar konuşulmadı. Oysa tek maçlık bir durum ve sık sakatlık yaşamayan bir futbolcudan bahsediyoruz. Maddi sorunlar konuşulur oldu, ödeme güçlükleri. 1 hafta önce konuşulmayan her şeyin yeni yönetimin gelmesinin ardından konuşulması da tesadüf değil. Gomis'in yalanlaması gayet yerinde, umarım o abuk haberleri çıkaranlar biraz bakıp utanırlar.

Başka bir konu yazacaktım aslında. Kayserispor deplasmanında 4-4-2'ye yakın bir düzen vardı. Feghouli daha serbest roldeydi ama forvete yakındı, bu da bizi yeni düşüncelere itti. Belhanda'nın yedek beklemesini beklemiyordum, maç içinde ısınmaya dahi gitmedi. Soru şu, bu tek maçlık, Gomis'in yokluğu üzerine bir durum mu yoksa Fatih Terim'in kafasında bu düzen mi var.

Bunun cevabını Osmanlıspor maçında alacağız, şimdilik ancak fikir yürütebiliriz. Bir forvet gündemi var ve çeşitli isimleri konuşuyoruz. Çoğu da ufukta 4-4-2 mi var gibisinden bir soru sordurtuyor. Adı geçen isimlerin geneli Gomis'le birlikte oynayabilecek, onun tamamlayabileceği isimler. Ayrıca Eren Derdiyok'un da Kayserispor maçındaki görüntüsü fazlasıyla iyi ve sürprizdi. Benim bildiğim Fatih Hoca böyle bir performansın ardından Eren Derdiyok'u kenara almaz, Osmanlıspor karşısında Gomis'le birlikte kullanmasını bekliyorum.

Bir soru daha, peki Belhanda ne olacak. Sevdiğim ve Fatih Hoca'yla birlikte gelişim göstereceğine inandığım bir isim olduğunu çok kez yazdım. Kayserispor maçında kenara alınması sürprizdi, hele ki Feghouli'nin Belhanda'nın pozisyonunda oynatılmasının ardından. 4-4-2 gibi düzenleri konuşurken Belhanda'yı o düzen içinde düşünmek zor. Forveti tamamlayan isim olamaz, Feghouli daha hareketli olduğu için oraya yakın. Ayrıca bir sağ kanat, 4-4-2'ye uyacak bir profil. Belhanda'yı ancak sol tarafa yazabiliriz, 4-4-2'nin sol tarafında da istediğimiz neticeyi vermez.

4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-1-4-1 gibi düzenler gerekiyor. Dediğim gibi, Belhanda sorusunun yanıtını Osmanlıspor maçı verecek. Ben yine Kayserispor düzenine yakın bir format bekliyorum ve Gomis / Eren Derdiyok ikilisini birlikte izlememiz daha olası. Hoca genelde kazanan kadroyu bozmaz, hele ki böyle performansların ardından bir şans daha verir. Yasin Öztekin yerine Garry Rodrigues yazılır, sağa Feghouli geçer..

2 yorum:

  1. gomis idmanda çok mutsuz göründü. ayrılmak istiyor olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir