27 Ocak 2018 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Osmanlıspor, Fatih Terim'in farkı 1-0'a yatmamak


Kötü oyun vardı, o bir gerçek. Bunun da farklı nedenleri var ve "belirsizlik" en büyük neden. Hafta boyunca çıkan haberleri izledik, en son da Badou Ndiaye mevzusu. Böyle olursa nasıl olacak, şöyle olursa ne yapacağız gibi bilinmezlikler üzerinden oluşan kötü bir hava var. Bu da sahaya ister istemez yansıyor, hatta taraftarın ruh halini de ekleyeyim buna. Tempo ve iştahın altını ısrarla çizerim, bugün göremediğimiz buydu.

Badou Ndiye'nin yokluğu etken olacak, hissedeceğiz. Temponun bir numaralı silahıydı, ayrıca topu hücuma taşıyan. Tolga Ciğerci çok iyi bir maç çıkarsa da Selçuk İnan'la birlikte doğru ikili değiller. Bu ikili bir arada oynadığında Riekerink'in takımını izliyorsunuz, denenmiş ve olmamış bir görüntü. Selçuk İnan'la alakalı bir sorun oldu, hücumu göremedi bile. Galatasaray orta sahasında büyük boşluklar vardı, bizi kurtaran Osmanlıspor hücumcularının tercihleri ve Denayer.

Denayer neden oynuyor sorusunun yanıtı da Umar ve Serdar Gürler gibi hızlı isimler oldu. Ben de Serdar Aziz'ciyim ama Denayer'in son 2 maçtır görüntüsü fazlasıyla iyi. Kayserispor maçında 70'den sonra her topa vurmayı başardı, ilk karşılayan oldu. Osmanlıspor karşısında da hızı ve atletizmiyle geriye set çekti, belki de en iyi Galatasaray performansıydı. Serdar Aziz'i en öne koysam da bu görüntüsüyle Demayer oynar, hoca da hızlı ve atlet savunmacıları sever.

Latovlevici / Yasin Öztekin kanadı da kötüydü. Latovlevici'nin kötü görüntüsünde Yasin Öztekin'in vermediği desteğin de önemi var. Bir şey var, Latovlevici sahada olduğunda ısrarla onu görüyoruz. Sürekli bindiriyor, hücumu zorluyor, bu bizi olumsuz etkiliyor ama ısrarla Latovlevici üzerinden oynanıyor. Bugün çok fazla basit hata yaptı, sol bek sorunu çok büyük. Yasin Öztekin de bunda etken, sadece Latovlevici diyemem.

Fatih Hoca'nın farkı şu, 1-0'a yatmıyor, geri çekilmiyor. Bu da onu özel kılan unsurlardan biri, yıllardır unuttuğumuz unsurlardandı. Savunamıyoruz diye ısrarla yazıyordum, beklemek bize göre değil. Osmanlıspor karşısında kötü bir oyun olsa da en kötü durumda dahi net pozisyonlar vardı. 2. yarıda ise 1-0'ı beklemedik, ısrarla hücumu zorladık ve 3'e 4'e de gelebilirdi bu maç. Gol de yiyebiliriz, o riski alıyoruz ama yediğimizden daha fazlasını atma potansiyelimiz daima var.

Belhanda / Selçuk İnan değişikliği bu anlamda olumlu etki etti. Belhanda / Tolga Ciğerci ikilisiyle oynamak daha büyük risk olsa da Belhanda'nın sakladığı topların önemi vardı. 1-0'ın ardından ilk yarı bitene kadar ki iştah iyiydi, 2. yarıda ise 70'den sonra bunu hissettik. Osmanlıspor da açık alanları kovalıyor, Galatasaray da. Daha iyi kullanan kazandı diyelim, Karcemarskas'a rağmen. Gomis oyuna girdikten sonra ise hücum tamamen Galatasaray'ındı, bambaşka bir futbolcu.

Özellikle de Garry Rodrigues'le bir arada oynadığında, müthiş anlaşıyorlar ve hücumun bir numaralı kozları olduğunu düşünüyorum. Feghouli da yeni rolüne alışmaya başladı, formda olduğunu eklemek lazım. Belhanda'yı ise Fernando takıma döndüğünde 11'de bekliyorum, şu aşamada ön alanda biraz daha hareket arıyoruz, Belhanda'nın kenarda olması bundan. İş yine Feghouli'nin sağ, Belhanda'nın forvet arkasına geçmesine gelecek.

Fernando / Tolga Ciğerci ikilisi nispeten Badou Ndiaye'nin yokluğunu dizginler, hamle yapılmasa bile. Sol bek transferi hala en büyük ihtiyaç, kesinlikle hamle yapılmalı. Maça dönersek, kötü oyuna ve olumsuz havaya rağmen kazanmak çok güzel. Fatih Terim'le ligde 3'de 3 gidiyoruz, şu kaos haftasının bitmesiyle birlikte de önümüze daha sağlıklı bakmış oluruz. Çok daha iyi bir oyun beklesek bile bugün kazanmak gerçekten zordu..

37 yorum:

  1. bol bol kaçırdık yine de 3 puan aldık ama önemi yok artık. ndiaye satıldı şampiyonluk ihtimali yüzde 0. yüzde 1 değil 0.. sinerji sona erdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katilmiyorum kesinlikle, hocam bana sezon basindan beri Ndiaye'nin cevirdigi iki mac soyle desem kesinlikle soyleyemezsin cunku yok. Temposu onemli ama olmazsa olmaz bir adam degil bana gore. Hatta Mbia gelirse sampiyonluk ihtimalimiz daha da yukselir ama su sartlarda zor gibi.

      Sil
    2. Neden 0 olsun, hiç katılmıyorum..

      Sil
  2. maç boyunca orta saha "ndiaye" diye bağırdı. inanılmaz arayacağız. sivas deplasmanı banko 3 puandı. terim farkıyla kadıköy'e kadar seri yapacaktık. şimdi ayvayı yedik.

    YanıtlaSil
  3. bugün görüldü ki tolga ve selçuk ile ndiaye katkısı alınamaz. hele "tolga da koşar yea" diyenlere gülüyorum. beni oynatın ben de koşarım kardeş, boş boş koşarım.
    ndiaye'yi tekniği ve zekası düşük zannedenler resmen futbol cahili. konuşmak gereksiz. ndiaye yapması gereken kişiye şok pres yapan, önünde alan bulunca doğru biçimde top süren ve pasıyla oyunu açan biri. dümdüz gidip duvara çarpan biri gibi lanse ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Ciğerci en azından en çok yaklaşanı olur, Osmanlıspor maçında da gayet iyi oynadı.

      Sil
  4. lato ıslıklandı diye duyar kasıyoruz da 1 tane pozitif iş yap be kardeşim.. sol bek zaten yoktu artık ndiaye de yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha kötüsünü dahi oynasa futbolcu maç devam ederken ıslıklanmaz..

      Sil
  5. quaresma'dan daha becerikli adam alıyoruz, mariano ile sağ kanatta zeka şov yapar diyoruz, adam yine göbekte oynuyor. faydalı ama yeri orası değil. ayrıca belhanda bu sistemde yok oluyor. para verdik adama kullanmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oynamadı, Belhanda'nın 11'e girmesiyle de sağa geçecektir.

      Sil
  6. ah be stoke. ne işin var bizim dinamo ile. belhanda'ya 15 milyon ver bayram havası estirelim.. hatta o gün her sene kutlansın.

    YanıtlaSil
  7. belhanda ve feghouli olmadan gs şampiyon olur. garry ve yasin idare eder dersin. ama ndiaye'nin eşi yok kadroda. şampiyonluk imkansız. hiçbir önlem alınmadı, poko bile önlem sayılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poko için daha önce yazmıştım, düşünülebilirdi..

      Sil
  8. Kötü oynadık şans yanımızdaydı. Ostersunds maçı kadrosu oynadı nerdeyse.

    Ankaraspordan alınacaksa Hakan Arıkan alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans yanımızda değildi, bizim daha çok kaçırdığımız var..

      Sil
    2. En büyük şans 1-0 giden maçta 1-1'e yakalanmamakti

      Sil
  9. Beni üzen sey kadromuzda alternatifi olmayan bir futbolcuyu ingilterenin vasat altı takımlarından birine yok pahasına satmamiz olacak yeni yönetimin ilk icraatı bu olacaksa eger felaket bir başlangıç yapmış olacaklar. Dursun ozbek daha farkli bir şey yapmazdı ama bu kadar pasif olamaz galatasaray yönetimi. N'diaye meselesi de iyi yonetilemedi ne yazık ki... Diyelim ki N'diaye gitmedi ilk kötü performansinda seyircinin önüne atılacak... giderse zaten şampiyonluğu ve hatta şampiyonlar unutalım... Şu aşamada böyle bir beceriksizlik, iş bilmezlik, yönetememe hepsi de rezalet... Galatasaray yönetiminin paraya ihtiyacı varsa stoke city nin de N'diaye ye ihtiyacı var... Fikret Orman in elinde olsa bugun en az 20 ye satardı N'diaye yi... Ama biz özhan canaydın donemindeki fakir edebiyatı dönemimize geri dönüyoruz ve o Galatasaray dan hic mi hic haz etmezdim. Seyirci her istediğinde fedakarlık yapip elini taşın altina koyuyor ama yonetimlerimizde ne yazık ki o basiret o cesaret yok... Son sözüm N'diaye yi satan ve sol bek alamayan şampiyonluğu ve sampiyonlar ligini satar! Bir kaç hafta sonra da seyirciyi karisina alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimlik bir durum olduğunu düşünmüyorum, eski yönetimin Badou'ya verdiği sözlerle alakalı.

      Sil
    2. Bence yonetim en sucsuz taraf su olayda zira Ndiaye kendisi gitmek istiyor. Su saatten sonra kalsa da verim alinmaz zaten cok ust duzey bir oyun oynamiyordu bana gore, sartlar zorlanip max paraya satilmali.

      Sil
    3. Eski yönetimin öyle bi söz vermiş olması çok mantıksız, o kadar para harcandı, kendi de sene başından beri şampiyonluk olmazsa olmaz diyordu bu durumda 7-8 milyon için böyle bir hata yapmazdo Dursun. Her zamanki gibi suçu eski yönetime atarak kurtulmaya çalışıyorlar

      Sil
    4. Peki, futbolcuların aylardir paralarını alamadığı ile ilgili sözlerin bizzat yonetim tarafından dillendirilmesi ne kadar doğru? Bu yapılacak olan fakir edebiyatına zemin hazırlama girişimi değil mi?

      Sil
    5. 16m euroya muhtaç hale galatasaray peki bugunluk mu hayır dünya kadar geliri olan kulüp 94 ten beri hep borç batağında kasasında +10m euroyu gormemistir.

      Tıpkı 10 milyar aylık geliri olan birinin cebinde nakit 3 milyarı denkleyememesi gibi. Kötü yonetiliyoruz 20 yili aşkındır

      Sil
    6. Evet bu hep böyledir ama bunun yönetim tarafından dillendirilmesi ne kadar doğru?

      Sil
    7. Dillendirilmesi yanlış ama ona takılmıyorum. Özbek dönemi haberi çıkmıyor, gittikten 1 gün sonra haber. Onlar da söyledi bunu, bu kadar konuşulması bence de hata.

      Sil
  10. Ndiaye yerine Mbia gelmezse sadece fernando ile şampiyonluk gelmez! Fernandonun yanına biraz tolga yı yazqbiliriz ama büyük maçlarda tolga hiçbirşey oynamıyor ortasaha da delik deşik oluruz! Şu an ortasahada sadece fernando büyük takımın, büyük oyuncusu tolga, donk, selçuk ile olmaz! Umarım mbia ve bir solbek alabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mbia olabilir ama Badou ile çok alakasız 2 isim..

      Sil
    2. Bize fiziksel olarak kuvvetli bir 8 lazim.

      Sil
    3. Mbia kuvvetlidir yalnız :)

      Sil
  11. Ndiaye satilacaksa şu ortamda satilacaksa, şampiyonluk şansımızı azaltmış oluruz, bunun karşılığı 20-25 milyon euro seviyeleridir. Daha düşük bir bedele kesinlikle satilmamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın bu satışı yapsak dediğin rakamları görebilirdik..

      Sil
  12. Açıkçası Tudor dan sonra büyük bir değişim bekliyordum ama oynanan futbol maalesef daha da kötüsü. Zorlu, sıkı rakipler bu kadar pozisyon vermez, girdikleri pozisyonları da gol yaparlar.Galibiyetler kimseyi yanıltmasın kendimizi kandırmayalım bu takım Başakşehir. Beşiktaş, F.Bahçe yi yenemez. Mücizevi bir gelişim olmazsa şampiyonluk hayal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki haftadır kadro, bu hafta oyun; Hamza Hamzaoğlu takımı gibi olduk

      Sil
    2. Nasıl daha da kötüsü, hangi takımı izliyorsunuz siz cidden anlayamadım. Kayseri ve Göztepe maçlarından çıkabilir miydi Tudor? Kötü dediğimiz Osmanlı maçında tonla pozisyonun var yine, üstelik bu kadar sıkıntı arasında. Tudor'un takımı bahsettiğin takımları yenemezdi ki zaten çoğundan fark yedi.

      Sil
  13. Belhanda'yi aldigimiz paraya Katar'a falan satıp bodou ve belhanda yerine iyi bir 8 alabilsek keşke

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir