4 Ocak 2018 Perşembe

Hamit Altıntop / Elmander, Galatasaray iyi bir başlangıç olabilir


Geçen de söyledim, hemen hemen her konuya değinmek böyle zamanlarda çok işime yarıyor. Hamit Altıntop'un Darmstadt 98 performansını övmüş ve son yıllarının en istikrarlı performansını sergilediğini söylemiştim. Çeşitli istatistikler de vardı içinde, bakmak isteyenler için paylaşayım;


Gideri yoktu ama o işin de, Darmstadt 98'in Bundesliga 2'de küme düşmeme mücadelesi verdiğini görüyoruz. Geçen sezon Bundesliga'dan düşmüşlerdi, şimdi de Bundesliga 2 için ufukta olan o. Hamit Altıntop da 35 yaşına geldi, bazı ciddi kararları almanın zamanıdır. Futbol anlamında daha ileri gitmeyecek, mevcut tabloda maksimumu buydu. O ciddi karar da futbolu bırakması ve saha kenarı veya idare kısmına geçmesi.

Darmstadt 98'den ayrılığı sürpriz oldu, kimse beklemiyordu. Aralık'ın son günlerinde Florya ziyareti olmuş, bunu bilmiyordum. Ayrılık açıklamasında da Türkiye'ye döneceğini söyledi. Hal böyle olunca akıllara "Fatih Terim'in ekibine mi geliyor" düşüncesi geliyor. Hoca, Hamit Altıntop'u çok sever. Milli Takım zamanı olmazsa olmazlarındandı, sonrasında Galatasaray'a da getirdi onu. 

Sorunlu ayrılık yaşadık, taraftarın Hamit Altıntop üzerindeki düşüncesi pek olumlu değildi. Taraftar da haklı, bazı söylemler kabul edilemezdi. Hamit Altıntop'un uzun Galatasaray kariyerinin yüzde 51'i sakatlıklarla geçti, hiç forma giyemediği sezonlar var. Bunun yanında en çok kazananlardan biri, üzerine de "rızk" açıklamaları gelince olmuyor. 


Taraftarın hayali başkaydı. Hamit Altıntop, bu işlere kafa yoran ve ileride önemli işler yapabilecek bir potansiyele sahip. Vizyonu var, bunu dile getirmekten çekinmiyor, bu işe kafa yorduğunu da her fırsatta gösteriyor. Antrenör mü olur, idare kısmında mı olur bilmiyorum ama geleceği bu tarz bir pozisyonda. Şu "rızk" mevzuları olmasaydı taraftarın hayali bu yöndeydi.

Hamit Altıntop'u taraftara kabul ettirebilecek tek isim Fatih Terim. Çok güzel de bir adımdır bu, saha kenarı için büyük bir potansiyeli kulübe kazandırmış oluruz. Yaşananlar bir kenara, şu tabloda önümüze bakmak daha sağlıklı. Hamit Altıntop'un bu ekibe dahil olması beni heyecanlandırır, umarım olumlu sonuçlanır.

Elmander'i de bekliyoruz. Hamit Altıntop için yazdıklarım onun adına da geçerli, yaşı 36 ve futbol konusunda ciddi kararlar almanın zamanıdır. Futbolculuk noktasında daha iyisini yapamayacak, mevcut haliyle şu an zirvesinde. Galatasaray'ın teklifi düşünülünce de Elmander'in bu fırsatı kaçırmaması gerekli. Antrenörlük noktasında amacı, hayalleri olduğunu düşünüyorum. Yakışır da, ısrarcı olursa iyi yerlere gelebilir. 

Onun adına Galatasaray iyi bir başlangıç olabilir. Çok seviliyor, hatta hava alanında karşılanan ilk yardımcı antrenör dahi olabilir. Müthiş bir profesyoneldi, mücadele unsuruydu ve kenarda olması dahi taraftar adına ateşleyici unsur. Beklenti de var, simge anlamında önemi de. Galatasaray'a gelmesini çok istiyorum, Elmander'i çok özledik.

Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel'i ekip geri döndü. Levent Şahin de var, bunun üzerine Elmander ve Hamit Altıntop gibi isimleri konuşuyoruz. Geniş bir ekip kuruluyor, gelen ve bahsi geçen isimler de bir o kadar heyecan verici. Fatih Terim'in imzasını bu kadar kısa bir sürede görmeye başladık, devamı gelecektir..

14 yorum:

  1. Linderoth da gelsin Hamit'le iyi anlaşırlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linderoth da teknik adamlık kariyerinde iyi bir yürüyüşte :)

      Sil
  2. hamit'in gs'den tekrar para kazanacak olması canımı çok yakıyor. bedava çalışacaksa tamam derim. boşa kazandığı paralara sayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bülent Korkmazın yardımcı antrenör olma ihtimali var mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok. Çünkü birinci hocalık yaptı uzun dönem, zaman zaman Galatasaray'ın gündemine de geliyor. Böyle bir isim daha yardımcı hocalık yapmaz.

      Sil
  4. fatih terim'in yardımcıları, fatih terim'in söylediklerini onaylamak için vardır. bu sözü herkes bilir :) o yüzden ahmet şöyle katkı verir mehmet şöyle katkı verir diye düşünmeye hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla öyle değil, yardımcılarını dinlersen bu durumun öyle olmadığını da anlarsın. Bu büyük bir ön yargı.

      Sil
    2. hoca bizi dinlemez, arada dinler de bildiğini okur mu diyecekler :)

      Sil
    3. ön yargılar, ah o ön yargılar :)

      Sil
  5. Hamit veya Hamit portföyünde bir adam olmazsa olmaz bence
    Eski gurbetci futbolcu
    Hem takımdaki mevcut, hemde yeni gelecek gurbetci futbolcuların adaptasyonu vede takıma verimi açısından çok önemli
    Aynı şeyler elmander içinde geçerli veya o ayarda eski yabancı simge olmuş bi isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de vizyon sahibi bir isim, kullanmak gerekiyor..

      Sil
  6. ikisi de geldi hele şükür çok sevindim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir