26 Ocak 2018 Cuma

Hedef şampiyonluksa gün itibariyle Badou Ndiaye satılamaz, teklif dahi edilemez


Hedefin şampiyonluk olduğunu düşünüyorum, hatta olmazsa olmazın. Eğer durum böyleyse şu gün itibariyle Badou Ndiaye satılamaz, satılması teklif dahi edilemez. Stoke City'den gelen teklifin 15-16 milyon avro civarı olduğu söyleniyor, Galatasaray'ın da bu dönem sıcak para girişine ihtiyacı var. Olumsuz haberleri okuyorsunuz, bunların bilinçli çıkarıldıklarına inanıyorum. Doğruluk payları olabilir de geçen hafta yok muydu bu sorunlar. 

Badou Ndiaye'ye dönelim. Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri, mevcut temponun en önemli unsuru. Kayserispor maçı işte, 90+2'de topu taşıyor ve Garry Rodrigues'e asisti yapıyor. Garry Rodrigues'in de o dakikada 40 metrelik bir deparı var, bu adamlardan şu gün itibariyle vazgeçmek "şampiyonluktan vazgeçiyoruz" demek değil mi.

Gerekirse transfer yapma, en son nokta buysa da kabulleniriz. Elindeki isimlerden ise vazgeçme, en önemlisi bu. Badou Ndiaye'nin gün itibariyle yerini doldurma imkanınız var mı? 5 gün kaldı, şu an sol bek ve forvet arıyorsunuz, görünen o ki bulamadınız. Badou Ndiaye'nin yerini nasıl doldurmayı düşünüyorsunuz, böyle bir planımız bu kadar sürede olabilir mi sizce?

Meyve veren ağaç durumu ise diğer konu. Premier Lig piyasası için 15-16 milyon avro'ların da az olduğunu düşünüyorum. Ligin 2. yarısında performansını yükseltmesini olası görüyorum, Fatih Terim'le büyüyecek bu adam. Bir de Dünya Kupası var, orada göstereceği olası iyi performansla da bu değeri katlayacak. Niye bugün 16 milyon avro'ya satasın, yazın belki bu rakamın üzerine bir 10 milyon avro daha koyacaksın. 

18 milyon avro'luk serbest kalma maddesi 2019 yazından itibaren geçerli, bunun altını tekrar çiziyorum. Bu yaz döneminde dilediğiniz rakama kendisini satabilir ve yeni dönemin bütçesini oluşturabilirsiniz. Önemli kazanımlarımız olacak, Garry Rodrigues'den de iyi bir transfer bekliyorum. Ama bugün olmaz, zamanı değil, şu an şampiyonluk olmazsa olmaz. Vazgeçemezsiniz..

14 yorum:

  1. Evet söz konusu yer premier lig ise 15 milyon euro diger liglerin 5milyon eurosu bile değil. Sıcak para girişi için yaza kadar sabretmek zorundayiz. Yazin bu futbolcuları bu teklif edilenlerin cok daha fazlasına satarız. Sol bek alalim eldeki kadroyu koruyalım yeter bize... samoiyonlar ligi katılımı ve transferlerle beraber yazın ekonomimiz daha iyi bir duruma gelecektir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk sana daha büyük ekonomik kapılar açacak, böyle düşünmek gerekiyor.

      Sil
  2. aynen budur. satıldığı an şampiyonluk ihtimali sıfır. şampiyon olursak bu paraların lafı bile olmaz.

    YanıtlaSil
  3. İmbula + 4m pound isterdim + Toulouse ile olan anlaşmayı onların halletmesi şartıyla satardım.

    Nakit sıkıntısı çok büyük.

    Galatasaray çok kötü yönetilen bir camia son 20 yıldır böyle. Süren döneminde de kötü yönetildik. Son olarak Alp Yalman dönemi iyiyidi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 milyon pound az, bence zararlı çıkarız..

      Sil
  4. En az 25'e hatta 30'a gitmesi lazım.Ndiaye şu an Porto'da olsa 50-60 milyon euroları konuşurlardı ama bizim lig için 10-15 veriyorlar işte.Sıkı bi pazarlık sonucu istediğimiz paraya satarız çünkü çok değerli ve nadir bulunan bi futbolcu Ndiaye.Öyle 15-20'ye vermek komik olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de yaz dönemini beklemek lazım. Bu dönem vazgeçmek büyük hata.

      Sil
  5. Ndiaye'nin satılmasının önündeki en büyük engel Fatih Hoca'dır!! Başımızda Tudor olsa şimdiye kadar satmışlardı!! Dayan hocam arkandayız! Şampiyonluk istiyoruz!!

    YanıtlaSil
  6. Yerini doldurmayacağımız içim satışa karşı herkes haklı olarak.

    Alıcı Stoke City aynı zamanda İmbula'yı kiraya veren kulup. Bırakın onlar uğraşsın bu dar zamanda başka kuluple oyuncu pazarlığı yapana kadar. Stoke City'e ne yapıyorsan yap İmbula + para verirsen N'Diaye'yi alırsın restini çekebiliriz. Olursa kadro daralmamış olur. Hem de kulube sıcak para girer. Hatta N'Diaye'nin ödenmeyen alacağı da düşülür. Belki de az da olsa 2.75'in altına İmbula'yla anlaşabiliriz 2.5 gibi. Bir oyuncunun maaş ödeme sorunundan kurtulmuş oluruz.

    Başka alternatif pek göremiyorum. 3 günde başka bir kulubu ve oyuncu makul şartlarda ikna etmek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıydım, şu an için satılmalı diyorum. İş farklı noktalara geldi, Badou'nun kalsa da bu kafayla katkı göstermesi güç.

      Sil
  7. Ndiaye'yi satmak demek şampiyonluktan bir anlamda vazgeçmek demek bu kesin. Fakat suçu yönetime de atamıyorum. 3 günde kasasında hiç para olmayan kulübü ayağa da kaldıramayacakları kesin. Sıcak paraya şiddetle ihtiyaçları var. Yine de bu takımda Muslera,Maicon,Mariano,Ndiaye,Garry ve Gomis sa-tı-la-maz. Satılırsa ileri çıkamayan takım hüviyetine bürünürüz. Elimizde hareketli, savaşçı, topu ileriye taşıyabilen tek ortasahamızı satamayız inşallah satmayız. Tabi futbolcu şiddetle gitmek isterse elden gelen bir şey de olmayacaktır. O zaman tez elden yerini doldurmaya bakmalı. Zaman çok az ama imkansız değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimlik konu da değil, iş eski yönetimin Badou'ya verdiği sözlerde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir